تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • خواص حسن یوسف و بیماری آن

    گیاه شناسی حسن یوسف

    حسن یوسف Coleus با نام علمی Coleus forskohlii (Wild) Briq گیاهی علفی، دایمی و معطر است که به صورت وحشی از سیملا تانپال، در تپه های بیهار، گوجرات و پنینسولار هند می کنند. در ماهاراشترا و گوجرات هند به خاطر ریشه های خوراکی آن کشت می شود. بیماری گیاه حسن یوسف را مطالعه می کنیم.

    ترکیبات و خواص دارویی حسن یوسف

    گونه Coleus forskohlii (Wild) Brig یک گیاه دارویی هندی است که تا این اواخر کمتر شناخته شده بود. امروزه یک گیاه دارویی بین المللی مهم است و به این دلیل در سال های اخیر تحقیقاتی بر روی این گیاه انجام شده است. مطالعات داروشناسی بر روی گونه C. forskohlii خواص دارویی قلبی و عروقی عصاره های ریشه این گیاه را ثابت کرده است که در نتیجه باعث جداسازی دیترپن و فورسکولین شد. فورسکولین دارای خواص بیولوژیکی فراوانی مانند ضد فشار، گرفتگی نایچه، ضد لختگی، ممانعت تجمع پلاکت های خونی، ضد آب سیاه و تحریک است.

    این گیاه دارویی برای بهبود اشتها، تسهیل گوارش، افزایش انرژی، کم خونی، التهاب، تب، اسهال خونی، مشکلات عروقی مزمن و غیره سودمند است. فورسکولین به عنوان یک داروی تحریک کننده عصبی و ضربان قلب توسعه یافته است. گیاه Coleus forskohlii در گوجرات، ماهاراشترا و کارناتاکای هند به منظور تهیه ریشه غده ای آن کشت می شود.

    زیستگاه حسن یوسف

    گیاه حسن یوسف در سراسر نواحی نیمه گرمسیری، در کوه های هند، نپال، سریلانکا، برمه، تایلند و آفریقا گسترش دارد.

    بیماری گیاه دارویی حسن یوسف

    ۱. سوختگی برگ

    آلودگی شدید برگ حسن یوسف ( C. forskohlii) کشت شده در مزارع آزمایشی در شرایط آب وهوایی سرد، ابری و بارانی گزارش شده است.

    علا یم بیماری

    علائم روی برگ شامل لکه های آب سوخته است که به سرعت اندازه آنها افزایش می یابد. ابتدا به رنگ روشن و سپس به رنگ قهوه ای تغییر می کنند. لکه ها به یکدیگر پیوسته و منجر به علائم سوختگی می شود. آلودگی شدید باعث برگریزی و مرگ گیاهان می شود.

    عامل بیماری: .Rhizoctonia solani Kuhn

    ٢. نماتد مولد گره ریشه

    گزارش شده که حسن یوسف مورد حمله نماتد گره ریشه قرار می گیرد. این بیماری مهمترین بیماری است که از این محصول گزارش شده است. گیاهان آلوده به نماتد به واسطه کوتولگی شان از گیاهان سالم قابل تشخیص هستند. در مزارع گوجرات هند الودگی شدید به نماتدهای گره ریشه مشاهده شده است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    علائم بیماری

    علائم شامل کوتولگی گیاه، پژمردگی برگ ها و تغییر رنگ قسمت مایل به قهوه ای است. ریشه های آلوده به طور کامل آسیب می بینند. بوته های آلوده به اند به واسطه تشکیل شدید گال بر روی ریشه در شرایط مزرعه تقریبا لکه ای و پراکنده در مزارع دیده می شوند. به واسطه تشکیل شدید گال بر روی ریشه در شرایط مزرعه تقریبا ۶۵% محصول کاهش می یابد.

    عامل بیماری: .Meloidogyne incognita (Kofoid & White) Chitwood
    مبارزه: تلاش هایی برای کنترل بیماری از طریق روش های بیولوژیکی انجام شده است. تناوب کشت و استفاده از نماتد کش های مناسب برای کاهش خسارت سودمند خواهد بود.

    بیماری گیاه حسن یوسف

    نماتد حسن یوسف

    منبع :

    کتاب بیماری های مهم گیاهان دارویی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۳۸۹

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *