تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
آشنایی با سوسک پوستخوار پسته

آشنایی با سوسک پوستخوار پسته

    • نام علمی:  Chaetoptelius vestitus Fuchs

    Syn: Hylesinus vestitus

    در منابع خارجی میزبان این آفت را انواع پسته، زبان گنجشک، زیتون، افرا، سرو و کاج ذکر کرده اند. تقی زاده و صفوی در سال ۱۳۳۹ این حشره را در ایران فقط از روی انواع پسته جمع آوری کرده اند.

    مشخصات ظاهری آفت:

    حشره کامل به طول ۳ تا ۳/۵ میلیمتر و خرمایی رنگ است. در روی بالپوش ها دو لکه خرمایی تیره دیده می شود. پیشانی صاف و پوشیده از موهای ظریف است. پشت سینه اول پوشیده از نقاط متراکم نسبتا ریز است و طرفین آن محدب می باشد. پهن ترین قسمت آن البه عقبی است. لبه بالپوش ها موازی، شیارهای روی بالپوش ها منظم، و فاصله بین آنها از قطر شیار بیشتر است. در فاصله بین شیارها، ردیف های منظمی از خارهای ظریف قرار گرفته اند.

    سوسک پوستخوار پسته

    بیولوژی آفت:

    این آفت زمستان را بصورت لارو می گذراند. این لاروها در بهار کامل می شوند و حشرات کامل در اواسط فروردین ظاهر میشوند. خروج حشرات کامل تدریجی است و ممکن است در اکثر ماه های بهار و تابستان دیده شوند. مانند اغلب حشرات این خانواده، این گونه نیز برای تغذیه شاخه های جوان و شاداب را انتخاب می کنند و با حفر دالان هایی روی پوست، از آن تغذیه می کنند. بدین ترتیب اولین خسارت حشرات کامل به شاخه های سالم وارد می شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    این حشرات پس از بلوغ جنسی به روی درخت های ضعیف پرواز می کنند و با حفر دالان مادری در زیر پوست، پس از جفتگیری شروع به تخمگذاری می کنند. هر حشره ماده حدود ۸۰ تا ۱۰۰ تخم می گذارد. دوره انکوباسیون تابع درجه حرارت محیط است و بین ۱۰ تا ۲۰ روز متفاوت است. ظاهرا این حشره در شرایط مساعد می تواند تا سه نسل تولید نماید.

    منبع: کتاب آفات درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *