برگ سنا و دانستنی های آن
دمنوش گیاهی برگ سنا (درنا)
برگ سنا گیاه علفی بومی آفریقا و هندوستان ارزش دارویی زیادی داشته و جوشانده ی برگ آن در درمان برخی از بیماری ها به خصوص بیماری های دستگاه گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد. طبیعت این گیاه گرم و خشک است. برگ سنا و دانستنی های آن را مطالعه کنید.
خواص برگ سنا و دانستنی های آن
از برگ سنا و میوه ی آن بیشتر به عنوان ملین و مسهل استفاده می گردد. (البته برگ سنا Senna در اثر جوشاندن خاصیت مسهل بودنش را از دست می دهد). در درمان یبوست، بیشتر از سایر گیاهان دارویی معروف است. بهتر است بدانید که اغلب هنگام مصرف آن، دل پیچه های جزیی رخ می دهد؛ ولی اگر آن را همراه با تخم گشنیز، گل سرخ و گل ختمی استفاده کنید از ایجاد دل پیچه نیز جلوگیری می شود.
خواص برگ سنا
- برگ سنا تصفیه کننده خون می باشد.
- دم کرده اش گیاهی قاعده آور است.
- درمان کننده ی کبد چرب و مفید برای کبد است.
- سنا مسهل بلغم، صفرا و اخلاط سوخته می باشد و به خاطر همین، درخشان کننده پوست می باشد.
- برای بیماری صرع مفید بوده و در درمان میگرن و سر درد کهنه موثر است.
- برای درمان سیاتیک و نقرس از دم کرده سنا می توان استفاده کرد.
- جهت تسکین درد مفاصل و درد کمر برگ سنا را در روغن زیتون جوشانده سپس صاف نموده و میل فرمایید و به محل درد بمالید و یا ۵ گرم برگ سنا را با عسل مخلوط نموده به مدت ۷ روز میل کنند.
دانستنی های برگ سنا
جهت درمان عوارض پوستی برگ سنا را در سرکه دم کرده، سپس به محل بمالید. برای کاستن عوارض جانبی سنا (نظیر قولنج) آن را با گشنیز، دارچین، زنجبیل، انیسون و هل مخلوط نموده، میل فرمایید. جهت رفع شقاق دست و پا، از دم کرده ی آن میل کنید و به محل بمالید. بهتر است جهت درمان خارش پوستی، لکه های سیاه و سفید پوست، زخم های کهنه و رفع ریزش مو، برگ سنا را در سرکه پخته به محل بمالید.
- جهت تنگی نفس از دم کرده این گیاه می توان استفاده نمود.
- این گیاه بسیار پرخاصیت است.
- سنا بهترین گیاه برای درمان یبوست است.
- این گیاه اثر مسهلی نسبتا قوی ای دارد و برای تخلیه ی روده در اعمال جراحی و یا عکسبرداری از روده ها استفاده می شود.
دمنوش برگ سنا

بهتر است سنا از فرآورده های صنعتی آن که به شکل قرص است مصرف شود؛ اما نیم تا یک گرم از برگ سنا به صورت دم کرده یا جوشانده با یک لیوان آب در روز نیز می تواند استفاده شود، که البته محلول تهیه شده بسیار تلخ است. مصرف بیش از حد این گیاه می تواند سبب دردهای شکمی، دل پیچه و تنبلی روده ها را در پی داشته باشد؛ برای جلوگیری از تنبلی روده و عوارض طولانی مدت سنا بهتر است پس از یک یا دو هفته مصرف آن قطع شود. میوه سنا برای کودکان مناسب است و اثری ملایم تر از برگ دارد و مقدار مصرف آن همانند برگ سنا است.
منع مصرف دمنوش برگ سنا
سنا در حاملگی و شیردهی منع مصرف دارد؛ چرا که مدارکی مبنی بر اثرات موتاژنیک و ژنوتوکسیک گزارش شده است.
طرز تهیه دمنوش برگ سنا
مقدار دو قاشق غذاخوری برگ سنا را به همراه یک قاشق غذا خوری گل محمدی در قوری قرار می دهیم و یک و نیم لیوان آب داغ روی آن می ریزیم تا ده دقیقه دم بکشد.
منبع :
کتاب کافی شاپ در خانه،آشنایی با انواع نوشیدنیهای سرد و گرم دمنوشها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶
دیدگاهتان را بنویسید