تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

پرورش گیاه آگلونما

  • در دی مگ همه چیز را درباره “مراقبت و پرورش گیاه آگلونما” بخوانید:

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    این گیاه آپارتمانی جذاب و با مراقبت آسان می‌تواند تنوع رنگارنگی را به فضای شما بیاورد.
    آگلونما یک درخت سوزنی سوزنی نیست، بلکه یک گیاه چندساله استوایی است که در چندین رقم موجود است که گیاهان آپارتمانی عالی را می‌سازد. همه آن‌ها دارای برگهای بیضی شکل بزرگ، باریک و براق روی ساقه‌های کوتاه و گلهایی (روی گیاهان مسن) هستند که در بهار یا تابستان شکوفا می‌شوند. آگلونما یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است و تنوع رنگ آن – از سبز تیره و نقره‌ای تا قرمز – به دکوراسیون منزل شما شخصیت می‌بخشد.
    آگلونما رشد آهسته دارد و شاخ و برگ عالی در داخل خانه ایجاد می‌کنند که می‌توان آن‌ها را در گلدان قرار داد و در تمام طول سال از آن‌ها مراقبت کرد. اگر حیوان خانگی دارید مراقب باشید زیرا این گیاه برای سگ و گربه سمی است.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    مراقبت از آگلونما

    اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی زیبا و با قابلیت نگهداری آسان هستید، آگلونما بهترین انتخاب است. این گیاه که به دلیل مراقبت بدون دست محبوب است، پرورش آن ساده است، مشروط بر اینکه از یک قانون ساده پیروی کنید: هرچه تنوع رنگ روی برگ‌های گیاه سبک‌تر باشد، به نور خورشید بیشتری نیاز خواهد داشت. هنگامی که متوجه شدید که چگونه این مورد برای آگلونما شما اعمال می‌شود، مشکلی برای کمک به رشد آن ندارید. فراتر از آن، گیاه خود را گرم و مرطوب نگه دارید، در این صورت یک گیاه آپارتمانی با ماندگاری و پایداری دریافت خواهید کرد که به این زودی‌ها از گلدان خود بیشتر نخواهد شد.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    سبک

    گونه‌های سبز تیره‌تر آگلونما می‌توانند در سایه نزدیک رشد کنند، در حالی که گونه‌های متنوع به نور روشن‌تری نیاز دارند. مراقب باشید که هیچ یک از گیاهان (بدون توجه به تنوع) در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید، زیرا اشعه‌های تند به راحتی می‌توانند برگ‌های ظریف را بسوزانند.

    خاک

    در نهایت، گیاه آگلونما در مورد خاکی که در آن کاشته می‌شود، بسیار حساس نیست. اگر متوجه شدید که خاک انتخابی شما آب زیادی در خود نگه می‌دارد، سعی کنید برای کمک به زهکشی، آن را با ماسه یا پرلیت مخلوط کنید. همچنین باید مطمئن شوید که آگلونما خود را در گلدانی با سوراخ‌های زهکشی کافی در پایه آن بکارید.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    آب

    گیاه آگلونما در خاک مرطوب اما نه غرق آب رشد می‌کند. برای رسیدن به این تعادل، گیاه خود را به طور کامل آبیاری کنید، سپس قبل از آبیاری مجدد اجازه دهید خشک شود. شما می‌توانید این آهنگ را در طول بهار، تابستان و پاییز حفظ کنید و در زمستان کاهش یابد (اما هرگز اجازه ندهید گیاه کاملاً خشک شود).

    دما و رطوبت

    این گیاهان هوای سرد یا دمای کمتر از حدود ۷۰ درجه فارنهایت را دوست ندارند. مطمئن شوید که آگلونما خود را از پنجره‌ها یا دریچه‌هایی که در دمای سرد منفجر می‌شوند دور نگه دارید – هر چه نقطه گرم‌تر را پیدا کنید، بهتر است.
    برخی از پرورش دهندگان گیاه آگلونما را به دلیل نیاز به رطوبت بالا، گیاه گلخانه‌ای می‌دانند. در محیط گرم، مرطوب و روشن گلخانه بهترین عملکرد را دارد، اما با نزدیک شدن به این شرایط می‌توان آن را با موفقیت در داخل خانه رشد داد. برای افزایش سطح رطوبت اطراف گیاه خود، آن را مرتباً غبارآلود کنید و آن را در یک منطقه مستعد رطوبت از خانه خود مانند آشپزخانه یا حمام خود قرار دهید. اگر خانه شما به خصوص خشک است، می‌توانید روی یک مرطوب کننده فضای کوچک برای قرار دادن نزدیک گیاه خود سرمایه‌گذاری کنید.

    کود

    برای بهترین نتیجه، گیاه آگلونما خود را با گلوله‌های آهسته رهش یا کود مایع دو بار در سال، در ابتدا و انتهای فصل رشد آن تغذیه کنید. برای مقدار مصرف، دستورالعمل‌های برچسب محصول را دنبال کنید.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    انواع آگلونما

    آگلونماها رنگ‌های بسیار متنوعی دارند که میزان نور مورد نیاز آنها به رنگ گیاه بستگی دارد.

    اما چرا رنگ گیاه با نور مورد نیاز آن در ارتباط است ؟

    پاسخ این است که گیاهان برای تولید رنگدانه در برگ ، به نور نیاز دارند. پس هرچه رنگ گیاه تیره تر باشد به نور کمتری نیاز دارد.

    به همین صورت گونه‌های بسیار روشن یا رنگی به نور بیشتری نیاز دارند. چون گیاه از نور برای تولید رنگ‌های روشن مانند سفید یا رنگ‌های خاص مانند زرد ، قرمز و صورتی استفاده می‌کند.

    در ادامه شما را با تعدادی از این گونه‌ها که شهرت بیشتری دارند آشنا می‌کنیم.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    آگلونما بلک

    آگلونما بلک یکی از گونه‌های بسیار معروف از خانواده آگلونما است.

    این گونه برگ‌هایی به رنگ سبز تیره دارد که در قسمت‌های کوچکی با سبز روشن ترکیب شده است.

    آگلونمای بلک یک گیاه مناسب برای محیط‌های کم نور است. چون برگ‌های تیره این گیاه برای تشکیل رنگدانه به نور کمتری نیاز دارند.

    پس اگر به دنبال یک گیاه سازگار با نور کم هستید ، آگلونمای بلک را انتخاب کنید.

    آگلونما سفید

    یکی از گونه‌های زیبای آگلونما، آگلونمای سفید است.

    این گونه به دلیل داشتن برگ‌هایی به رنگ سبز مایل به سفید ، به آگلونمای سفید معروف شده است.

    با توجه به رنگ این گونه ، بدون شک توجه می‌شوید که به نور زیاد احتیاج دارد. پس اگر نور زیاد در محیط مورد نظرتان ندارید ، از خرید این گیاه خودداری کنید.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    آگلونما کاهویی

    این گونه برگ‌هایی به رنگ کاهو دارد که روی آن به چند شکل رده‌های سبز تیره به وجود می‌آید.

    آگلونمای کاهویی نیز به نور مناسب نیازمند است. اما نه به اندازه آگلونمای سفید. میزان نور مورد نیاز این گونه، بین نور مورد نیاز آگلونمای بلک و سفید است. یعنی نوری متوسط رو به بالا. چون این گونه در نور کم طراوت خود را از دست می‌دهد.

    آگلونما قرمز

    آگلونمای قرمز یکی از گونه‌های پرطرفدار آگلونما است.

    این گونه به دلیل داشتن رنگدانه در برگ‌ها به نور زیاد محتاج است. در واقع برای به وجود آمدن لکه‌های قرمز رنگ  گیاه باید نور کافی دریافت کند. در صورت کمبود نور، گیاه رنگ قرمز را از دست داده و رفته رفته برگ‌ها به رنگ سبز در‌می‌آیند.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    دیگر گونه‌های آگلونما

    چندین رقم محبوب آگلونما وجود دارد، از جمله:

    «Frasher»: این واریته دارای برگ‌های سبز شیری، با رنگ‌های کرم و دمبرگ‌های سفید است.
    «Pseudobracteatum»: این نوع دارای برگ‌هایی است که با لکه‌های سبز مایل به خاکستری پاشیده شده و بر روی رگبرگ‌ها برجسته شده‌اند.
    «White Rajah»: این رقم دارای برگهایی با مقادیر وسیع رنگ سفید است.
    «Red Zircon»: این واریته دارای برگ‌های سبز با بخش‌های لکه‌دار صورتی در مرکز است.
    «Silver Bay»: این رقم دارای رنگ‌های نقره‌ای در مرکز برگ‌های عمدتا سبز است.
    «Maria»: این یک گونه مقاوم در برابر سایه با برگ‌های سبز تیره است که با نوارهای نقره‌ای منقطع شده است.

    به طور کلی آگلونما گونه‌های بسیار متنوعی دارد. ما شما را تنها با چند نمونه از مشهورترین آنها آشنا کردیم.

    اما به جز این گونه‌ها ٬ رنگ‌ها و گونه‌های بسیار زیادی از این گیاه در جهان وجود دارد.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    چرا ساقه های گیاه من زرد و قهوه ای هستند؟

    این مشکل بیشتر به دلیل رطوبت زیاد خاک است و ساقه آگلونما گیاه را در دوره خشکسالی حفظ می کند و اگر آب زیاد در خاک وجود داشته باشد و ساقه ها نیز پر از آب باشند، این کار می تواند گیاه را پوسیده کند.  توصیه می شود که در این مورد، آب ندهید، خاک را هوا دهید و هر گونه ساقه های پوسیده را از بین ببرید و گیاه را فقط زمانی که خاک کاملا در گلدان خشک شده است، آبیاری کنید.

    پرورش گیاه آگلونما

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    هر چند وقت یکبار باید گیاهم را کود دهی کنم؟

    به طور کلی، گیاهان خانگی ازاول بهار تا پاییز رشد میکنند و هر ۶ هفته یک بار با یک کود آلی گیاهی، پس از دستورالعمل بسته بندی برای تزریق، بارور می شود NYC گلخانه ای با استفاده از یک کود خفیف در خاک، یک ترکیب با استفاده از کود آلی تولید می کند، بنابراین در ۶ ماه اول پس از خرید این گیاه نیازی به کود نیست.

    هر چند وقت یک بار باید گلدان گیاهم تعویض شود؟

    برای گیاهان رومیزی کوچکتر، ما توصیه می کنیم هر ۱۲-۱۸ ماه یک بار مجددا تعویض گلدان کنید. یک گلدان یک تا دو درجه قطور تر را انتخاب کنید تا گیاه بتواند رشد کند و گلدان خیلی بزرگتر از قبل را انتخاب نکنید، زیرا این کار می تواند ریشه گیاه را از بین ببرد.

    هر ۲۴-۱۸ ماه گلدان را تعویض بکنید و یک گلدان ۲ “- ۴” درجه بزرگتر تهیه کنید وعملیات تعویض گلدان را در تابستان و یا پاییز که گیاه قوی تر است، انجام دهید.

    مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    تکثیر آگلونما

    گیاهان آگلونما را می‌توان با استفاده از قلمه‌های ساقه یا با تقسیم گیاهان در حین گلدان مجدد تکثیر کرد. برای تکثیر آگلونما تا اواسط تابستان که هوا گرم‌ترین است صبر کنید.

    تکثیر با قلمه ساقه:

    1. از یک ابزار برش ضدعفونی شده و تیز برای گرفتن ساقه از گیاه مادری که چندین اینچ طول دارد استفاده کنید.
    2. انتهای پایین را به هورمون ریشه آغشته کنید و قلمه را در یک لیوان آب قرار دهید که در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دارد. ریشه‌ها باید در سه تا چهار هفته تشکیل شوند.
    3. قلمه خود را با دقت و به آرامی به گلدانی پر از خاک گلدان با زهکشی خوب انتقال دهید و مرطوب نگه دارید.

    برای تکثیر از طریق تقسیم:

    1. گلدان را با احتیاط در کنار آن قرار دهید. از ماله برای شل کردن خاک کناره‌های ظرف استفاده کنید. گیاه و خاک را به آرامی از گلدان خارج کنید.
    2. خاک را به آرامی از ریشه تکان دهید. با احتیاط ریشه‌ها را جدا کنید (این گیاه دوست دارد کمی به ریشه بسته شود، بنابراین به آرامی حرکت کنید) تا یک توده برای گلدان مجدد جدا شود.
    3. کلوخه را دوباره در گلدانی پر از خاک گلدان با زهکشی خوب قرار دهید.
    4. هم گیاه اصلی و هم گیاه تقسیم شده را برای چند هفته کمی مرطوب نگه دارید تا زمانی که هر دو مستقر شوند و استرس کمتری داشته باشند.

      مراقبت و پرورش گیاه آگلونما

    آفات و بیماری‌های رایج گیاهی

    در حالی که گیاه آگلونما به شدت در برابر آفات یا بیماری‌ها حساس نیست، می‌تواند گهگاه مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی مانند فلس، شپشک‌های آردآلود یا کنه‌های عنکبوتی را بگیرد.
    بیشتر مسائل دیگر به این دلیل به وجود می‌آیند که گیاه بیش از حد مرطوب نگه داشته می‌شود و مشکلات قارچی (و پوسیدگی ریشه) نوعی گیاه آگلونما است که بیش از حد آبیاری شده است.

    مشکلات رایج با آگلونما

    در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا برگ‌های گیاه شما ممکن است تغییر شکل دهند:

    1. سن: این یک اتفاق طبیعی در یک گیاه مسن است. فقط برگ آسیب دیده را بردارید.
    2. نور زیاد: نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث سوختگی برگ شود. برگ‌های سوخته را جدا کرده و گیاه را به محل روشنی که در معرض نور مستقیم خورشید نیست منتقل کنید.
    3. تغییرات دما: این گیاه نقاط گرم و بدون بادکش را ترجیح می‌دهد.
    4. رطوبت کم: ممکن است لازم باشد رطوبت هوای اطراف گیاه خود را با مه‌پاش افزایش دهید.
    5. آبیاری: خاک بیش از حد خشک روی برگ‌ها تأثیر می‌گذارد. به آرامی گیاه را آبیاری کنید تا برگ‌ها بهبود یابند. برگ‌های خشک و ترد را بردارید.
    6. آبیاری بیش از حد: این گیاهان خاک خشک‌تر را به بیش از حد مرطوب ترجیح می‌دهند. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، اجازه دهید قبل از آبیاری سطح بالایی خاک خشک شود. اگر گلدان بزرگتر است (قطر حدود ۱۰ تا ۱۲ اینچ)، اجازه دهید مقدار بیشتری از خاک خشک شود – تقریباً تا نیمه پایین.

    از منابع دیگر بیشتر بدانید:

    https://housing.com/news/aglaonema/

    در دی مگ درباره “معرفی انواع گیاهان آپارتمانی” بخوانید… 🙂

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *