بیماری انبونک آلو
عامل بیماری انبونک آلو
بیماری انبونک آلو توسط قارچ Taphrina pruni (german: Narren- oder Taschenkrankheit) ایجاد می شود. میسلیوم قارچ مانند عامل بیماری پیچیدگی برگ هلو می باشد. آسک ها استوانه ای چماقی شکل می باشند. اسپور در سطح گیاه جوانه می زند و تشکیل appressorium می دهد و میوه آلوده به حالت کشیده در می آید. نام دیگر این بیماری خیارک آلو می باشد. عامل این بیماری در ایران Taphrina pruni(Fuck.)Tul گزارش شده است در آمریکا علاوه بر این قارچ، گونه ی T.communis هم، به گونه های آلو (آلو های وحشی) حمله می کند.
عامل انبونک آلو
علایم انبونک آلو
بیماری انبونک آلو به صورت جوش سفید روی میوه ظاهر می شود و هم زمان با رشد میوه گسترش پیدا می کند. هسته ی میوه ی جوان رشدش متوقف شده، قهوه ای، چروکیده و پوک می گردد. گوشت داخل میوه اسفنجی می گردد. میوه ی آلوده غالبا بد شکل، جیبی، شکل خمیده، به رنگ قرمز، خاکستری تا نارنجی در می آید. سر شاخه های آلوده اغلب طویل، پیچیده و ضخیم شده به رنگ زرد مایل به قرمز دیده می شود و برگ ها بد شکل می شوند. میوه ها غیرقابل خوردن و روی زمین می افتند. برخی از آنها زمستان را روی درخت باقی می مانند.
علایم انبونک آلو

کنترل بیماری
- آب و هوای سرد و مرطوب باعث جوانه زنی هاگ می شود و خسارت در نواحی پر باران شدیدتر است.
- دما باید زیر ۱۶ درجه سانتی گراد باشد.
- جمع آوری میوه های آلوده همراه با قطع و سوزاندن شاخه های بیمار، یکی از راههای موثر برای پیشگیری این بیماری است.
- سمپاشی درختان با استفاده از ترکیبات مسی نظیر ترکیب بردو( ۱۰۰-۴-۸) و کوپراویت ۱۰ در ۱۰۰۰ در زمستان کمی قبل از متورم شدن جوانه ها توصیه می شود.
- سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگ ها در پاییز و قبل از تورم جوانه ها، سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش گلبرگ ها و بلافاصله بعد از تشکیل میوه، در صورت وجود آلودگی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار ١۵ تا ٢۰ روز بعد، در دو نوبت تکرار شود.
کنترل انبونک آلو
منبع :
REACTION OF SOME PLUM CULTIVARS TO NATURAL INFECTION WITH Taphrina pruni (Fuck.) Tul., Fusicladium Pruni DUCOMET AND Tranzschelia pruni-spinosae PERSOON DIETEL، ۲۰۱۵ مترجم سیده آسیه موسوی
دیدگاهتان را بنویسید