تاریخ :۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کپساسین-فلفل-مسکن

کپساسین موجود در فلفل، مسکن قوی برای درد

  • کپساسین موجود در فلفل، مسکن قوی برای درد

    فلفل

    فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوشش های غلافی بلند که به موازات رسیدن، رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف می شود.

    کپساسین موجود در فلفل، مسکن قوی برای درد

    کپساسین موجود در فلفل، مسکن قوی برای درد

    تحقیقات نشان داده است که اسید بیرنگ کپساسین موجود در فلفل به عنوان مسکن قوی برای درد و فعالترین عنصر موجود در فلفل می باشد.

    کپساسین موجود در فلفل مسکن قوی برای درد

    • کپساسین (Capsaicin) ماده ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می شود. هرچند که فلفل گیاهی گرم است، اما کپساسین موجود در آن در واقع سبب کاهش درجه حرارت بدن می شود. که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می شود.
    • کپساسین، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال های درد در بدن می شود.
    • این ماده همچنین با خاصیت ضد اکسیدی، سلولهای شما را از آسیب دیدن محافظت می کند و ضد باکتری است.
    • این ماده همچنین به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می کند تا سیستم قلبی-عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین بخشد. و مشابه داروی ضد احتقاق و ضد باکتری عمل می کند.
    • کپساسین موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتیسمی را تسکین می دهد، بلکه به کاهش میزان ورم ناشی از این حالات وقتی که به عنوان پماد موضعی مورد استفاده قرار گیرد، کمک می کند.

    خواص دارویی و درمانی فلفل

    1. فلفل از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری می کند. این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگ ها) کمک می کند.
    2. هرچند فلفل سبب سوزش زبان می شود، اما این گیاه واقعا مسکنی قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می شود، اما سپس شدت علایم درد را در بدن کاهش می دهد. این حالت، آنرا برای افرادی که از درد مزمن رنج می برند به طرز خاصی مؤثر کرده است. چون چندین روز طول می کشد که نتایج قابل توجه آن معلوم گردد.
    خواص دارویی و درمانی فلفل

    خواص دارویی و درمانی فلفل

    1. فلفل با تحریک تولید مایعات هاضمه در معده و نابودی باکتریهایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.
    2. فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد که این امر باعث کاهش فشار خون می شود.
    3. آنهایی که از زونا، درد ناشی از دیابت، درد پس از برداشتن پستان (ماستکتومی) و سایر دردهای پس از عمل جراحی رنج می برند، می توانند به ویژه از چندین نوع فلفل یا انواع کرم های کپساسین که قابل دسترسی است، بهره ببرند.
    4. خاصیت ضد باکتری فلفل همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می کند. این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان، سبب رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها می شود. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می کند، در نتیجه برای آنهایی که مبتلا به آمفیزم هستند نیز مفید است.

    نحوه مصرف فلفل

    چون فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن مرتب آن به غذا یا مصرف کپسول آن می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند. هرچند فلفل یک چاشنی محسوب می شود، اما این ماده واقعا به هضم بدن کمک می کند. و برای اغلب زخم ها تحریک آور نیست. این ماده حتی در میزان مصرف پایین نیز قوی است. لذا بهتر است که بیشتر از مقداری با غذا میل می کنید از این ماده استفاده نکنید.

    اشکال موجود فلفل را می توان با خوردن فلفل قرمز خام یا پخته شده مصرف کرد. پودر فلفل قرمز خشک نیز موجود است که می توان آنرا به غذا اضافه کرد. در مایعات، چای یا شیر مخلوط کرد یا کپسول آنرا مصرف کرد. کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن می تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هرچند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی گردد، اما این عارضه به زودی از بین می رود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    چون فلفل ابتدا با تحریک و سپس کاهش شدت سیگنال های درد در بدن مؤثر واقع می شود، لذا ممکن است درد کمی شدت پیدا کند. سپس باید ظرف چند روز اول مصرف، این اثر تا حد زیادی از بین برود.

    مرجع: کتب طب سنتی

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *