تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تاثیر رنگ ها در غذا

    تأثیر رنگ ها در غذاها و میوه ها 

    خداوند نه فقط میوه ها و غذاها را معرفی نموده بلکه تاثیر رنگ ها را هم بیان نموده است. اگر خداوند فقط میخواست میوه را برای خوردن و یا سبزی ها را برای رفع جوع معرفی نماید، لزومی نداشت از آنچه در زمین می روید و یا بهتر بگویم می رویاند، اهم برای عبرت بیان نماید. آیا شما تا به حال به تاثیر رنگ ها در غذا Coloring Food توجه کرده اید؟

    تاثیر انواع رنگ ها در غذا

    رنگ ها می توانند مهیج ادراک آدمی باشند. رنگ ها می توانند احساسات آدمی را تحریک کرده و نگهدارنده هیجانات در انسان بوده و یا برعکس آن باشند. علم امروز، اثرات پسیکولوژیک و روانی رنگ ها را ثابت کرده است. با بعضی از رنگ ها می توان القای گرمایی کرد و با بعضی دیگر سرما را القاء نمود. با رنگ ها می توان برای انسان شادی آفریند و یا غم را تولید کرد.
    با رنگ ها می توان افسردگی ها را درمان نمود و یا ایجاد کرد. با رنگ ها می توان حافظه انسان را نیز تقویت نمود.
    طبیعت رنگ ها هم مثل طبیعت بدن انسان ها و حیوانات و گیاهان طبیعتی متفاوت است. مثلا رنگ های آبی و سبز، رنگ های سرد و رنگ های قرمز و زرد و نارنجی، رنگ های گرم هستند. 

    تاثیر-انواع-رنگ

    تأثیر انواع رنگ ها

    تاثیر رنگ های اصلی در غذاها

    تاثیر رنگ قرمز در غذاها

    قرمز، رنگ خون و حرارت است. فشار خون را بالا می برد و استرس را افزایش می دهد. عضلات را به کشش وادار می نماید و میل جنسی را تقویت می کند. رنگ قرمز، ناراحتی های پوستی را نیز کاهش می دهد و از  و اعصاب را تحریک می نماید برای افراد عصبی مضر است.

    رنگ آبی 

    رنگ آبی مسکن دردها، آرام بخش و مفید برای درد است که منشاء عصبی دارند. این رنگ برای افراد وسواسی و هیجان زده نافع است. در تنظیم فشار خون کمک به سزائی می نماید.
    رنگ آبی، تب را کاهش داده و به انسان آرامش درونی می دهد. این رنگ، مگس را از محیط می راند ولی پشه ها این رنگ را دوست دارند و به آن جذب می شوند. آیا شما تا به حال به تاثیر رنگ ها در غذا توجه کرده اید؟

    رنگ زرد 

    که از ترکیب آبی و سبز به دست می آید. رنگی گرم کننده است. زرد، رنگ خوش روئی و خوش خوئی می باشد. همچنین این رنگ، شادی بخش و نشاط آور است. علوم قدیم و جدید همه بر این باورند که میوه هایی که دارای رنگ زرد و نارنجی هستند، نور چشم را تقویت می نمایند. اکثر میوه هایی که رنگ زرد و نارنجی دارند،  ویتامین A موجود در آنها زیاد است.

    تا به حال به تاثیر رنگ ها در غذا توجه کرده اید

    تاثیر رنگ های ترکیبی در غذا

    رنگ سبز

    این رنگ، ناراحتی های عصبی و ناملایمات روحی و روانی را کاهش داده و باعث آرامش روح و روان گشته و بی خوابی ها را برطرف می کند. سبز، امید را افزایش داده و روی چشم انسان اثر گذاشته و به این وسیله سر دردهای میگرنی را کشش می دهد. کسانی که فشار خون بالائی دارند. اگر به این رنگ نگاه کنند، فشار خون آنان پایین می آید.

    رنگ نارنجی

    این رنگ که از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز بوجود می آید و از نظر روان شناختی مهیج است. آرام بخش و تسکین دهنده است اعصاب می باشد و احساسات آدمی را تحریک می نماید. در هضم غذا کمک می کند و به شادی انسان، می افزاید.

    رنگ ارغوانی 

    ارغوانی، نیز یکی دیگر از رنگ های ترکیبی است. این رنگ گرچه رنگ ریشی است اما باعث حزن و اندوه می شود. لذا در زندگی  نیاز به این است که در خوردن و پوشیدن و همچنین دکوراسیون محل کار و زندگی، طوری برنامه ریزی نماید که از نقش رنگ ها در محیط، تلاش شده اند. آثار مثبت و منفی رنگ ها می تواند شخصی را بیمار نموده و یا به سلامتی او یاری رسانند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    این مسئله ای مهم است که کمتر به آن توجه انسان است. لذا در خوردن غذا باید این منشور را در نظر گرفت و رعایت کرد.

     تاثیر-رنگ

    تأثیر رنگ ها

    به تاثیر رنگ ها در غذا توجه کنید

    تاثیر رنگ های خنثی در غذا

    رنگ سفید 

    این رنگ را ملیح براق و نشانه پاکی و صداقت می داند.

    رنگ سیاه 

    این رنگ را سبک، غلط انداز و ملال آور دانسته اند و در اسلام نیز پوشیدن لباس های مشکی را مکروہ شمرده اند. رنگ های خنثی در القای گرمایی و سرمایی اثری نداشته و خنثی هستند.

    منبع :

    کتاب چگونه غذا بخوریم تغذیه از دیدگاه قرآن و عترت، انتشارات المعی، نویسنده حجت الاسلام سید صفر علی لکی صرافی، ۱۳۹۵

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *