تاریخ :۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معنای مواد تلخ:

    این مواد به لحاظ داشتن مزه تلخ، به مواد تلخ معروفند، موادتلخ به طور قابل ملاحظه ای قابلیت تحریک غدد گوارشی در ترشح عصاره های گوارشی را دارند، بویژه باعث ترشح شیره های گوارشی موجود در معده می گردند. این مواد هم چنین بر سیستم اعصاب چشایی موجود در دهان تاثیر می گذارند. باعث حرکات کیسه صفرا و حرکات دودی شکل سییستم گوارش می شوند. باعث هضم غذا، مواد اشتها آور نیز هستند. (مواد تلخ سودمند گیاهی)

    مواد تلخ سودمند گیاهی

    تلخ، هر یک از مایعات معطر و غالباً الکلی حاوی مواد تلخ (عمدتاً آلکالوئیدها، گلیکوزیدها یا کمپلکس ها) به عنوان مقوی، لیکور، پیش غذا، هضم کننده ها، طعم دهنده ها و مواد تشکیل دهنده برای افزودن صافی و صافی به نوشیدنی های الکلی استفاده میشود.

    تلخی خاصیت ذاتی بسیاری از مواد شیمیایی سمی است که از انسان و حیوانات در برابر مسمومیت خود محافظت می کند. با این حال باید یادآوری شود که بسیاری از سموم تلخ نیستند، بسیاری از NP های تلخ مهم به عنوان عوامل درمانی (نه سموم) استفاده شده اند.

    تلخ ها طبق دستورالعمل های مخفیانه توسط چندین تولید کننده با استفاده از گیاهان تلخ، برگ ها، میوه ها، دانه ها یا ریشه ها و گاهی الکل یا شکر تهیه می شوند. طعم و مزه با موادی مانند پوست پرتقال، ریشه جنتیان، ریشه ریواس، گل هاپ، چیپس چوب کوازیا، کاسکاریلا، پوست درخت گیاه و کینین به بدن منتقل می شود.

    رایحه توسط ارس، دارچین، زیره، انیسون، جوز هندی، بابونه، میخک و سایر مواد طعم دهنده تأمین می شود. تلخی ها معمولاً با توجه به ماده ای که طعم غالب آن داده می شود ، مانند تلخ پرتقال و تلخ هلو نامگذاری می شوند. قدرت الکلی متفاوت است اما به طور کلی حدود ۴۰ درصد حجمی است.

    انواع مواد تلخ:

    • مواد تلخ خالص:

    فاقد ترکیب اضافه بوده، کاملا خالص اند مانند گل گندم، ژنتیانا.

    • مواد تلخ معطر:

    علاوه بر مواد تلخ اسانس نیز به همراه دارند مانند سنبل ختایی، درمنه، اکسیر ترکی.

    • مواد تلخ گس:

    حاوی ترکیبات تند و گس بوده و به سختی قابل خوردن هستند مانند فلفل، زنجبیل.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    فارماکولوژی این مواد را مواد تلخ موجود در گیاهان ترپنیک می نامند که باعث ازاد شدن آزولن و… می شوند.

    (مواد تلخ سودمند گیاهی)

    منابع:

    Encyclopedia Britannica

    Ntie-Kang F. Mechanistic role of plant-based bitter principles and bitterness prediction for natural product studies I: database and methods. Physical Sciences Reviews. 2019 Jul 1;4(7).

    کتاب تولید و فرآوری گیاهان دارویی (جلد اول)، انتشارات آستان قدس رضوی، ۱۳۹۲٫

    کتاب مبانی گیاهان دارویی، انتشارات جهاد دانشگاهی تهران ۱۳۸۹٫

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *