تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • قواعد مصرف گیاهان دارویی

    قواعد مصرف گیاهان

    تاریخچه ی دمنوش را نمی توان از تاریخچه ی گیاهان دارویی جدا کرد. مصرف بیش از حد گیاهان دارویی Medicinal Plant موجب بروز عوارضی در بدن می شود و این تصور که گیاهان دارویی بدون عوارض است، تصور غلطی است. اگرچه گیاهان دارویی منشاء طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کمتری ایجاد می کنند، اما مصرف بی رویه یا غیر علمی برخی از این گیاهان می تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید گردد.  قواعد مصرف گیاهان دارویی را باید بدانیم.

    مصرف دمنوش ها نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از سازوکار عمل آن ها باشد. به ویژه در مورد کودکان، سالمندان و زنان باردار مصرف این گیاهان باید با احتیاط بیشتری همراه باشد. برای نمونه مصرف گل گاوزبان ایرانی به تنهایی در افرادی که فشار خون بالا دارند، می تواند به شدت مخاطره انگیز باشد.

    قواعد مصرف گیاهان دارویی۱

    مصرف گیاه دارویی

    از این رو در کشورهای پیشرفته نظارت دقیقی بر تولید و توزیع این گیاهان صورت می گیرد. برای مثال سازمان غذا و دارو آمریکا (معروف به اف دی ای FDA) همان شروط مربوط به داروهای شیمیایی را برای گیاهان دارویی نیز در نظر می گیرد.

    برخی اصول در تهیه، نگهداری و مصرف گیاهان دارویی

    اصول مصرف

    • بسیاری از گیاهان دارویی ممکن است به میکروب ها، سموم کشاورزی مواد ضد عفونی کننده ی گازی (مثل فسفین) و فلزهای سمی (مثل سرب، جیوه و آرسنیک) آلوده باشند. بهتر است این گیاهان را در جای سرد خشک و دور از دسترس بچه ها حفظ نمود.
    • ظروف پلاستیکی برای نگهداری گیاهان بودار مناسب نیستند. این ظروف می توانند اسانس فرار این گیاهان را جذب نمایند. همچنین، نباید از گیاهانی استفاده شوند که برای سال ها نگهداری شده اند.

    قواعد مصرف گیاهان دارویی۱

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    اصول نگهداری گیاه دارویی

    •  بهتر است افراد خود به جمع آوری گیاهان دارویی مبادرت نکنند. مگر از این که قادر باشند گیاه سمی را از غیر سمی تشخیص دهند. به گیاهان دارویی کشت داده شده بیشتر می توان اعتماد نمود.
    • گیاهان دارویی را نباید برای مدت طولانی استفاده کرد. پیش از مصرف هر نوع گیاه دارویی باید دستور دقیق مصرف و عوارض جانبی آن روشن باشد. این گیاهان نیز همانند سایر داروها نباید بیش از مقدار مجاز مصرف شوند. سمی بودن یک داروی گیاهی بسته به قسمت مورد استفاده ی گیاه و طرز تهیه ی آن فرق می کند.
    • مصرف همزمان داروهای شیمیایی با گیاهی خاص ممکن است موجب بروز تداخل دارویی گردد؛ بنابراین باید پزشک را از مصرف این گیاهان مطلع نمود.
    • گیاهان دارویی باید از منابع معتبر و مطمئن تهیه شوند. فروشندگان گیاهان دارویی باید اطلاعات و شناخت کافی در زمینه ی خواص داروهای گیاهی داشته باشند. بهتر است داروهای گیاهی از مراکزی تهیه شوند که دارای مجوز یا عضو اتحادیه باشند.

    در کشور ژاپن برای بسته بندی دمنوش ها شرایط مقرر شده است: ذکر کشور محل کشت با برداشت گیاه، ذکر نام علمی گیاه، ذکر قسمت مورد استفاده ی گیاه از قبیل: گل، برگ، ریشه و غیره و ذکر تاریخ انقضای مصرف.

    منبع :

    کتاب کافی شاپ در خانه،آشنایی با انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم دم‌نوش‌ها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *