نام مشهور: آناناس
فارسی: آناناس
عربی: عین ناس
اردو: انناس
انگلیسی: Pineapple
نام علمی: Ananas Stivus Schull
طبیعت: درجه دوم سرد و تر
ماهیت:
نوعی میوه است که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه می باشد. بزرگی آن ۱ الی متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰ الی ۱۰۰ سانتیمتر است. این میوه نوعی میوه چندگانه است. این گیاه، بومی دائمی ناحیه گرمسیری قاره آمریکاست.( آناناس خون ساز و مصفای خون)
میوه های خاردار و مطبوع آن از کوبا، پورتوریکو و هاوایی از نظر محصول، در رتبه اول قرار داد. آب و گوشت این میوه را به مقدار زیاد کنسرو می کنند، همچنین در جزایر فیلیپین از برگ های خاردار آن رشته هایی به دست می آورند که با آن پارچه می بافند.
خواص و مواقع استعمال:
مفرح و مقوی قلب، ملین، معرق، مسکن صفرا، مدر بول و حیض، ضد انگل، خون ساز و مصفای خون می باشد. اشتها را باز کرده و به هاضمه کمک می کند. ناراحتی گلو را برطرف می کند. آب جوشانده برگ آن تب بر و ضد انگل است. برای بیماری های آمیزشی مفید است.
از آب خیسانده برگ آن برای آسان شدن وضع حمل استفاده می شود. برای خفقان حار، اخراج ریگ و سنگ مثانه و کلیه و یبوست، دیابت و سوزش ادرار مفید است و خوردن آن با عسل برای تقویت روده ها و اخراج کرم روده مفید است.
مربا یا پخته آن ویتامین C زیادی دارد و مانع سکر و مستی است. در حامله ها دل درد ایجاد می کند. اگر ۱۰ میلی لیتر آب آناناس، ۱ گرم آنغوزه بریان، ۲ گرم آب زنجبیل تازه و ۲ گرم نمک سیاه را با هم ترکیب کنیم، برای بزرگی طحال و درد معده و هضم و کرم روده نافع است.
مضرات:
حلق مصلح: آب لیمو با شکر مقدار خوراک: ۳۰ الی ۵۰ گرم

محل رویش:
هند، پاکستان و آمریکای لاتین
نسخ مشهور:
شربت و مربای آناناس
(آناناس خون ساز و مصفای خون)
منبع: کتاب علم الادویه(مفردات طب سنتی)، سید محمدعلی سیدنظری، انتشارات مهرامیرالمومنین، ۱۳۹۲.
دیدگاهتان را بنویسید