تربچه گیاهی است از لحاظ مصرف یکساله و از لحاظ تهیه بذر دوساله است .این گیاه از ترب کوهی وحشی که اصلاح و تربیت شده بدست آمده است . محققین گیاه شناسی محل اولیه و اصلی آن را کشورهای مصر و یا چین می دانند .این گیاه دارای انواع و اقسام فراوانی بوده برگهای آن بیضی شکل و کشیده هستند و اطراف برگ دارای بریدگی و شکاف بوده و زبر(خشن) میباشد . برگها مستقیم از ریشه خارج می شوند . قسمت اصلی و خوراکی تربچه برجستگی انتهایی برگها است که به رنگهای مختلف ، سفید ، قرمز ، و دورنگ دیده می شود .
زمان کاشت تربچه ، در فضای باز بنا به سردی هوا از اول اسفند ماه تا اول آبان ماه توصیه می شود و می توان پیاپی آن را کاشت و برداشت نمود .اگر شما برای اولین بار میخواهید تربچه بکارید بهتر است از رقم گیلاسی شروع کنید که تنها در مدت ۲۲ روز قابل برداشت خواهد بود. هر محلی را که برای کاشتن تربچه ها در نظر بگیرید ،فرقی نمیکند در گلدان باشد یا در باغچه، در هر صورت محل مورد نظر باید آفتابگیر کامل باشد.
خاک این محل باید ماسه ای باشد تا تربچه ها در ضمن بزرگ شدن کاملا دایره ای شوند و آب اضافی کاملا از دور تربجه ها تخلیه شود. میتوانید از ورمی کمپوست هم استفاده کنید تا ضمن تغذیه کامل گیاهچه ها از ارگانیک بودن آن مطمئن شوید.

کاشت بذر ها در عمق یک و نیم سانتیمتری خاک و باید دو و نیم سانتیمتر با هم فاصله داشته باشند. اگر از قدرت نامیه بذر تربچه هایتان مطمئن نیستید اول آنها در یک دستمال کاغذی مرطوب پرورش دهید پس از اینکه ریشه دار شدند به خاک منتقل کنید.
بهتر است ردیف ها از هم سی سانتیمتر فاصله داشته باشند. آبیاری تربچه ها تا مرحله برداشت باید صورت گیرد. خاک را مرطوب نگه دارید اما آن را غرقاب نکنید. به طور منظم آبیاری را انجام دهید. اگر تربچه ها کند رشد کردند به آنها کمپوست اضافه کنید. هنگامی که قطر ریشه آن به دو و نیم سانتیمتر رسید قابل برداشت هستند. اما اگر میخواهید از آنها بذر بگیرید باید بیشتر منتظر بمانید. برای برداشت باید تمام گیاه را از خاک بیرون بکشید. برخلاف دیگر سبزیجات اگر تربچه در خاک بماند باعث سفت شدن آن میشود که مناسب نخواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید