تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

نکات ضروری و مهم در نحوه آبیاری کلزا

  • آبیاری کلزا

    با توجه به اینکه عمق کاشت بذر کلزا کم می باشد و توان جذب آب این گیاه طی دوران جوانه زنی و سبز شدن کم می باشد، خشک شدن سطح خاک، جوانه زنی بذور این گیاه را مختل می نماید.

    اگرچه کلزا هم به صورت هیرم کاری و هم خشکه کاری کشت می شود بایستی توجه نمود که اولین آبیاری قبل از جوانه زنی بذور به ترتیبی انجام شود که سله ایجاد نگردد، زیرا جوانه های این گیاه به سله حساسند و عمق کاشت کم امکان سله شکنی را روی ردیف های کاشت نمی دهند.

    آبیاری های بعدی بسته به آب و هوای منطقه، در فصل پاییز و بهار صورت گیرد. حداکثر میزان حساسیت کلزا به تنش رطوبتی در مرحله گل آذین سبز تا اوایل نیام بندی می باشد. تنش کمبود آب می تواند باعث کاهش عملکرد دانه و درصد روغن دانه ها شود.

    همچنین زیاد بودن رطوبت خاک و اجرای آبیاری مداوم در اواخر دوران رشد کلزا باعث ایجاد تأخیر در رسیدگی گیاه می شود. اولین آبیاری در کلزا قبل از کاشت گیاه انجام می شود و آبیاری های بعدی در مراحل ۲تا۴ برگی و یا دوره رشد روزت هر ۴ تا ۱۲ روز یک بار انجام می گیرد.

    از آغاز دوران رشد روزت تا نزدیکی مرحله تورم جوانه انتهایی، می توان آبیاری ها را بر اساس حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد تخلیه رطوبت قابل استفاده گیاه انجام داد.

    فروش ویژه به مدت محدود
    فروش ویژه بیش از ۳۰۰۰ رقم محصولات کشاورزی، انواع بذر با بسته بندی اورجینال و خانگی، انواع کودهای وارداتی اصل، ادوات و ابزارآلات با ضمانت اصالت کالا
    همین الآن خرید کنید

    با نزدیک شدن به مرحله تورم جوانه انتهایی، باید فواصل آبیاری را کم کرد و تا زمان پیدایش رنگ سبز دانه ها، آبیاری را باید براساس تخلیه حدود ۵۰ درصد رطوبت قابل استفاده گیاه از خاک انجام داد.

    از زمان سبز شدن دانه ها تا رسیدگی فیزیولوژیک به تدریج فواصل آبیاری را بیشتر نموده و حداکثر ۲ تا۳ آبیاری انجام می دهند.

    منبع: کتاب زراعت گیاهان صنعتی وعلوفه ای، انتشارات دانشگاه پیام نور.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *