تاریخ :۳۰ فروردین ۱۴۰۳
کشت هیدروپونیک در پشم سنگ

کشت هیدروپونیک در پشم سنگ

  • کشت در پشم سنگ (Rock Wool ):

    این بستر کشت از مخلوط ۶۰٪ سنگ آتشفشانی دولریت و ۲۰٪ سنگ آهک و ۲۰٪ کوک تشکیل شده است. این مخلوط را در دمای ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد ذوب کرده و با سیستم گریز از مرکز ، بصورت رشته رشته و به حالت اسفنجی در می آورند. (کشت هیدروپونیک در پشم سنگ)

    کشت هیدروپونیک در پشم سنگ

    به منظور سهولت کار با این ماده و نیز حفظ رطوبت و مواد غذایی ، رشته های تولیدی را فشرده کرده و نایلون نازکی روی آن می کشند. این بسته ها مکعب شکل هستند. ابعاد مکعبهای کوچک پشم سنگ از ۴۰ تا ۷۵ میلیمتر متغیر می باشد. مکعب های بزرگ آن ۳۰ – ۱۵ سانتیمتر عرض و ۱۰۰ – ۷۵ سانتیمتر طول و ۷/۵ سانتیمتر ضخامت دارند.

    از مکعب های پشم سنگ برای تولید نشاء، تکثیر گیاه و نیز پرورش گیاه استفاده می شود. همچنین این مکعب ها را می توان بصورت ترکیب با سیستم N.F.T (تکنیک فیلم غذایی) بکار برد. این مکعب ها از قبل ضد عفونی شده اند و برای استفاده مجدد باید آنها را ضد عفونی کرد.

    مکعب های کوچک جهت کاشت بذر به کار می روند (۴۰ میلیمتر)، که پس از تولید گیاهچه و استقرار ریشه ، آنرا در داخل مکعب های بزرگتر( ۷۵ میلیمتر) قرار می دهند. در صورت نیاز میتوان مکعب های ۷۵ میلیمتری را بر روی مکعب های بزرگتر (۳۰×۱۰۰×۷/۵ سانتیمتر) که به شکل سینی می باشند قرار داد. در این حالت باید در محل تماس دو مکعب، روکش نایلونی را برداشته تا جریان محلول غذایی و توسعه ریشه ممکن باشد. همچنین سطح زیرین مکعب های بزرگ را باید پاره کرد تا خروج محلول مازاد از آن ها به سهولت انجام پذیرد.
    محلول غذایی با سیستم آبیاری قطره ای لوله باریک (لوله ماکارونی) برای هر مکعب توزیع می گردد و محلول زهکشی شده را می توان دور ریخته و یا مجددا استفاده نمود.
    از مکعب های پشم سنگ برای تولید نشاء، تکثیر گیاه و نیز پرورش گیاه استفاده می شود. همچنین این مکعب ها را می توان بصورت ترکیب با سیستم N.F.T (تکنیک فیلم غذایی) بکار برد. این مکعب ها از قبل ضدعفونی شده اند و برای استفاده مجدد باید آنها را ضدعفونی کرد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    (کشت هیدروپونیک در پشم سنگ)

    منبع: کتاب آموزشی آشنایی با سیستم های کشت هیدروپونیک، انتشارات جهاد کشاورزی.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *