تاریخ :۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آفت-تریپس-مرکبات

آشنایی با آفت تریپس مرکبات 

  • آشنایی با آفت تریپس مرکبات

    آشنایی با آفت تریپس مرکبات: تریپس مرکبات در اکثر مناطق مرکبات خیز جهان انتشار دارد. و بیشتر در نواحی نیمه گرمسیری خشک ملاحظه می شود. بر روی پرتقال هایی که از نواحی جنوبی کشور به تهران می رسد، آثار این نوع خسارت بسادگی به چشم می خورد. در نواحی نیمه گرمسیری مرطوب از گونه های دیگری به نام تریپس شکوفه Frankliniella cephalica Crow و تریپس گلخانه .Chaetanaphothrips sp در شرایط شمالی کشور ما، در خور جستجو و تحقیق می باشد.

    زیست شناسی تریپس مرکبات

    تریپس مرکبات زمستان را به صورت تخم روی سرشاخه و برگ درختان میزبان بسر می برد. تخم ها معمولا در داخل نسج برگ های جوان و یا سرشاخه های جوان قرار دارند. حتی داخل میوه های جوان گذاشته می شوند. این تخم ها کم و بیش بیضی شکل و بطول ۰/۲ میلیمتر می باشند.

    هر حشره ماده تا ۲۵۰ تخم می گذارد. پوره های جوان با سوراخ کردن سطح برگ و جوانه ها از شیره گیاهی، تغذیه می کنند. مرحله استراحت پوره ها برای تبدیل به حشرات کامل در داخل خاک و یا لابلای برگ ها و علف های خشک زیر درختان طی می شود. حشرات کامل نسل بعدی چند روز بعد ظاهر می شوند. تریپس مرکبات هر ۲ تا ۳ هفته یک نسل ایجاد می کند.

    تریپس-مرکبات

    خسارت آفت تریپس مرکبات

    خسارت تریپس روی مرکبات بیشتر حمله به جوانه ها و سرشاخه های جدید که حامل گل و میوه هستند، می باشد. در اثر تغذیه این آفت از برگ های جوان، رشد این شاخه ها متوقف می شود و جوانه گل ریزش می کند. در صورتیکه شکوفه ها باز شده و یا میوه ها تشکیل شده باشند، آثار خسارت آفت به صورت لکه ها و حلقه های چوب پنبه ای در قسمت دم میوه در مراحل بعدی رشد آن نمایان می گردد.

    مورفولوژی-تریپس-مرکبات

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    روش های کنترل تریپس مرکبات 

    وضعیت این حشرات در ایران باید دقیقا مشخص گردد و اهمیت اقتصادی آنها نیز بررسی شود. تمهیدات گوناگونی برای مبارزه با این آفت وجود دارد که بسته به مورد باید اعمال گردد. سمپاشی درختان بلافاصله بعد از گل با یکی از ترکیبات نفوذی فسفره یا سیستمیک می تواند روی این آفت مؤثر واقع شود.

    منبع: کتاب درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *