تاریخ :۲۹ اسفند ۱۴۰۲
  • برای کاشت توت فرنگی در خانه باید نشا یا ساقهٔ روندهٔ آن را بخرید؛ بعد آن را در باغچه یا جای مناسبی بکارید تا سال آینده محصول خوشمزه‌ای به دست بیاورید. می‌توانید نشای توت‌فرنگی، یا ساقهٔ روندهٔ آن را از فروشگاه‌های تجهیزات و ادوات کشاورزی و باغداری و یا باغ‌هایی خریداری کنید که این نشاها و ساقه‌ها را می‌فروشند.

    ساقه‌های رونده معمولا انتخاب ارزان‌تری هستند. ساقه‌های رونده، قسمتی از گیاه هستند که آن را از بوتهٔ مادر جدا می‌کنند. پرورش این ساقه‌ها و برداشت توت‌فرنگی از آن‌ها، زمان بیشتری می‌برد.

    دستورالعمل کاشت توت فرنگی در منزل:

    ۱- انتخاب بوته:

    ابتدا بایستی در انتخاب بوته توت فرنگی دقت کنیم. مهم ترین بیماری هایی که بوته توت فرنگی به آن دچار می شود، لکه برگی، سفیدک پودری و پوسیدگی سیاه ریشه است.

    ۲- نحوه کاشت:

    بهتر است در هر گلدان تنها یک بوته کاشته شود مگر اینکه گلدان بزرگی داشته باشیم و فاصله بین بوته ها ۴۰ سانتی متر باشد.

    ۳- نور:

    توت فرنگی به نور کامل خورشید و مکانی گرم نیاز دارد. گلدان را در موقعیتی قرار دهید که حداقل ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید دریافت کند. اگر نور خورشید را تنها از یک طرف دریافت می کند هر سه تا چهار روز گلدان را بچرخانید.

    ۴- دما:

    توت فرنگی تابستان بسیار گرم و خشک را تحمل نمیکند. درجه حرارت مناسب برای توت فرنگی ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است. البته توت فرنگی می تواند سرما را تحمل کند. اگر روی بوته های توت فرنگی را بپوشانیم تا ۱۸- درجه سانتی گراد را می تواند تحمل کند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    ۵-خاک:

    خاک گلدان بایستی همیشه مرطوب باشد ولی نباید به صورت یکجا حجم زیادی آب به خاک بدهیم. بهتر است در حین آبیاری آب به برگ های آن نرسد چون احتمال مبتلا شدن به بیماری قارچی وجود دارد.

    ۶- کود:

    بهترین کودی که می توان برای توت فرنگی استفاده کرد برگ های بوته توت فرنگی، کودهای کمپوست و زباله های سبز بازیافت شده است. بهتر است ۱۵ سانتی متر از لایه رویی خاک گلدان را با آن بپوشانیم. بوته توت فرنگی را به گونه ای درون خاک باید قرار داد که جوانه برگ ها هم تراز خاک قرار گیرند.

    ۷- مراقبت:

    اگر گلدان در فضای بیرون است زمانی که میوه ها درآمدند پیش از آنکه رنگ بگیرند، روی آن ها را با پلاستیک بپوشانید که پرنده ها به آن آسیبی نزنند. هنگام آبیاری بوته توت فرنگی بهتر است آب به برگ ها نرسد چون احتمال مبتلا شدن به بیماری قارچی وجود دارد.

    ۸- زمانی که دور تا دور توت فرنگی قرمز شد یک روز به آن فرصت دهید که شیرین تر، آبدارتر و خوش عطرتر شود. در نهایت زمانی که باردهی بوته ها تمام شد تمام شاخه ها و برگ های اضافه را بچینید و فقط برگ های کوچک و جوان را باقی بگذارید و از همین برگ ها به عنوان کود تقویت کننده خاک استفاده کنید.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *