تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
انواع طرح های هندسی کاشت درختان میوه

انتخاب درختان سازگار با منطقه احداث باغ میوه

  • انتخاب نوع محصول سازگار با منطقه

    هر درخت میوه ای برای تولید محصول بهتر باید با آب و هوای آن منطقه سازگاری داشته باشد. برای مثال، بهترین منطقه کاشت مو در کشور ما، قسمت جنوب و جنوب غربی دریاچه ارومیه، قزوین و شیراز است. اگرچه، مو در منطقه چهار محال و بختیاری نیز کاشته می شود؛ ولی چون فصل رویش آن کوتاه است، کیفیت انگور آن هرگز مانند انگورهای ارومیه، مراغه و تاکستان نمیشود.

    گرمای زیاد در تابستان و سرمای شدید و طولانی در زمستان برای درختان میوه مناسب نیست. گاهی این وضع، موجب خسارت زیادی می شود. وجود سرما و یخبندان هنگام شکوفه درخت، خطرناک ترین دوران به حساب می آید. سرمای فصل شکوفه از یخبندان های زمستان خیلی خطرناک تر است. به همین دلیل، پیش بینی سرمای بهاره بسیار مهم است. همچنین انجام کارهای لازم برای جلوگیری از سرمازدگی شکوفه ها و بالا بردن درجه حرارت فضای باغ، اهمیت زیادی در درختکاری دارد.

    از قدیم نیز باغداران تلاش می کرده اند که با سرمای شدید بهاره مبارزه کنند. سرانجام نیز به این نتیجه رسیده اند که در ابتدا باید از رقم های دیرگل استفاده کنند. دوم این که در هر منطقه، درختانی باید کاشت که با آب و هوای آنجا سازگار باشند. درختان میوه برای تولید محصول بهتر باید با آب و هوای آن منطقه سازگار باشند.

    برای جلو گیری از سرمای بهاره می توان از روش های زیر استفاده کرد:

    الف – کاشت درختان میوه در دامنه ها :

    می دانید که هوای سرد از بالای کوه ها سرازیر میشود و در زمین های گود و دره ها جا می گیرد. اگر در زمین های گود، درختان میوه کاشته شوند، خطر سرمازدگی این درختان حتمی است.

    ب – ایجاد باد شکن:

    با کاشت چند ردیف درخت به عنوان بادشکن، می توان از سرمازدگی بهاره جلوگیری کرد. درختانی مانند تبریزی، سنجد و … برای این کار مناسب هستند. اگر بتوانید چنین بادشکنی ایجاد کنید، درختان میوه از خطر سرمازدگی بهاره در امان می مانند. کاشت چند ردیف درخت به عنوان باد شکن، میتوان از سرمازدگی بهاره جلوگیری کرد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    ج – ایجاد دود مصنوعی
    د- استفاده از بخاری های نفتی باغی:

    به طور معمول در باغ های میوه برای جلوگیری از سرما از بخاری های نفتی استفاده می شود. سوخت این بخاری ها، گازوییل، روغن های سنگین و نفت سیاه است.

    منبع: نشریه ایجاد باغ میوه، وزارت جهاد کشاورزی، و معاونت ترویج و نظام بهره برداری، چاپ اول.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *