تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیب زمینی ممکن است به ویروس های مختلفی آلوده باشد که می تواند کیفیت غده و عملکرد را کاهش دهد.  ویروس موزاییکی سیب زمینی یکی از این بیماری هاست که در واقع دارای سویه های متعددی است.  ویروس موزایئک سیب زمینی به سه دسته تقسیم می شود.  علائم  آن ممکن است مشابه باشد، بنابراین نوع واقعی معمولاً فقط با علائم قابل شناسایی نیست و اغلب فقط به عنوان ویروس موزاییک در سیب زمینی شناخته می شود. 

    انواع ویروس موزاییک سیب زمینی

    همانطور که گفته شد ، ویروس های موزاییکی مختلفی وجود دارند که سیب زمینی را رنج می دهند ، هرکدام علائم مشابهی دارند.  شناسایی نیاز به استفاده از گیاه شاخص یا معاینه آزمایشگاهی دارد.  با در نظر گرفتن این موضوع ، می توان با الگوهای موزاییکی روی شاخ و برگ ، رشد کوتاه مدت ، تغییر شکل برگ و ناهنجاری غده نوع آن را تشخیص داد.  سه نوع ویروس شناخته شده موزاییک در سیب زمینی عبارتند از: نهان (ویروس Xسیب زمینی ) ، ملایم (ویروسA سیب زمینی ) ، موزاییک روگوز یا معمولی (ویروسY سیب زمینی ).

    علائم موزاییک سیب زمینی

    موزاییک نهفته یا ویروس x سیب  زمینی بسته به نوع فشار ممکن است علائم قابل مشاهده ای نداشته باشد اما بازده غده های آلوده ممکن است کاهش یابد.  سایر گونه های موزاییک نهفته، چین سبک برگ را نشان می دهد.  هنگامی که با ویروس سیب زمینی A یا Y ترکیب می شود، ممکن است چین و چروک برگها نیز وجود داشته باشد.  در عفونت ویروس سیب زمینی A (موزاییک ملایم)، گیاهان دارای چین و چروک  و همچنین لکه های زرد هستند.  حاشیه برگ ممکن است مواج باشد و رگبرگ فرو رفته به نظر برسد. 

    شدت علائم به فشار، رقم و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. ویروس Y سیب زمینی (موزاییک روگوز) شدیدترین ویروس است. علائم شامل حفره یا زردی برگچه ها و چین خوردگی است که گاهی اوقات با ریزش برگ همراه است. رگ های برگ زیرین اغلب دارای نکروز هستند که بصورت رگه های سیاه نشان می دهند.  گیاهان ممکن است کوتاه شوند. دمای بالا شدت علائم را تشدید می کند.

     

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مدیریت سیب زمینی با موزاییک ویروس

    ویروس X سیب زمینی را می توان در همه انواع سیب زمینی یافت ، مگر اینکه از غده های بدون ویروس مجاز استفاده شود.  این ویروس به صورت مکانیکی توسط ماشین آلات ، تجهیزات آبیاری ، ریشه به ریشه یا جوانه با جوانه و از طریق سایر ابزارهای باغبانی پخش می شود.  هر دو ویروس A و Y در غده حمل می شوند اما توسط چندین گونه شته نیز منتقل می شوند.  همه این ویروس ها در غده های سیب زمینی زمستان گذرانی می کنند.  پس از آلوده شدن گیاه ، هیچ روشی برای ریشه کن کردن بیماری وجود ندارد.  باید برداشته شود و از بین برود.

    برای جلوگیری از عفونت، فقط از بذرهای دارای گواهی عاری از ویروس یا غده سالم استفاده کنید.  همیشه وسایل باغ را تا حد ممکن تمیز نگه دارید، تناوب زراعی را رعایت کنید، اطراف گیاهان را از علف های هرز پاک نگه دارید و شته ها را کنترل کنید.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *