تاریخ :۲۸ فروردین ۱۴۰۳
کمباین-انواع-کارکرد

کمباین + انواع کمباین و نحوه کارکرد

  • کمباین + انواع کمباین و نحوه کارکرد

    کمباین

    کمباین + انواع کمباین و نحوه کارکرد: کمباین که به آن کمباین برداشت هم گفته می‌شود، ماشین مزرعه‌ای پیچیده است که هم غلات و محصولات دانه دار را درو و هم خرمنکوب می‌کند. کمباین در برداشت و تمیز کردن غلات مانند گندم، جو، ذرت، جو، برنج، چاودار و سورگوم و همچنین تعدادی از محصولات غیر غلات از جمله کتان، کلزا، سویا و آفتابگردان استفاده می‌شود. کمباین ساقه‌ها و برگ‌های زائد درو را در کنار خود بر روی زمین رها می‌کند. که می‌توان از آن‌ها به عنوان غذای چهارپایان با کود گیاهی استفاده کرد. استفاده از کمباین یکی از موثرترین و با بهره‌ترین روش‌های برداشت محصول است. که به کمک آن می‌توان حداقل توان کارگر را برای برداشت حداکثر محصول مورد استفاده قرار داد. نام آن برگرفته از واژه انگلیسی به معنی ترکیبی است. که در اصل به خاطر اینکه این ماشین سه عمل را به صورت سلسله مراتبی انجام می‌دهد:

    • درو کردن
    • کوبیدن یا خرمن کوبیدن
    • جداسازی دانه‌ها از ساقه محصول‌هایی مانند: گندم، یولاف، چاودار، جو (گیاه)، ذرت، سویا
    کمباین

    کمباین

    تاریخچه کمباین

    کمباین برای اولین بار در سال ۱۸۳۴ توسط هیرام مور اختراع شد. که در ابتدا توسط اسب یا گاونر کشیده می‌شد. در سال ۱۸۳۵ یک دستگاه کمباین کامل توسط هیرام مور ساخته شد. که تا ۱۸۳۹ بیش از ۵۰ هکتار زمین را با آن برداشت کرد. کمباین اولیه یک ترکیب دروگر و خرمن کوبی با اسب بود که در سال ۱۸۳۶ در میشیگان معرفی شد و بعداً در کالیفرنیا مورد استفاده قرار گرفت. تا دهه ۱۹۳۰، زمانی که مدل‌های کشنده تراکتور در دسترس قرار گرفت، کمباین‌ها به طور کلی مورد استفاده قرار نگرفتند. ماشین‌های خودکششی که می‌توانستند نوارهایی به عرض ۲٫۵ تا ۵٫۵ متر (۸ تا ۱۸ فوت) برش دهند، یک دهه بعد ظاهر شدند. در ابتدا برای برداشت گندم طراحی شده بودند، اما برای برداشت بسیاری از محصولات دیگر مورد استفاده قرار گرفتند.

    کمباین + انواع کمباین و نحوه کارکرد

    کمباین + انواع کمباین و نحوه کارکرد

     انواع کمباین

    کمباین‌ها در دو گروه اصلی طبقه‌بندی می‌شوند:

    ۱- کمباین‌ خودرو
    ۲- کمباین‌ کششی

    ۱- کمباین های خودرو

    در این نوع کمباین، موتور قدرت زیادی را برای راندن ماشین در ناهموارترین مزارع تولید کرده و قدرت مورد نیاز دستگاه‌های خود را تامین و محصولات را با عملکرد بالا برداشت می‌کند. راننده که در قسمت بالای کمباین می‌نشیند، دارای دیدی کافی نسبت به پلتفرم و سایر واحد‌های کمباین بوده. و بوسیله قسمت‌های کنترل کننده که در دسترس او قرار دارند، می‌تواند تنظیمات کمباین را با توجه به وضعیت مزرعه تغییر دهد. سرعت پیشروی در هنگام برداشت بین ۳ تا ۴٫۵ کیلومتر در ساعت و در جاده‌ها بین ۴ تا ۲۱ کیلومتر در ساعت است. کمباین خودرو بر اساس محل استفاده به دو دسته کمباین‌های دشت و کمباین‌های تپه تقسیم‌بندی می‌شوند.

    کمباین-خودران

    کمباین-خودران

    • کمباین های دشت

    کمباین‌های دشت که برای کار در زمین‌های مسطح ساخته شده اند، بوسیله یک آکل محرک ثابت حمایت می‌گردند. موقعی که این نوع کمباین در زمین ناهموار و شیب دار کار کند، واحدهای جدا کننده و تمیز کننده نیز با شیب زمین از حالت افقی خارج می‌شوند. اگرچه واحدهای جدا کننده و تمیز کننده می‌توانند تا حدودی در شیب به کار عادی خود ادامه دهند. اما در صورتی که کمباین بیش از حد نا تراز شود، محصول برداشت شده در سمتی از کمباین که پایین‌تر قرار گرفته است، جمع می‌شود. که این وضعیت باعث کاهش کیفیت عمل جدا کردن و تمیز کردن محصول می‌شود.

    • کمباین های تپه

    کمباین‌های تپه‌ بوسیله آکل‌هایی لولایی حمایت می‌شوند. به طوری که در هنگام کار در تپه‌ها برای گرفتن وضعیت شیب به خود به طور خودکار تراز و تنظیم می‌شوند. واحدهای کوبنده و جدا کننده و تمیز کننده به طور خودکار در شیب‌های ۳۰ تا ۴۵ درصد تراز می‌شوند. با تراز نگه داشتن واحد‌های گوینده و جدا کننده و تمیز کننده، عمل جدا کردن و تمیز کردن با حداکثر بازدهی انجام می‌شود.

    ۲- کمباین های کششی

    کمباین‌های کششی بوسیله‌ تراکتور کشیده می‌شوند. مدل‌های کوچکتر آن‌ها به وسیله محور تواندهی تراکتور و مدل‌های بزرگتر آن‌ها به وسیله یک موتور کمکی که بر روی کمباین سوار شده است به حرکت در می‌آیند. کمباین‌های کششی بزرگ که به وسیله یک موتور کمکی که بر روی کمباین نصب می‌شود، تمام قسمت‌های متحرک آن به حرکت در می‌آیند. سکوی برش کمباین‌های کششی معمولاً سمت راست یا چپ واحد‌های کوبنده و جدا کننده می‌باشد. در صورتی که سکوی کمباین‌های خودرو بیشتر در وسط قرار گرفته است.

    فروش ویژه ادوات و تجهیزات کشاورزی
    فرصت استثنایی به مدت محدود، فروش انواع ادوات و تجهیزات خاص به قیمت قبل کد تخفیف ۱۰ درصدی برای تمام محصولات  : BLACK-INSTRUMENT
    همین الآن خرید کنید
    کمباین-کششی

    کمباین-کششی

    نحوه کارکرد کمباین

    در طراحی کمباین اساساً یک دستگاه برش از نوع بایندر است که محصول غلات یا بذر را برش داده و به دستگاه خرمنکوبی می‌رساند که در حین حرکت در مزرعه به کار می‌رود. جزء برش-جمع آوری، طراحی شده برای گرفتن دانه با حداقل کاه، گاهی اوقات هدر (Header) نامیده می‌شود. مقداری دانه همراه با کاه به عرشه کاه می‌رود، که دانه‌ها روی آن تکان داده می‌شود و به بخش تمیز کننده می‌رسد. مقداری از دانه و کاه مستقیماً به بخش نظافت می‌رود که روی آن از الک و باد هوا برای جدا کردن و تمیز کردن دانه‌ها استفاده می‌شود.

    پس از عبور از انفجار هوا، دانه به یک مارپیچ دانه تمیز می‌ریزد که آن را به مخزن ذخیره می‌رساند. کاه از پشت کمباین در یک بادگیر برای عدل‌بندی بیرون می‌ریزد. یا توسط یک پخش کننده بادبزن مانند، روی زمین پخش می‌شود. برخی از کمباین‌ها برای استفاده در زمین‌های با شیب تند دارای بدنه‌ای هستند که توسط سیلندرهای هیدرولیک در یک قاب پشتیبانی می‌شود که به طور خودکار تنظیم می‌شود تا سطح بدنه را حفظ کند.

    منابع:

    ۱- کتاب ماشین های کشاورزی، کمباین، آرش آذروش، ۱۳۹۴.

    ۲- www.britannica.com/technology/combine

    ۳- www.fieldking.com

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    یک نظر

      1. دکتر سیده آسیه موسوی پاسخ

        سلام اقای مجید عزیز
        بله حتما در برنامه ی خود معرفی برندهای کمباین با قیمت و حتی فروش را خواهیم داشت

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *