تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
طب-سنتی-زمستان

طب سنتی در فصل زمستان

  • اثر طب سنتی در فصل زمستان

    مزاج این فصل، سرد و تر است. به دلیل اینکه آفتاب به صورت مایل به زمین می تابد و ریزش باران و برف در این فصل موجب تری و رطوبت هوا می گردد در این فصل برای صاحبان مزاج صفرا مناسب تر است ولی برای صاحبان مزاج بلغمی و افراد مسن و پیر به هیچ وجه مناسب نیست و به ایشان آزار می رساند اما افراد میانسال از این فصل بهره می گیرند. با طب سنتی در فصل زمستان آشنا شوید.

    طب سنتی در فصل زمستان۱

    اثر طب سنتی

    تدابیر فصل زمستان

    ۱. دارای مزاج سرد وتر باید در زمستان و شب ها در مصرف غذاهای سردی بخش احتیاط کنند.

    ۲. در فصل های سرد به ویژه زمستان، استفاده از غذاهای گرمی بخش مانند کره، عسل، بادام و فندق Hazelnuts به همراه غذاهای اصلی توصیه می گردد. بدیهی است مقدار این غذاها در هر فرد به تناسب مزاج وی می باشد.

    ٣. در این فصل، پس از حمام، نباید به طور ناگهانی در معرض هوای خارج قرار گرفت.

    ۴. خوابیدن در روز، به ویژه در زمستان، باعث ایجاد بیماری های رطوبی و نزله می گردد. تباهی رنگ چهره، سستی بدن، احساس کسالت و کا هش اشتها از دیگر عوارض خواب روز هستند.

    ۵. بهترین زمان ورزش در فصل زمستان، آخر روز است.

    ۶. در فصل زمستان بدن نیاز به غذای بیشتر و نیز مقدار بیشتری گوشت دارد ولی اگر زمستان، طبع زمستانی ندارد، یعنی گرم تر از حد مورد انتظار است یا بارندگی کمی دارد، غذاها را باید به اندازه خورد.

    ۷. تدبیر بدن های با مزاج معتدل در این فصل باید مایل به گرمی و خشکی باشد و از غذاهای مسخن ( با خاصیت گرم کنندگی) استفاده نمایید.

    ۸. در زمستان، نوشیدنی ها و غذاها را باید گرم مصرف کرد.

    طب سنتی در فصل زمستان۲

    تدابیر فصل زمستان

    طب سنتی در فصل زمستان

    ۹. در این فصل باید ورزش های سنگین انجام گردد تا از پیدایش و انباشت اخلاط بد در بدن جلوگیری شود؛ به ویژه در افرادی که در بدن شان رطوبت زیادی وجود دارد.

    ۱۰. در این فصل، باید جامه گرم چون جامد پشمین و پوستین و ابریشمی و پنبه دار پوشید. زیرا این نوع جامه ها بخار گرم بدن فرد را به خود گرفته و آن را در میان ذرات خود نگه می دارند و مانع از سرد گشتن بدن وی می گردند.

    ۱۱. بهتر است افراد در این فصل، کمی زیر آفتاب قدم بزنند و از انرژی خورشیدی بهره مند گردند.

    ۱۲. باتوجه به اینکه در دنیای امروز انواع و اقسام میوه ها در فصل زمستان در دسترس عموم قرار دارند، در این فصل بهتر است که مصرف میوه های سرد و مرطوب (چون هندوانه، خیار، نارنگی و…) کم شود و بیشتر از میوه های گرم و میوه های خشک و خشکبار استفاده گردد.

    ۱۳. افراد کهنسال در زمستان انجیر را خیسانیده و میل کنند؛ چرا که به جرات نرم شدن مزاج ایشان بسیار خوب است.

    طب سنتی در فصل زمستان۳

    طب سنتی در زمستان

    ۱۴. بهتر است افراد در مکان های مرتفع که آفتاب بر آنها بتابد و از رطوبات و نم محفوظ باشد، مسکن نمایند و بر فرش های گرم و نرم بنشینند.

    ۱۵. بهتر است در زمان خواب، لحاف را گرم کرده، به خود بپوشانید .

    ۱۶. هر که در زمستان بیمار شود، باید زود مواد زاید را از بدن خارج نماید؛ زیرا تا سبب بیماری قوی نباشد، در سرمای زمستان موجب بیماری نمی گردد.

    ۱۷. در زمستان، برای دفع مواد زاید، ایجاد اسهال بر ایجاد قی (استفراغ) ترجیح دارد.

    ۱۸. در این فصل، باید از فصد و حجامت و قی و اسهال قوی احتراز نمود اما در زمان نیاز و با تشخیص پزشک ماهر، می توان از مسهل های ضعیف یا متوسط و فصد به قدر نیاز و ضرورت بهره جست.

    منبع :

    کتاب بدانید و سالم بمانید، هفت گام برای سلامتی، نشر اندیشمندان جوان، ۱۳۹۳

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *