تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • معرفی:

    دیش گاردن باغی از گیاهان است که در یک ظرف یا کاسه کم عمق برای یک ظرف رشد می کند. دیش گاردن یک اکوسیستم مینیاتوری است. گیاهان مورد استفاده در یک باغ ظرف باید سازگار باشند و بیشتر از ارقامی که کوچک بمانند یا رشد آنها بسیار کند است استفاده می شود. محیط باید خوب تخلیه شود، اما رطوبت کافی را در خود نگه دارد و نباید خیلی بارور باشد، زیرا یک محیط بارور تمایل به رشد سریع دارد. اگر ظرف دارای سوراخ های زهکشی است، باید بشقاب یا وسیله محافظ دیگری در زیر آن قرار داده شود.

    اهداف:

    هدف از این فعالیت یادگیری تکنیک های اساسی ساخت و مراقبت از یک دیش گاردن است.

    • در دیش گاردن ها، معمولاٌ بهتر است که از کاکتوس و ساکولنت ها استفاده کرد آن هم به سه دلیل :

    ۱- اول این که نگهداری ساده ای دارند

    ۲- دوم این که ماندگاری آن ها بالاست

    ۳- سوم این که رشد کندی دارند که این مورد به طولانی شدن عمر دیش گاردن کمک زیادی می کند.

    دیش گاردن

    مواد مورد نیاز برای ساخت دیش گاردن:
    1. ظرف
    2. سنگ ریزه
    3. زغال چوبی
    4. مخلوط پرلیت
    5. آب
    6. گیاهان کوچک (مینیاتوری) یا گیاهان کوچک خشکی‌زی (Xerophytes)

    روش ها:

    ۱- برای دیش گاردن ظرف انتخاب کنید. این ممکن است یکی از ظروف موجود در آزمایشگاه یا ظرف تزئینی خود شما باشد. یک لایه ۱/۲ تا ۱ اینچ از شن در ظرف قرار دهید. یک تا دو قاشق غذاخوری ذغال به لایه شن اضافه کنید. سپس ظرف را کمی از قسمت بالا با مخلوط پرلیت پر کنید.

    ۲- گروهی از گیاهان سازگار را برای باغ ظرف انتخاب کنید. این معمولاً سه تا پنج گیاه است، سه گیاه در محفظه با اندازه کوچکتر و به همین تعداد پنج گیاه برای ظروف بزرگ. گیاهان باید با یکدیگر سازگار باشند، همه باید بتوانند در یک محیط خشک زنده بمانند. گیاهانی را انتخاب کنید که دارای ویژگی های متنوعی باشند، به عنوان مثال یکی از گیاهان بلندتر از بقیه، برخی از آنها از نظر ارتفاع و عرض متوسط ​​و دیگری دارای عادت رشدی کم و در حال گسترش هستند. گیاهانی با بافت، شکل و رنگ متنوع برگ انتخاب کنید.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۳- گیاهان را قبل از قرار دادن آنها در دیش گاردن بازرسی کنید. آفات را بررسی کرده و در صورت وجود آنها را کنترل کنید. برگ های قدیمی و زردرنگ، گل های مرده و سایر مواد گیاهی ناخواسته را بردارید. اگر گیاه برای ظرف کمی بزرگ است، مقداری از برگ و یا ساقه آن را هرس کنید تا جا بیفتد. گیاهان بسیار کوچک از همان نوع را می توان گروه بندی کرد تا به آنها وزن بیشتری در دیش گاردن بدهد.

    ۴- گیاهان را در دیش گاردن با چیدمان زیبایی از نظر دید باغ تهیه کنید. اگر قرار است باغ از هر طرف مشاهده شود، بلندترین گیاه باید در مرکز آن قرار بگیرد، اما دیش گاردن هایی که از یک طرف باید مشاهده شوند، باید بلندترین گیاه یا گیاهان را در طرفی که قرار است به پشت قرار داشته شوند، تنظیم کنید. ابتدا باید بلندترین گیاه، سپس گیاهان میانی و در آخر کوچکترین گیاهان وارد شوند.
    ۵- دیش گاردن را شلوغ نکنید، فضای کافی برای رشد گیاهان را صرفه جویی کنید! قلمه ها یا قلمه های تازه ریشه دار برای کاشت در یک دیش گاردن بسیار عالی هستند، اما ممکن است برای چند هفته اول نیاز به کمی توجه بیشتری داشته باشند. ریشه های طولانی را که به راحتی در محیط دیش گاردن قرار نمی گیرند، هرس کنید. به یاد داشته باشید که دیش گاردن مکانی عالی برای رشد ریشه است، زیرا استرس گیاهان بسیار کم است.

    ۶- پشت بایستید و از دور به دیش گاردن خود نگاه کنید تا مطمئن شوید از نظر زیبایی برای شما خوشایند است. تشخیص این مسئله اغلب هنگام مشاهده از بالا به سختی انجام می شود. وقتی متقاعد شدید گیاهان در جای درست قرار دارند، دیش گاردن را آبیاری کنید. از آنجا که مخلوط پرلیت مقدار زیادی آب را در خود نگه می دارد، برای جلوگیری از آبیاری زیاد، آب را به ترتیب به آن اضافه کنید. به طور کلی شما می توانید حجم آب معادل یک چهارم تا یک سوم حجم ظرف را اضافه کنید.

    ۷- ممکن است بخواهید تزئینات تزئینی را در دیش گاردن خود قرار دهید. ممکن است از سنگ ریزه یا سنگ ساخته شده باشد، از گل های مصنوعی و سنگ ها یا سنگریزه ها یا مخلوط های رنگی مصنوعی خودداری کنید. پرندگان کوچک مصنوعی، وزغ ها و مارمولک ها قابل قبول هستند، اما فقط در صورت رنگ طبیعی و استفاده از آنها برای تکمیل گیاهان.

    ۸- هنگامی که کار دیش گاردن را تمام کردید، آن را با نام و تاریخ خود برچسب گذاری کنید و آن را زیر چراغ ها در بانک نور اتاق آزمایشگاه قرار دهید. پس از استقرار گیاهان در محیط جدید، ممکن است دیش گاردن را به خانه ببرید، اما قبل از مصرف با مربی آزمایشگاه خود مشورت کنید.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *