تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معرفی شپشک دوکوهانه

    معرفی شپشک دوکوهانه با نام علمی Eulecanium bituberculatum Targ اندازه ای در حدود ۵ میلیمتر دارد. و رنگ آن خاکستری با خطوط تیره عرضی می باشد. بعضی از باغداران به این آفت آبله می گویند. فعالیت آن همراه با ترشح فراوان عسلک می باشد.

    بیولوژی آفت

    این حشره زمستان بصورت تخم بوده. و در ماه های زمستان و اول بهار در زیر بدن حشره ماده که به صورت پوشش سخت و برآمده می باشد حدود ۱۰۰۰ تخم دیده می شود. این تخم ها در اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت باز می شوند و پوره ها در سطح تنه، برگ و شاخه و نیز میوه های کوچک پراکنده می شوند. با ساختمان خاصی که بدن شپشک دوکوهانه دارد (سبک و مودار) به سادگی بوسیله باد منتشر می گردند.

    خسارت شپشک دوکوهانه

    درختان آلوده از سرشاخه شروع به خشکیدن می کنند و خیلی سریع از پا در می آیند. حمله شپشک دوکوهانه با ترشح بسیار عسلک همراه است.

    شپشک دوکوهانه

    شپشک دوکوهانه

    نحوه ایجاد بیماری

    شپشک دوکوهانه در بیشتر نواحی کوهستانی و سردسیر مشاهده می شود. در اکثر مناطق انتشار این آفت بیماری ویروسی تنه و شانکر تنه و سرشاخه درختان (خوره) به شدت بچشم می خورد، که ارتباط آنها با آفت مذکور در خور مطالعه و بررسی است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    روش مبارزه با شپشک دوکوهانه

    شپشک دوکوهانه به سادگی قابل کنترل است. مهم ترین موقع مبارزه با آن در زمستان می باشد که این حشره بحالت تخم است. سمپاشی با گیوتکس روغنی یا یکی از سموم فسفره روغنی علاوه بر حشره مذکور روی تخم کنه قرمز پا بلند، تخم شته ها و تا حدودی لیسه سیب موثر واقع می شود. در بهار بهترین مواقع مبارزه مصادف با ظهور حشرات نسل اول است. و با اکثر سمومی که در باغات مصرف می شود برطرف می گردند.

    منبع: کتاب آفات درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *