تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
معرفی راسته سن ها (Heteroptera)

معرفی راسته سن ها (Heteroptera)

  • سن ها:

    در اغلب حشرات این گروه قاعده بال جلویی کیتینی و ضخیم است و قسمت جلویی آن غشایی است. بال های عقبی تمامأ غشایی و در هنگام استراحت زیر بال های جلویی تا می شود. مانند گروه های قبلی قطعات دهان مکنده است و از قسمت جلو سر آزاد می شود ولی در حالت استراحت به سمت عقب و زیر سینه کشیده شده است، دارای استحاله ناقص هستند ولی برخلاف حشرات مکنده دیگر به هیچ وجه عسلک دفع نمی کنند.

    آفت سن

    • گونه هایی که بعنوان آفات درختان میوه اهمیت دارند، بشرح زیر می باشند:

    ۱- آفت سنگ گلابی

    Stephanitis pyri Geoff. Syns: Tingis pyri (L.)

    حشره سنگ گلابی با وجود آنکه به عده زیادی از درختان میوه دانه دار و هسته دار حمله می کند، شاید بدلیل اینکه اولین بار از روی درختان گلابی جمع آوری شده، به این نام مشهور است. آثار خسارت این آفت در سطح بالایی برگ ها بصورت لکه های وسیع خاکستری رنگ مشاهده می شود و در حالات حمله شدید تمام سطح برگ به رنگ زرد متمایل به خاکستری در می آید.

    در سطح زیرین برگ لکه های متراکم قهوه ای رنگ همراه با پوسته و خود حشرات در حالات مختلف مشاهده می شود. شدت آفت در مناطق دشت و خشک بخصوص درختان میوه موجود در منازل مسکونی که با دقت و نظم سمپاشی نمی شوند خیلی بیشتر است. در اطراف تهران بخصوص در منازل این آفت روی سیب، گلابی، گیلاس، آلبالو و به ژاپنی به نحو جالبی بچشم میخورد و گاهی باعث ریزش شدید برگ و میوه می شود. در ارومیه علاوه بر درختان فوق از روی بادام جمع آوری شده است.

    ۲- گونه Campylomma verbasci (Meyer-Dur)

    این حشره به عنوان گونه شکارگر شناخته شده است و طبق تحقیقات پورحاجی (۱۳۷۹) این سن در باغ های سیب با فرو کردن خرطوم خود به میوه های تازه تشکیل شده باعث ایجاد زخم و بدشکلی در میوه می شوند. حشرات کامل به رنگ قهوه ای تیره و پوره ها سبز رنگ هستند و طبق بررسی پژوهنده در بهار بعد از گلریزی درختان سیب پوره ها با فرو کردن خرطوم خود از میوه های تازه تشکیل شده تغذیه می کنند و حشرات کامل پس از تغذیه بیشتر در زیر پوست شاخه های یکساله تخم ریزی می کنند، دو نسل برای این حشره ذکر شده است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۳-  گونه .Brachynema germari kol

    این سن با فرو کردن خرطوم خود داخل میوه گیلاس تغذیه می کند و همچنین روی درختان سیب و گلابی بدشکلی در میوه ایجاد می کند. رنگ عمومی سن سبز رنگ و به طول ۱۰-۱۲ میلیمتر است

    ۴- سن کوهی .Dolychoris baccarum L

    سن کوهی از آفات گندم جو محسوب می شود و همچنین از میوه های سیب و گلابی روی درختان میزبان با مکیدن شیره گیاهی سبب تغییر شکل در آنها می گردد. این حشره زمستان را نظیر سن گندم در کوه در زیر بوته ها بسر می برد و در صورت مساعد بودن شرایط می تواند دو نسل در سال داشته باشد.

    منبع: کتاب آفات درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *