تاریخ :۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • استفاده از میوه و سبزی سالم و بدون باقیمانده سموم و مواد شیمیایی، برای سلامت انسان بسیار ضروری است. افراد بشر به شکل های گوناگون در معرض تماس با انواع و اقسام سموم و مواد شیمیایی قرار دارند. جمع شدن این مواد در بدن، مشکلات زیادی را برای سلامت انسان به وجود می آورد. (روش احداث باغچه های کوچک خانگی)
    هم اکنون در بسیاری از کشورهای اروپایی، میوه و سبزی بدون باقیمانده سموم به قیمت های بالایی به فروش می رسد. اگر چه ممکن است این محصولات ظاهر بسیار خوبی نداشته باشند، اما به دلیل سالم بودن، طرفداران بسیار زیادی دارند.
    یکی از روش های بهره مندی از میوه و سبزی سالم و مطمئن، کاشت آنها توسط خود افراد است. با انجام این کار، علاوه بر تلاش برای افزایش تولیدات کشاورزی، میوه و سبزی سالم نیز بدست می آید.

    عملیات احداث یک باغچه خانگی

    ۱- انتخاب محل باغچه:

    نکته های مهم در انتخاب محل باغچه:

    ۱- با در نظر گرفتن مساحت حیاط منزل، بیشترین وسعت را برای احداث باغچه در نظر می گیریم.
    ۲- جایی را برای احداث باغچه در نظر می گیریم که در روز حداقل ۶ ساعت آفتاب بگیرد.

    ۳- فاصله دیوار تا باغچه حداقل یک متر باشد.
    ۴- باغچه مخصوص سبزیکاری در محل سایه انداز درختان میوه قرار نگیرد.

    ۲- احداث باغچه
    روش احداث باغچه های کوچک خانگی

    پس از انتخاب محل باغچه، برای احداث آن به نکته های زیر توجه کنید:

    ١. سعی کنید محل باغچه شما مسطح بوده و پستی و بلندی در آن وجود نداشته باشد. برای این کار باغچه را تا عمقی حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر با بیل شخم بزنید. سپس با بیل و شن کش باغچه را صاف کنید.
    ۲. خاک باغچه باید حتی المقدور خاکی سبک باشد. در صورتی که خاک مورد نظر سنگین و متراکم بود می توانید آن را با نسبت های مختلفی از ماسه و خاک برگ و کود حیوانی پوسیده سبک کنید تا برای کشت سبزی ها مناسب شود.

    نکته: اگر خاک پس از آبیاری سله ببندد، یک خاک رسی و سنگین است. برای سبک کردن آن بهتر است به نسبت مساوی، خاک ماسه دار و مقداری هم خاک برگ به آن اضافه کنید.

    ۳- در اولین زمستان قبل از کشت، به ازاء هر متر مربع ۳-۲ کیلو گرم کود پوسیده حیوانی کود مخلوط گاوی و گوسفندی به باغچه اضافه کنید. سپس تا عمق ۳۰ سانتی متری، آن را با خاک مخلوط کرده و بگذارید باغچه تا بهار وموقع کشت، به همین صورت بماند.

    ۴- در فصل کاشت، دوباره باغچه را بیل بزنید(به عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر) و زمین را برای کاشت آماده کنید.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۵- برای اینکه چندین نوع سبزی و صیفی را کشت کنید، بهتر است باغچه خود را به چند قسمت تقسیم بندی کرده و سپس اقدام به کاشت کنید. برای مثال یک باغچه ۲۰ متر مربعی (۵۷۴ متر) را می توانید به ۴ یا ۵ قسمت تقسیم کنید.

    ۳- کوددهی در باغچه های خانگی

    روش کوددهی در باغچه خانگی و انتخاب خاک مناسب باغچه

    از کودهای مختلفی در کشت سبزی ها استفاده می شود. که از انواع آنها می توان کودهای حیوانی، کودهای گیاهی و کودهای شیمیایی را نام برد که هر کدام از این کودها انواع مختلفی دارند.
    از انواع کودهای حیوانی می توان کود گاوی، گوسفندی، مرغی و اسبی را نام برد.
    از انواع کودهای گیاهی می توان به کود سبز که حاصل تبدیل به کود کردن گیاهان سبز است، خاک برگ و کود حاصل از محصولات کشاورزی اشاره کرد.
    کودهای شیمیایی نیز انواع و اقسام مختلفی دارند که در زراعت های مختلف و با توجه به نیاز گیاه از آنها استفاده می کنند. و تنها در صورت نیاز گیاه به برخی از عناصر، از کودهای شیمیایی آنهم در حد مجاز و با مشورت کارشناسان کشاورزی مصرف کنید.
    معمول ترین کودهای شیمیایی که در زراعت های مختلف و از جمله سبزیکاری استفاده می شوند، کودهای پتاسه، نیتراته (از ته) و فسفره هستند.

    ۴- آب مورد استفاده در باغچه های خانگی
    آب مورد استفاده در باغچه های خانگی

    با توجه به اهمیت مسئله صرفه جویی در مصرف آب و به منظور استفاده درست از منابع آب موجود، در آبیاری باغچه های خانگی بهتر است به نکته های زیر توجه کنید:

    1- میزان آب مصرفی گیاه و تعداد آبیاری مورد نیاز هر نوع سبزی یا صیفی را که می خواهید کشت کنید، تعیین نمایید.
    2- سعی کنید گیاهانی را برای کشت انتخاب کنید که حتی المقدور به آب کمتری نیاز داشته باشند.
    3- در تنوع کشت، سعی کنید آبیاری ها تا حد امکان به صورت همزمان انجام شود.
    4- سعی کنید با ذخیره کردن آب هایی مانند آب حاصل از شستشوی مواد غذایی، میوه و سبزی از هدر رفتن این آبها جلو گیری کرده و از این ذخیره آب در آبیاری باغچه خانه خود استفاده کنید.
    5- حتی المقدور از آب لوله کشی برای آبیاری استفاده نکنید.
    6- کاشت بذر در باغچه بذر سبزی ها را با توجه به بزرگی و کوچکی آنها، در عمق ۰/۶ تا ۲/۵ سانتی متری خاک می کارند و تا زمان سبز شدن دانه، خاک را مرطوب نگه می دارند. معمولا عمق کاشت، حدود ۴ تا ۵ برابر طول دانه است.

    بذرهای ریز را در عمق کمتر و بذر های درشت را در عمق بیشتری می کارند. برای مثال، روی بذر هویج و جعفری و کاهو را بیش از ۲ تا ۳ میلی متر خاک نمی دهند. در صورتی که بذراسفناج، تربچه و چغندر را بیشتر از ۱/۵ سانتی متر خاک می دهند. همچنین حبوباتی مانند نخود و لوبیا را باید در عمق حدود ۳ سانتی متری خاک کاشت.
    7- برای انتخاب نوع بذر، بهتر است از بذرهای اصلاح شده که دارای اطمینان و قدرت رویشی کامل هستند استفاده کنید.

    (روش احداث باغچه های کوچک خانگی)

    منبع: کتاب آموزشی احداث باغچه های کوچک خانگی، انتشارات جهاد کشاورزی.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *