تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

مؤثر بودن قارچ ها بر کلونیزاسیون گیاهان جهان

  • همزیستی گیاهان و قارچ ­ها تاثیر زیادی بر گسترش جهانی گونه ­های گیاهی دارد و حتی در بعضی موارد مانند یک فیلتر عمل می­ کند. این مطالعه توسط گروه بین المللی محققان، با مشارکت دانشگاه گوتینگن انجام شده است و نتیجه آن در ژورنال Nature Ecology and Evolution به چاپ رسیده است.

    در کلونیزاسیون جزایر توسط گونه ­های گیاهی تنها فاکتورهای مهم اندازه، انزوا و توسعه نیستند بلکه تعامل بین گونه­ ها (گیاهان و قارچ­ های میکوریزا) نیز مهم است. این دو ارگانیسم از طریق سیستم ریشه­ ای گیاهی مواد غذایی را با هم تبادل کرده و در این عمل قارچ­ ها با دریافت کربوهیدرات از گیاه و گیاه با دریافت مواد تغذیه ای که قارچ از خاک جذب کرده است به تبادل می ­پردازند.

    برای اولین بار داده­ های جدید در مورد توزیع گونه­ های گیاهی در سراسر جهان در هزار و یک جزیره و مناطق اصلی، امکان بررسی تاثیر این تعامل را در مقیاس جهانی داد.

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تعامل گیاه-میکوریزا به طور طبیعی در جزایر کمتر دیده می­ شود زیرا این دو ارگانیسم به یکدیگر متکی هستند، بدین معنی که دوری و فاصله جزایر مانعی برای کلونیزاسیون آن ها است. فقدان این رابطه همزیستی ممکن است به عنوان یک ترمز در گسترش گیاهان عمل کند. این دلیلی برای معرفی گونه­ های گیاهی با میکوریزا نیز از     قطب­ ها تا استوا افزایش می­ یابد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    یکی از برجسته ترین الگوهای بیوگرافی (افزایش تعداد گونه ­ها از قطب به مناطق گرمسیری) با این نوع همزیستی در ارتباط است. محققین در این تحقیق بیان کردند ارتباط همزیستی گیاهان با قارچ­ های میکوریزا یک محرک ناظر بر الگوی زیستی   زمین شناختی جهانی است.

    این امر نتایج مهمی برای درک ما از ژئوبیوگرافی حال حاضر جزایر و اهمیت ارتباطات پیچیده بین ارگانیسم ­های مختلف با شناخت الگوهای جهانی تنوع و حفظ تنوع زیستی به انسان می ­دهد. فقدان هم­زیست مقابل می­ تواند اکوسیستم­ ها را مختل کند و آن ها را بیشتر در معرض تهاجم بیولوژیکی قرار دهد.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *