تاریخ :۹ فروردین ۱۴۰۳
سرد-مزاج-رمضان

سرد مزاج ها در ماه رمضان

  • سرد مزاج ها در ماه رمضان

    مزاج های سرد و تر

    بیشتر صاحبان مزاج های سرد و تر که گرایش به چاقی بسیار دارند «بلغمی مزاج» نام دارند که نوع چاقی ایشان با افزایش چربی های اضافی در بدن است و اطراف شکم و پهلوها و باسن و ران هایشان چربی زیاد جمع می شود. تنبل و پر خواب و کم تحرک هستند. گوشت تنشان شل و لخت است. سرعت انتقال مفاهیم در مغزشان کم است و فراموشی دارند و حرکاتشان آرام است. از گرما خوششان می آید. سرد مزاج ها در ماه رمضان باید چه کارهایی انجام بدهند.

    توصیه هایی به صاحبان مزاج سرد و تر در ماه مبارک رمضان

    ۱. از خواب زیاد بپرهیزند. اگر زیاد بخوابند دچار کندی ذهن و نسیان می شوند. مانند مزاج های گرم و تر temperament، ساعتی از نیمه شب را برای عبادت یا مطالعه ایشان مفید نیست، مگر خواب ظهر که آن هم از رختخواب برخیزند. خواب روز برایشان مفید نیست. مگر خواب ظهر که آن هم نباید بیشتر از نیم ساعت تا یک ساعت شود (خواب قیلوله).

    ۲٫ بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند، بین سحری و خواب حداقل یک و نیم ساعت فاصله دهند. خواب طولانی بعد از سحری برایشان خوب نیست.

    ٣. حجم غذاها را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی ممکن را داشته باشند. از غذاهای خشک و کم حجم بیشتر استفاده کنند. مصرف انواع خشکبار مانند: پسته، بادام، فندق، بادام هندی و امثال آن مفید است.

    سرد مزاج ها و ماه رمضان

    ۴. از میوه ها و سبزیجات دارای طبیعت گرم و به خصوص گرم و خشک بیشتر استفاده کنند، آن هم میوه هایی که به گرمی گرایش دارند.

    میوه های گرم و خشک مانند: خرما، گردوی تازه و خشک، انجیر، سیب، زالزالک، انگور، خربزه و… همچنین از سبزیجاتی که در مزاج سرد و خشک ذکر شد استفاده کنند.

    سرد مزاج ها ماه رمضان خود را چگونه بگذرانند۱

    خوراکی سرد مزاج ها

    ۵. غذاهایی مانند: کباب کبک، بلدرچین، گنجشک و کبوتر، کباب گوشت شتر و خورشت های این گوشت ها با افزودن کمک غذایی مانند غوره، ریواس، رب انار، گداخته ( شامل: گردو، بادام، فندق، پسته و امثال آن که کمی بو داده و نیم کوب یا پودر شده و با عسل شیرین شده باشد) مناسب خوردن بر سر سفره افطاری است؛ مانند خورشت فسنجان که به خاطر گردو و رب انار با یکی از گوشت های فوق، بسیار مناسب مصرف در وعده افطار می باشد.

    منبع :

    کتاب بدانید و سالم بمانید، هفت گام برای سلامتی، نشر اندیشمندان جوان، ۱۳۹۳

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *