تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
آموزش نحوه کاشت درختان باغ میوه

آموزش نحوه کاشت درختان باغ میوه

  • چگونگی کاشت درخت در باغ میوه

    برای کاشتن درخت باید کارهای زیر انجام شود:

    ۱- آماده کردن زمین :

    ابتدا باید وضع طبقات زیر و روی خاک به وسیله کارشناسان به طور دقیق بررسی شود. سپس لازم است زمین به خوبی صاف گردد. ولی اگر آبیاری به روش قطره ای انجام شود، احتیاجی به صاف کردن زمین نداریم. اما باید تراس بندی را در شیب ها انجام دهیم.

    پس از صاف کردن زمین، آن را در ابتدای پاییز ش خم عمیق می زنیم. به این ترتیب، علف های هرز و باقیمانده از زراعت دهای قبل برگردان می شوند. همچنین کلوخه ها در اثر یخبندان زمستان از هم متلاشی می گردند و زمین پوک و نرم می شود. برای تقویت زمین، می توان هنگام شخم پاییزه از کودهای حیوانی هم استفاده کرد. مقدار مصرف این کودها ۲۵ تا ۳۰ تن در هر هکتار است. کود حیوانی سبب اصلاح خاک می شود و همچنین محیط مناسبی را برای رشد نهال ها فراهم می آورد.

    پس از انجام این کارها، قطعه های زمین باید از هم جدا و مشخص شوند. به طور معمول، زمین باغ را به قطعه های مربع یا مستطیل شکل تقسیم می کنند. به طور کلی در باغ های میوه تجاری، بیشتر از یک یا دو رقم درخت میوه کشت نمی شود. ولی اگر بیشتر از یک نوع درخت در باغ کشت شود، بهتر است برای هر نوع، یک قطعه جداگانه انتخاب شود. برخی درختان به گرده افشانی نیاز دارند. برای این نوع درختان، قطعه های یکدست از یک رقم پیشنهاد نمی شود.

    برای رفت و آمد ماشین های حمل و نقل، می توان چند خیابان اصلی و فرعی در باغ، در نظر گرفت. همچنین در اطراف باغ نیز می توان یک خیابان به عرض ۵ تا ۸ متر، احداث کرد. این خیابان ها با توجه به اندازه باغ، احداث می شوند

    ۲- گود برداری

    پس از این که زمین باغ آماده شد باید محل چاله های درختان علامت گذاری شوند. برای تعیین محل چاله ها باید زمین باغ را گونیا کرد.

    • مراحل عملیات گونیا کردن زمین:

    ۱- برای گونیا کردن زمین، ابتدا دو میخ چوبی در دو انتهای زمین می کوبیم. سپس ریسمانی را به دو سر آنها می بندیم. با این کار، یک خط شمالی – جنوبی یعنی همان خط اصلی ایجاد می شود.

    فروش ویژه به مدت محدود
    فروش ویژه بیش از ۳۰۰۰ رقم محصولات کشاورزی، انواع بذر با بسته بندی اورجینال و خانگی، انواع کودهای وارداتی اصل، ادوات و ابزارآلات با ضمانت اصالت کالا
    همین الآن خرید کنید

    ۲- بعد از تشکیل خط اصلی از نقطه «الف» روی خط اصلی، فاصله ای به اندازه سه متر جدا می کنیم و آن را نقطه «ب» مینامیم. سپس به مرکز نقطه های الف» و «ب» دو قوس به شعاع چهار و پنج متر می زنیم. به طوری که یکدیگر را در نقطه «ج» قطع کنند. آنگاه در امتداد نقطه های «الف» و ج، خطی می کشیم که عمود بر خط اصلی باشد. به همین ترتیب، گوشه های دیگر زمین را می توان گونیا کرد.

    ۳- پس از گونیا کردن و پیاده کردن طرح مربع، فاصله ردیف ها را روی خطوط عمود جدا می کنیم. ردیف ها باید به فاصله مساوی و موازی با خط اصلی ایجاد شوند. سپس فاصله درختان را روی ردیف ها بوسیله متر اندازه گیری و مشخص می کنیم.

    ۴- بعد از این کار محل درختان به وسیله کوبیدن میخ های چوبی مشخص می شود. سپس به کمک بیل مکانیکی یا بیل دستی، گودال هایی در این قسمت ها حفر می گردد.  اندازه چاله ها به شرایط خاک بستگی دارد. هرچه کیفیت خاک از نظر مواد تشکیل دهنده و بافت آن، ضعیف تر باشد، اندازه چاله ها نیز بزرگ تر در نظر گرفته می شود. بنابراین، وقتی بافت و ترکیب خاک معمولی است گودال هایی به عمق و قطر هشتاد در هشتاد سانتی متر با یک متر در یک متر، مناسب هستند.

    • نکته:

    هنگام گود برداری باید توجه داشت که خاک رو (سطح الارض) با خاک زیر (تحت الارض) مخلوط نشود. زیرا خاک رو دارای مواد غذایی بیشتری است. همچنین از نظر موجودات زنده، غنی تر است. بنابراین باید هر یک این خاک ها را به طور جداگانه در کنار گودال، انباشته کنیم.

    منبع: نشریه ایجاد باغ میوه، وزارت جهاد کشاورزی، و معاونت ترویج و نظام بهره برداری، چاپ اول.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *