تاریخ :۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
مهم ترین-آفات-چغندرقند

مهم ترین آفات چغندرقند و مبارزه با آنها

  • مهم ترین آفات چغندرقند و مبارزه با آنها

    در این مقاله از دی مگ به مهم ترین آفات چغندرقند و روش های مبارزه با آن از جمله می پردازیم. با ما همراه باشید.

    ۱- کرم طوقه بر

    لارو این آفت که خاکستری رنگ و ضخیم و طول آن بسته به سن لاروی ۲۵-۳ میلی متر می باشد به چغندرقند خسارت وارد می کند. با افزایش سن لارو، میزان خسارت آن بیشتر می شود. با خروج گیاهچه چغندرقند از خاک، حشره کامل تخم های سفید رنگ خود را به صورت انفرادی در محل طوقه گیاهچه چغندر قند و یا به فاصله بسیار کمی از آن بر روی خاک قرار می دهد.

    در حدود ۴ روز پس از تخم ریزی، لارو از تخم خارج می شود و با تغذیه از طوقه گیاهچه جوان سبب افتادن آن بر روی خاک می شود. زمان فعالیت این آفت صبح زود، غروب و شب است و در طول روز در شکاف ها و زیر کلوخ ها مخفی می گردد. خسارت این آفت در کشت های زود به مراتب بیشتر می باشد.

    • روش مبارزه :

    مرطوب نگهداشتن سطح مزرعه سبب افزایش رطوبت نسبی و زیاد شدن رطوبت بدن لارو ومحدود شدن حرکت و جابجایی آن می شود و چون لارو نمی تواند مواد غذایی کافی تأمین کند ضعیف شده و مورد حمله قارچ های انگل موجود در خاک قرار گرفته و از بین می رود.

    برای شروع مبارزه با این آفت می توان با کمک تله های فرمونی و نوری زمان ظهور آفت را تعیین کرد و یا با بازدید از مزرعه در مرحله دو برگی و مشاهده خسارت آفت، به هنگام غروب با استفاده از حشره کش های معمول اقدام به سمپاشی کرد. چنانچه سطح مزرعه زیاد نباشد، بهترین روش مبارزه استفاده از طعمه مسموم می باشد.

    ۲- کرم برگخوار

    حشرات بالغ این آفت تخم های خود را به صورت گروهی در پشت برگ های اولیه گیاهچه چغندر قند قرار می دهند. پس از چند روز لاروهای سبز رنگ بسیار کوچک شروع به تغذیه از برگ های اولیه می کنند که گاهی برگ ها را به صورت توری در می آورند. اگر جمعیت آفت زیاد باشد، لاروها تمام برگ و حتی رگبرگ ها را از بین می برند و برای ادامه تغذیه به وسط بوته ها رفته و به قسمتی از سر ریشه نیز حمله می کنند و باعث خشکیدن بوته های چغندرقند می شوند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    این آفت گاهی به همراه برگخوار مصری پنبه (پرودنیا) خسارت سنگینی به مزارع چغندرقند وارد می کند. با افزایش سن لاروها، خسارت آنها افزایش می یابد. خسارت این آفت در کشت های زود کاشت بیشتر است. در مرحله دو برگی یک لارو و در مرحله چهار و شش برگی به ترتیب ۲ و ۴ لارو یک بوته را از بین می برند.

    • روش مبارزه:

    با استفاده از تله های فرمونی و یا نوری و با بازدید از مزرعه و دیدن خسارت آفت، می توان به وجود و خسارت آفت پی برد و در صورت نیاز سمپاشی کرد. چون آفت در ساعات خنک شبانه روز فعال است باید هنگام غروب و با استفاده از حشره کش های رایج سمپاشی شود.

    منبع: کتاب زراعت گیاهان صنعتی و علوفه ای، انتشارات دانشگاه پیام نور.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *