تاریخ :۲۸ فروردین ۱۴۰۳
آشنایی با آفت زنجرک گلسرخ

آشنایی با آفت زنجرک گلسرخ

  • آفت زنجرک گلسرخ

    • نام علمی:  .Thyphlocyba rosae L

    Syns: Edwardsiana rosae (L.) Typhlociba pteridis Dahlb. Typhlociba lactea Dgl

    زنجرک گلسرخ

    مشخصات ظاهری :

    حشره ایست کوچک بطول ۳ تا ۳/۵ میلیمتر پرنگ زرد روشن و یا کرم که چشمان قرمز متمایل به قهوه ای دارد. شاخک سه مفصلی است که بندهای اول و دوم آن کوتاه و ضخیم است، ولی بند سوم بلند و باریک است، که خود از بندهای متعدد کاذب تشکیل یافته است. تشخیص دقیق این گونه از گونه های مشابه بوسیله مقایسه خصوصیات بال هاف تعداد خارهای روی پاها و بخصوص قطعات انتهای بدن افراد نر انجام می گیرد.

    مشخصات زیست شناسی:

    این حشره زمستان را بحالت تخم زیر پوست سرشاخه های یکساله گلسرخ و به ندرت هلو و گوجه می گذراند، حشره ماده در پائیز تخم ها را بصورت انفرادی و یا دسته های ۲۳تایی پهلوی هم در زیر پوست قرار می دهد. این حشره قادر نیست در داخل شاخه های سیب تخم گذاری کند. تخم های نسل بهاره و تابستانه در داخل پارانشیم برگ گذاشته می شود.

    نحوه خسارت و بیماری:

    حشرات کامل و پوره ها از شیره نباتی می خورند. در اثر تغذیه این حشرات در سطح بالایی نقاط و لکه های سبز متمایل به زرد پدید می آید که بخصوص روی برگ های گل سرخ خیلی بارزتر است. لکه های ناشی از حمله سنگ گلابی را که معمولا پهن تر است و در زیر برگ ها نقاط سیاه رنگ دیده می شود، نباید با خسارت زنجرک گل سرخ اشتباه کرد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    این حشره پلی فاژ است و روی عده زیادی از گیاهان خانواده گلسرخیان فعالیت می کند. خسارت عمده آن در نواحی دشت با شرایط آب و هوایی گرم و خشک است و در ماه های تابستان و پاییز تراکم آن به حداکثر می رسد. قارچ Paecilomyces lilacinus به عنوان عامل بیمارگر از روی لارو این آفت جداسازی و شناسائی گردیده است.

     

    منبع: کتاب آفات درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *