تاریخ :۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مناسب برداشت گردو

با روش های برداشت گردو آشنا شوید

  • ۱- برداشت دستی

    برداشت دستی گردو  به طور معمول با تکان دادن شاخه درخت و یا با ضربه زدن به وسیله میله های چوبی، فایبر گلاس یا پلاستیکی انجام می گیرد. استفاده از میله های فلزی یا آلومینیومی به دلیل نیروی زیاد برای جابه جا کردن آنها توصیه نمیشود. (با روش های برداشت گردو آشنا شوید)

    این روش برای درخت های کوتاه امکان پذیر است ولی برای درخت های بلند، افراد روی شاخه ها رفته و با چوب های باریک و بلند به شاخه ها می زنند تا گردو از شاخه جدا شود، که خطر سقوط برای افرادی که به بالای درخت های بلند می روند وجود دارد. در این حالت بهتر است یک انتهای میله، به شکل قلاب مانند هلالی شکل درآید و با استفاده از آن شاخه ها را تکان داد.

    گردوهای رها شده به افرادی که میله را حمل می کنند ضربه می زنند، بنابراین استفاده از کلاه ایمنی و عینک برای جلوگیری از آسیب های احتمالی ناشی از ضربه ضروری است. پس از تکانیدن شاخه ها، باید بلافاصله گردوهایی که بر روی زمین افتاده اند، جمع آوری شوند زیرا گردوهایی که بر روی سطح زمین افتاده اند به آلودگی های قارچی، تیره شدن رنگ مغز و حمله مورچه ها حساس هستند.

    ۲- برداشت مکانیکی

    برداشت مکانیکی گردو ضمن جلوگیری از خسارات ناشی از برداشت دستی، هزینه های کارگری را کاهش داده، با تسریع در برداشت گردو از کاهش کیفیت محصول جلوگیری می کند و راندمان برداشت را نیز افزایش می دهد. در این روش درخت گردو به صورت مکانیکی تکان داده می شود، بنابراین هنگام کار باید مراقب بود تا به تنه، شاخه و ریشه های آن آسیبی نرسد.

    پس از آن دستگاه جمع کننده گردو به صورت مکانیکی گردوهای افتاده شده بر روی زمین را در ردیف هایی در قسمت میانی درخت ها جمع می کند. سپس دستگاه مکانیکی برداشت گردو پس از جدا کردن برگ ها و اجزا زاید، گردوها را درون باربر قرار می دهد. از آنجا که پوسته گردوها به طور کامل جدا نشده است گردوها به سرعت و به وسیله باربرها برای عملیات بعدی منتقل میشوند.

    جدا کردن پوست سبز گردو (پوست گیری)

    پوست گیری باید بلافاصله پس از برداشت گردو انجام شود، هر چه پوسته دیرتر جدا شود، کیفیت گردو نیز بیشتر افت می کند، به طوری که اگر پوست سبز گردو تا ۹ ساعت پس از برداشت جدا نشود و محصول در دمای محیط قرار گیرد مغز آن شروع به سیاه شدن می کند. برداشت گردو در زمان مناسب از نقطه نظر جداشدن پوست سبز قابل ملاحظه است. اگر برداشت محصول زود انجام گیرد پوست سبز آن به راحتی جدا نمی شود و قسمتی از آن روی پوست چوبی باقی می ماند.

    فاصله برداشت تا پوست گیری گردو باید تا حد امکان کوتاه باشد. در زمان برداشت به علت حجم زیاد محصول برداشت شده، پوست گیری به صورت دستی و در مدت زمان کوتاه امکان پذیر نیست، در مناطق گردو خیز استان بویژه در تویسرکان عمل پوست گیری با دستگاه های پوست گیر سایشی انجام می شود. این دستگاه ها به عمل پوست گیری گردو سرعت می دهند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    گردو پس از ورود به کارخانه از طریق نوار نقاله به پوست گیر منتقل می شود. در ابتدا گردو به یک غلطک چرخان خشک منتقل می شود تا پوسته و دیگر مواد زاید از آن جدا شود سپس وارد دستگاه شوینده می شود و آب بر روی آن پاشیده می شود در نتیجه گردو فاقد هر گونه لکه های رنگی و باقی مانده های پوست شده و تمیز می شود.

    گردوها پس از پوست گیری کنترل می شوند تا آنهایی که به طور کامل پوست گیری نشده اند جدا شوند. به منظور کمک به شل کردن پوسته های سبزی که به صورت محکم به پوست چوبی گردو چسبیده اند باید آن ها را ۱ تا ۲ روز در زیر پارچه مرطوب قرار داد.

    (با روش های برداشت گردو آشنا شوید)

    منبع: نشریه برداشت، خشک کردن و نگهداری گردو، مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی، ۱۳۸۸.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *