تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
نقش-ویتامینB-بدن

نقش ویتامین B در بدن

  • نقش ویتامین B در بدن

    مصرف روزانه  ویتامین B برای تامین نیاز بدن

    از گروه ویتامین های محلول در آب بوده که باید برای تأمین آب باز بدن به صورت روزانه مصرف شوند؛ زیرا بدن قادر به ذخیره سازی آن ها نیست. نکته مهم در مورد ویتامین های گروه B آسیب پذیری آن ها در برابر حرارت است. نقش ویتامین B در بدن را مطالعه کنیم.

    نقش ویتامین B1 در انتقال پیام های عصبی

    ویتامین B1 یا تیامین، از ویتامین های محلول در آب است که در سلامت اعصاب نقش مهمی دارد. ما برای انجام هر حرکت و یا درک احساس از محیط، نیاز داریم پیام های عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند ویتامین B1 در انتقال پیام های عصبی نقش مهمی دارند. اگر مصرف ویتامین B1 کمتر از حد نیاز بدن باشد، در ابتدا فرد بی اشتها می شود و وزنش کاهش می یابد. کمبود شدید ویتامین B سبب ابتلا به بیماری «بری بری» می شود. به دلیل نقش ویتامین B1 در سوخت قند و تولید انرژی، کمبود آن باعث ناتوانی و گاهی ورم اندام ها در فرد می شود.

    خوراکی های حاوی ویتامین B1

    تیامین (ویتامینB) به مقدار زیاد در مخمر، جگر، غلات و گوشت ها به ویژه گوشت قرمز یافت می شود. سبوس منبع غنی ویتامین B1 است. با گرفتن پوست غلات برای تهیه آرد سفید، قسمت اعظم ویتامین B1 از دست می رود. توصیه می شود از نان های سبوس دار مثل سنگک، بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید.

    خوراکی های حاوی ویتامین۲B

     خوراکی حاوی ویتامینB1

    عوارض کمبود ویتامین B1

    کمبود ویتامین B1 باعث عوارض عصبی می شود. همچنین بروز برخی حالات نظیر ضعف، بی اشتهایی، تپش قلب، افزایش فشار خون می شود. در برخی موارد از دست دادن حافظه کوتاه مدت رفتن نیز ناشی از کمبود تیامین (ویتامین B۱) است. کمبود شدید ویتامین B1 سبب ابتلا به بیماری بری بری می شود. نقش ویتامین B1 در سوخت قند و تولید انرژی، کمبود آن باعث ناتوان شده و گاهی ورم اندام ها را در فرد به وجود می آورد.

    نقش ویتامین B در بدن چیست

    نقش ویتامین B۲ در بدن

    ویتامینRiboflavin) B2) از گروه ویتامین B است که محلول در آب است به همین جهت در بدن ذخیره نمی شود. پس مقدار مورد نیاز آن باید روزانه مصرف شود، تا مبتلا به کمبود آن نشویم. بهتر است نام ویتامین B۲ را نخود هر آش بگذاریم؛ چون در بسیاری از اعمال حیاتی بدن و فعالیت دیگر ویتامین ها تاثیر دارد. همچنین در بدن ما تبدیل ویتامین B۲ به فرم فعال آن، تحت تاثیر آنزیم های غده تیرویید می باشد؛ از این رو افرادی که مبتلا به گواتر هستند و تیرویید کم کار یا پرکار دارند، باید مراقب دریافت این ویتامین باشند.

    خوراکی های حاوی ویتامین B۲

    این ویتامین به میزان زیاد در شیر و لبنیات موجود است. جگر و مخمر بهترین منبع این ویتامین است. این ویتامین در گوشت و تخم مرغ هم وجود دارد. سبوس گندم و بسیاری از سبزیجات از جمله اسفناج هم منبع مناسبی برای این گروه از ویتامین ها می باشند.

    خوراکی های حاوی ویتامین ۱B

    خوراکی حاوی ویتامینB2

    منبع :

    کتاب بدانید و سالم بمانید، هفت گام برای سلامتی، نشر اندیشمندان جوان، ۱۳۹۳

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *