تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
القاء کالوس در غلات

القاء کالوس در غلات

  • مراحل القاء کالوس در غلاتی چون گندم، برنج، ذرت، جو:

    • کشت بذر

    ١- اندام باردهی گیاهانی چون بلال در ذرت، پانیکول در برنج و سنبله مرکب در گندم و جو را پس از گذشت ۱۴-۱۲ روز از زمان تلاقی یا گرده افشانی، زمانیکه بذرهای در حال نمو در مرحله شیری هستند، جدا نمایید.

    ۲- قطر جنین در این مرحله، حدود ۱/۵ میلی متر است. اندازه جنین را در زیر بینوکولار مورد بررسی قرار دهید. به کمک گیره و یا سوزن، بذرها را از بلال، پانیکول و یا سنبله جدا نموده و پوشینه و پوشینک را در صورت وجود، حذف نمایید

    ۳- چند عدد از این بذرها را در یک بشر ریخته و با محلول ۲۰٪ هیپوکلریت سدیم تجارتی به مدت ۱۰ دقیقه ضدعفونی نمایید. این اعمال بایستی در زیر هود لامینار ایرفلو انجام شود. سپس بذرها را ۳ الی ۵ مرتبه با آب مقطر استریل شستشو دهید.

    ۴- هر بذر استریل شده را بر روی یک سطح استریل یا در کف پتری استریل قرار داده و در حالیکه بذر را با یک سوزن ثابت نگه داشته اید، با سوزن دیگری در بافت آندوسپرم ناحیه فوقانی جنین، شکافی ایجاد نمایید.

    ۵- در اتاقک هود لامینار ایرفلو با استفاده از میکروسکوپ تشریح، جنین های نارس را که ۱/۵-۱ میلیمتر قطر دارند، از بذرها بیرون آورید.

    مراحل القاء کالوس در غلات

    • القاء بافت کالوس

    ۶- برای القاء بافت کالوس، ۵ تا ۶ عدد جنین را به نحویکه ناحیه اسکوتلوم آنها (بافت جایگزین آندوسپرم در غلات) به سمت بالا باشد، در یک ظرف کشت بر روی محیط کشت MS + 2 mg/l 2,4 – D قرار دهید.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۶- کشت ها را در تاریکی و دمای ۲۵ درجه سانتیگراد در انکوباتور قرار دهید. جنین ها در ابتدا متورم شده و سپس در طی ۴-۳ هفته، بافت کالوس از اسکوتلوم تولید می شود (جنین هایی که قطر آنها بیش از ۲ میلی متر باشد، به طور نا به هنگام به گیاه تبدیل می شوند).

    ۷- اگر کالوس منشأ گرفته از بافت اسکوتلوم را ۶-۴ هفته پس از تولید به ۳-۲ قطعه تقسیم نموده و به محیط کشت مشابهی انتقال دهید، این قدرت را دارد که حداقل یک بار تکثیر شود.

    ۸- قطعات سفت و متراکم کالوس را به اندازه ۰/۵ سانتیمتر مربع برش داده و برای تکثیر به محیط کشت مشابهی انتقال دهید.

    منبع:  کتاب اصول بیوتکنولوژی گیاهی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، چاپ ششم.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *