تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
قند زیاد منجر به مرگ زودرس میشود!!

قند زیاد منجر به مرگ زودرس میشود!!

  • رژیم های غذایی غنی از شکر تأثیر منفی بر سلامتی مستقل از گزارش های چاقی نشان می دهد :

    یک مطالعه جدید توسط موسسه علوم پزشکی MRC لندن انگلستان انجام شده است. محققان کشف کردند که بقای مگس های میوه ای که با یک رژیم غذایی غنی از شکر تغذیه می شوند، نتیجه مشکلات متابولیکی آنها مانند دیابت نیست.
    یافته های منتشر شده در مجله Cell Metabolism نشان می دهد که مرگ زود هنگام قند اضافی مربوط به تجمع مواد زائد طبیعی، اسید اوریک است.

    قند زیاد منجر به مرگ زودرس می شود

    همه ما می دانیم که مصرف زیاد قند ناسالم است. خطر ابتلا به اختلالات متابولیکی مانند چاقی و دیابت را افزایش می دهد و می تواند امید به زندگی ما را برای چندین سال کوتاه کند. گرچه اعتقاد بر این است که این کاهش طول عمر به دلیل نقص متابولیکی ایجاد می شود ، اما این مطالعه جدید در مگس های میوه نشان می دهد که ممکن است اینگونه نباشد.

    دکتر Cochemé، محقق اصلی مطالعه می گوید: “درست مثل انسان، مگس هایی که از رژیم غذایی پر قند استفاده می کنند، بسیاری از علائم بیماری متابولیک را نشان می دهد. به عنوان مثال آنها در برابر چربی و انسولین مقاوم می شوند. مانند نمک، قند نیز باعث کم آبی بدن می شود. در حقیقت تشنگی یکی از علائم اولیه افزایش قند خون و دیابت است.

    دکتر Cochemé ادامه می دهد: “آب برای سلامتی ما حیاتی است، اما اهمیت آن اغلب در مطالعات متابولیکی نادیده گرفته میشود. ما متعجب شدیم از مگس هایی که تحت رژیم غذایی قند بالا بودند و فقط با تأمین منبع اضافی، دچار عمر کمتر نشدند و به طور غیرمنتظره ای متوجه شدیم که این مگس ها هنوز نقایص متابولیکی معمولی مرتبط با قند غذایی بالا را نشان میدهند.

    بر اساس این اثر آب، تیم تصمیم گرفت تا روی سیستم کلیوی مگس تمرکز کند. آنها نشان دادند که قند غذایی اضافی باعث جمع شدن مولکولی به نام اسید اوریک می شود. اسید اوریک یک محصول نهایی از تجزیه پورین ها است که عناصر مهم سازنده DNA ما هستند. اما اسید اوریک نیز مستعد تبلور است و باعث ایجاد سنگ کلیه می شود. محققان می توانند با رقیق شدن شکل گیری آنها با آب آشامیدنی یا جلوگیری از تولید اسید اوریک با دارو  از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کنند.

    بنابراین آیا این بدان معناست که ما می توانیم تمام غذاهای شیرین مورد دلخواه را بخوریم، به شرط آنکه مقدار زیادی چای یا آب بنوشیم؟

    دکتر کوچمه می گوید: “متأسفانه نه. به عنوان مثال در انسان چاقی خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. اما مطالعه ما نشان می دهد که اختلال در مسیر پورین عامل محدود کننده بقا در مگس های با رژیم غذایی پر قند است. این بدان معنی است که مرگ زودرس توسط قند لزوماً نتیجه مستقیم چاقی نیست.”

    برای درک تأثیر قندهای غذایی بر سلامت انسان، همکاران دانشگاه کیل در آلمان تأثیر این رژیم غذایی را در داوطلبان سالم بررسی کردند. پروفسور کریستوف کالتا، یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: “به طرز حیرت انگیزی دریافتیم که مگس ها مانند انسان در رژیم غذایی پر قند، با عملکرد بدتر کلیه و افزایش سطح پورین در خون همراه بوده اند.

    تجمع اسید اوریک یک عامل مستقیم شناخته شده سنگ کلیه در انسان و همچنین نقرس است که نوعی آرتروز التهابی است. سطح اسید اوریک نیز با افزایش سن افزایش می یابد و می تواند شروع بیماری های متابولیکی مانند دیابت را باعث شود.

    دکتر کوچمه نتیجه گیری می کند: “بسیار جالب خواهد بود که بدانیم نتایج حاصل از مگس به انسان چگونه ترجمه می شود و آیا مسیر پورین نیز در تنظیم بقای انسان نقش دارد یا خیر.” “شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد آنچه میخوریم آیا بر امید به زندگی و خطر ابتلا به بیماری های وابسته به سن تأثیر می گذارد یا نه. با تمرکز بر مسیر پورین، گروه ما امیدوار است اهداف و استراتژی های درمانی جدیدی را پیدا کند که پیری سالم را تقویت می کند.”

    مترجم: فاطمه سکه چی

    منبع: وبسایت خبری ساینس دیلی

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    یک نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *