تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
لوله-پلی-اتیلن

لوله پلی اتیلن + قیمت لوله پلی اتیلن، انواع و کاربرد

  • لوله پلی اتیلن + قیمت لوله پلی اتیلن، انواع و کاربرد

    لوله پلی اتیلن چیست؟

    لوله پلی اتیلن + قیمت لوله پلی اتیلن، انواع و کاربرد، لوله پلی اتیلن لوله‌های سیاه رنگ هستند که با خط‌های آبی برای آبرسانی، خط زرد برای گازرسانی و خط قهوه‌ای برای فاضلاب استفاده می‌شوند. لوله پلی اتیلن لوله‌ای است که از نوعی پلیمر مصنوعی به همین نام ساخته می‌شود که به خاطر ساختار شیمیایی منحصر به فرد خود، مزیت‌های زیادی برای آن شمرده شده اند. از میان مزیت‌های لوله پلی اتیلن ساخته شده از مواد پلی اتیلن یا P.E می‌توان به مقاومت بالا در برابر مواد خورنده، فشار، ضربه، سایش، دما و همین طور دارا بودن زاویه خمش مناسب اشاره کرد.

    از دیگر خصوصیات این لوله‌ی پلیمری می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر ضربه و فشار در دمای بسیار پایین هم خاطر نشان کرد. هنگام تقسیم‌بندی لوله پلی اتیلن معمولاً آن‌ها را به دو دسته لوله‌های تک جداره که به اختصار لوله پلی‌اتیلن نامیده می‌شود و دو جداره که به نام لوله کاروگیت شناخته می‌شود، تقسیم می‌کنند.

    لوله پلی اتیلن + قیمت لوله پلی اتیلن، انواع و کاربرد

    لوله پلی اتیلن + قیمت لوله پلی اتیلن، انواع و کاربرد

    جهت دیدن انواع لوله پلی اتیلن و اطلاع از قیمت لوله پلی اتیلن به فروشگاه آنلاین دیبای سبز مراجعه نمایید.

    لوله پلی اتیلن از چه موادی ساخته می شود؟

    لوله پلی اتیلن، از ماده‌ای پلیمری به نام پلی اتیلن ساخته می‌شوند که علامت اختصاری آن PE است. توجه با این نکته حائز اهمیت است که این ماده را از واکنش پلیمریزاسیون واحدهای اتیلن بدست می‌آورند. پلی اتیلن‌ها خود از خانواده مواد پلی اولفین‌ها می‌باشند که امروزه در بسیاری از مواد پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    کاربرد لوله پلی اتیلن

    لوله های پلی اتیلن موارد کاربردی زیادی برای ما انسان‌ها در سراسر جهان دارند به عنوان مثال صنعت لوله کشی در مواردی مثل: انتقال آب با مسافت‌های طولانی، انتقال مواد شیمیایی، سیالات گرم کننده و خنک کننده، دوغاب ها، انواع گازها و… از این لوله‌ها استفاده می‌شود. در ادامه برخی از کاربردهای این لوله‌ها را مشاهده می‌کنید:

    • در شبکه‌های آب‌رسانی شهری و روستایی
      در شبکه‌های فاضلاب شهری و روستایی
      در شبکه‌های گازرسانی
      در شبکه‌ها و سیستم‌های زهکشی
      سیستم‌های انتقال مایعات و فاضلاب صنعتی
      سیستم‌های آبیاری تحت فشار (قطره‌ای و بارانی)
      به عنوان پوشش کابل‌های مخابراتی، کابل برق و فیبر نوری

    سالهاست مزایای لوله‌های پلاستیکی، به خصوص لوله پلی اتیلن باعث شده است که این نوع لوله تا حد زیادی جایگزین لوله‌های فلزی و فولادی شود. عمر بالا، انعطاف‌پذیری، هزینه اندک، مقاومت در برابر خوردگی و فرسودگی و بسیاری ویژگی‌های دیگر باعث شده‌اند که لوله‌های پلی اتیلن انتخاب اول برای استفاده در هر سیستم لوله‌کشی باشند.

    کاربرد لوله پلی اتیلن

    کاربرد لوله پلی اتیلنکاربرد لوله پلی اتیلن

    مزایای لوله‌های پلی ‌اتیلن چیست؟

    امروزه در سیستم‌های لوله‌گذاری فاضلاب و همینطور لوله‌های توکار گاز و آب از لوله‌های پلی‌اتیلن استفاده می‌شود. میزان استفاده از این نوع لوله‌ها در ۵۰ سال اخیر از لوله‌های فولادی و سایر مواد مقاوم پیشی گرفته است. در این نوشتار درباره مزایا و خصوصیات لوله پلی‌اتیلن سخن خواهیم گفت.

    ۱- مقاومت در برابر خوردگی

    خوردگی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که سیستم‌های لوله‌کشی فلزی با آن مواجه هستند. این پدیده هم در داخل و هم خارج لوله رخ می‌دهد و بر اثربخشی هیدرولیک آن اثر سوء دارد. بسیاری از شهرها آب مصرفی خود را با موادی مخلوط می‌کنند که باعث جلوگیری از زنگ‌زدن و خوردگی حفره‌ای لوله‌های فلزی می‌شوند. در جاهای دیگر هم از حفاظت کاتدی، پوشاندن با لایه‌های پلاستیکی یا روکش‌دار کردن استفاده می‌شود که اغلب بسیار هزینه‌بر هستند. اما لوله پلی‌اتیلن، برخلاف محصولات فلزی نه زنگ می‌زند، نه می‌پوسد و نه خورده می‌شود. این یعنی طول عمر بالا و صرفه‌جویی بلندمدت در هزینه‌ها.

    ۲- مقاومت در برابر فرسودگی

    لوله پلی‌اتیلن انعطاف‌پذیر و چکش‌خوار است. برخلاف سایر انواع لوله‌های پلاستیکی، به گونه‌ای طراحی شده که در برابر فشار ناگهانی، که در سیستم‌های توزیع آب رویداد شایعی است، مقاومت کند. در بسیاری موارد، این خصوصیت به شما امکان می‌دهد تا از لوله‌ پلی‌اتیلن تک‌جداره در سیستم خود استفاده کنید.

    ۳- طول عمر بالا

    لوله پلی‌اتیلن محصولی ایمن، مانا و مناسب استفاده در سیستم‌های لوله‌کشی زیرساختی است. طول عمر این نوع لوله، بسته به کاربرد، طراحی و نوع نصب، بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال تخمین زده می‌شود.

    ۴- اتصالات بدون نشت

    معمولاً در سیستم‌های سنتی توزیع آب مقدار زیادی از این مایع حیاتی به دلیل نشتی در محل اتصالات هدر می‌رود که هم باعث تلف شدن منابع ارزشمند و هم هزینه‌بر است. اما در سیستم‌هایی که از لوله پلی‌اتیلن استفاده می‌کنند، می‌توان لوله‌ها را با استفاده از جوش حرارتی، چه به روش جوش سوکت، جوش لب به لب یا الکتروفیوژن، به هم متصل کرد و به این ترتیب به طور کامل و دائمی نشتی را از بین برد.

    مزایای لوله‌های پلی ‌اتیلن

    مزایای لوله‌های پلی ‌اتیلن

    ۵- نصب بدون زهکشی

    لوله پلی‌اتیلن را هم می‌توان با استفاده از زهکشی سنتی نصب کرد و هم فناوری بدون زهکشی دوستدار محیط زیست. در نصب بدون زهکشی، یک ماشین افقی سوراخی ممتد در زیر زمین حفر می‌کند. وقتی عمق سوراخ به مقدار مناسب رسید، لوله پلی‌اتیلن به مته وصل شده و در امتداد سوراخ کشیده می‌شود. انعطاف‌پذیری، قدرت کششی بالا و مقاومت این نوع لوله در برابر خوردگی باعث می‌شود که بتوان از آن در فناوری نصب بدون زهکشی استفاده کرد.

    ۶- سازگاری با محیط زیست

    علاوه بر خصوصیات فیزیکی خارق‌العاده، ویژگی مهم لوله پلی‌‌اتیلن سازگاری آن با محیط زیست است:

    • ساخت لوله پلی‌اتیلن نسبت به سایر انواع لوله‌های غیرپلاستیکی به انرژی کمتری نیاز دارد.
    • ویژگی‌های فیزیکی این نوع لوله به ما امکان می‌دهد بدون زهکشی آن را نصب کنیم. که در نتیجه می‌توان از لوله کوچک‌تر استفاده کرد و تداخل کمتری در بافت خاک محیط به وجود آورد.
    • اتصالات جوشی لوله پلی‌اتیلن باعث می‌شوند که نشتی کمتری داشته باشیم.
    • نه در هنگام تولید یا جوش این نوع لوله مواد سمی در هوا منتشر می‌شود و نه هنگام استفاده از آن مواد سمی به خاک یا آب وارد می‌شوند.
    • لوله پلی‌اتیلن را می‌توان بازیافت کرد تا در کاربردهای لوله‌گذاری بدون فشار استفاده شود.

    لوله پلی اتیلن + انواع لوله پلی اتیلن، کاربرد و مزایا

    انواع لوله پلی اتیلن بر حسب نوع مصرف

    ۱- لوله پلی اتیلن کابلی

    لوله پلی اتیلن کابلی بهترین انتخاب برای عایق کردن و پوشش کابل‌های برق، فیبر‌های نوری و… است. از این لوله‌ها جهت حفاظت کابل‌ها در برابر بارندگی، ضربه، رعد و برق گرفتگی استفاده می‌شود. حتی در مواردی کشاورزان از این لوله‌ها برای آبیاری قطره‌ای و اتقال آب استفاده می‌شود. و در برخی موارد از لوله‌های پلی اتیلن کابلی برای سیم کشی در مناطق شهری و بین شهری استفاده می‌گردد.

    ۲- لوله پلی اتین فاضلابی

    جنس لوله های پلی اتیلن‌ فاضلابی از مواد پلمیر می‌باشد. این لوله‌ها کاربرد‌های فراوانی دارند و برای گردآوری  فاضلاب‌ها و پسمانده‌های صنعتی استفاده می‌شود. همچنین از دیگر کاربرد‌های این لوله می‌توان به جمع آوری آب‌های سطحی، لوله های زهکش، فاضلاب‌های شهری و بین شهری اشاره کرد. این لوله‌ها اندازه، وزن و ضخامت کاملی دارند. این لوله قادرند بارهای محتلف تا ۶ دفعه را تحمل کنند و برای بارهای بیشتر نیز قابل تولید هستند.

    مزایای لوله‌های پلی ‌اتیلن

    مزایای لوله‌های پلی ‌اتیلن

    ۳- لوله پلی اتین گازی

    از اولین کاربردهای لوله پلی اتیلن گازی می‌توان به انتقال گاز‌های طبیعی مخصوصا صنایع پتروشیمی نام برد. قدمت استفاده از این لوله بسیار زیاد است که میتواند دلیلی بر کیفیت و اهمیت این لوله باشد. در کشور‌های غربی حدود ۹۰٪ لوله‌ها برای توزیع و انتقال گاز در صنعت از لوله‌های پلاستیکی استفاده می‌شود که اکثر آن‌ها از از پلی اتیلن هستند. از مهم‌ترین مزایای لوله‌های پلی اتیلن گازی می‌توان به نصب راحت، مقاومت بالا در برابر آتش، خوردگی، زنگ زدگی نام برد.

    ۴- لوله پلی اتیلن آبرسانی

    لوله‌هایی از جنس پلی اتیلن هستند که برای انتقال آب شرب استفاده می‌شود. این لوله‌ها دارای قدمت زیادی هستند. لوله‌های پلی اتیلن آبرسانی تک جداره هستند و می‌توان از آن‌ها در فشارهای بین ۲/۵ تا ۲۵ استفاده کرد. از مزایای این لوله می‌توان به انعطاف‌پذیری بالا، طول عمر طولانی، نصب آسان و قابلیت اتصال آسان اشاره کرد.

    • مزایای مهم لوله های پلی اتیلن آبرسانی

    1. مقاوم در برابر فرسایش خاک و زلزله
    2. قابلیت و نصب آسان آن در مقایسه با سایر اتصالات و لوله‌ها
    3. قدرت انعطاف‌پذیری بالای لوله‌های پلی اتیلن
    4. نصب آسان لوله‌های پلی اتیلن
    5. عمر طولانی، دوام بالا و مناسب بودن قیمت لوله پلی اتیلن در نتیجه کاهش هزینه‌ها
    6. مقاومت در مقابل سایش و عوامل طبیعی واستحکام بالا لوله‌های پلی اتیلن در برابر مواد شیمیایی
    7. پایین بودن میزان اصطکاک لوله پلی اتیلن و ثابت بودن آن هاعدم نیاز به پوشش و حفاظت کاتدی
    8. مقاومت بالای لوله‌های پلی اتیلن در برابر حلال‌های آلی
    9. مقاومت لوله‌های پلی اتیلن در برابر اشعه‌های فرابنفش آفتاب
    10. مقاومت لوله‌های پلی اتیلن در برابر سرما و گرمای شدید

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *