جوجه کشی و نگهداری از مرغ در فصل زمستان به دلیل چالش ها و ریسک هایی که دارد بسیار حائز اهمیت است. چراکه در این فصل، باید توجه ویژه ای را به تامین شرایط مورد نیاز جوجه ها و مرغ ها داشته باشید. در فصل سرما دقت به مواردی از جمله شرایط جوجه کشی، لانه و محیط نگهداری مرغ ها و جوجه ها، غذای مصرفی و همچنین تقویت سیستم ایمنی آنها برای افزایش مقاومت بدنشان در برابر بیماری ها اهمیت ویژه ای را دارد. در ادامه این نوشته به بررسی بهترین شرایط برای جوجه کشی و نگهداری از مرغ در فصل زمستان می پردازیم.
آیا جوجه کشی در فصل زمستان امکان پذیر است؟
شاید شما هم در مورد انجام جوجه کشی در فصل زمستان کمی تردید داشته باشید. اما در توضیح این قضیه باید گفت که در صورت تامین شرایط مورد نیاز و یا داشتن یک دستگاه جوجه کشی ایده آل، این کار نه تنها سخت نیست بلکه می توانید به درصد هچ بالایی نیز دست پیدا کنید. دستگاه جوجه کشی اسکندری می تواند گزینه ای بسیار ایده ال و استاندارد برای دستیابی به درصد موفقیت بالا در جوجه کشی از مرغ باشد.
یکی از مزیت هایی که جوجه کشی در فصول سرد سال برای پرورش دهنده فراهم می کند ، این است که در چنین شرایطی با رسیدن فصل بهار جوجه ها بزرگ شده و آماده تخم گذاری می شوند. این شرایط هم سود بالاتری را عاید پرورش دهنده می کند.
برای جوجه کشی و نگهداری مرغ در فصل زمستان چه شرایطی را باید فراهم کرد؟
جوجه کشی در فصول سرد سال، نیازمند رعایت نکات و تامین شرایط ویژه ای برای مرغ ها است که در ادامه به بررسی تعدادی از آنها می پردازیم:
۱- ساخت لانه در محل مناسب و آفتاب گیر
یکی از مهم ترین مواردی که در مورد نگهداری از مرغ و جوجه در زمستان مطرح است، انتخاب محل مناسب برای ساخت لانه می باشد. در واقع محلی که برای ساخت لانه ی مرغ ها انتخاب می کنید، ضمن اینکه نباید در جهت وزش باد های سرد قرار داشته باشد، لازم است تا به اندازه ی کافی آفتاب گیر باشد.
۲- عایق کاری و گرمایش اصولی لانه
به جهت ورورد نور آفتاب به داخل لانه، پنجره هایی را با عایق بندی ایده آل در جهت تابش نور در آن تعبیه کنید. این پنجره ها به عنوان تله هایی برای به دام انداختن گرما عمل می کنند و در واقع جذب نور خورشید را به داخل لانه افزایش می دهند. به علاوه استفاده از هیتر های کوچک و یا لامپ های مادر مصنوعی نیز توصیه می شوند.
حتما اقدام به بستن تمامی درز و شکاف های موجود در ساختار لانه کنید. چراکه این درز و شکاف ها محل های اصلی تبادل دما در محیط داخل و بیرون لانه می باشند. به علاوه برای عایق بندی لانه استفاده از فوم شانه تخم مرغی و یا پشم شیشه می توانند ایده ال باشند.
۳- در نظر گرفتن سیستم تهویه ی استاندارد
ضمن اینکه به عایق کاری اصولی لانه می پردازید، حتما باید یک سیستم تهویه ی استاندارد نیز در آن قرار دهید. عدم وجود تهویه ی کافی می تواند منجر به تجمع آمونیاک در لانه شده و سلامت مرغ ها و جوجه ها را تهدید کند. به این منظور می توانید دریچه های کوچکی را با توری های مشبک در لانه برای کنترل ورود و خروج هوا تعبیه کنید.
۴- استفاده از بستر مناسب
بستری که برای کف لانه در نظر می گیرید بهتر است قابلیت جذب رطوبت بالایی را داشته باشد و مانع از تولید گاز آمونیاک گردد. به این منظور استفاده از تراشه های چوب و کاه توصیه می شود.
۵- افزایش ارزش غذایی خوراک مصرفی
در ماه های سرد سال مرغ ها به غذای بیشتری برای دریافت انرژی و گرم نگهداشتن بدنشان نیاز دارند. بنابراین لازم است تعداد وعده های غذاییشان را افزایش دهید. همچنین برای کمک به حفظ دمای بدن آنها باید وعده ی غذایی که عصر ها برایشان در نظر می گیرید، شامل دانه های چرب و یا پروتئینی باشد تا در طول شب با افزایش سوخت و ساز بدنشان، انرژی مورد نیاز برای گرم ماندن آنها تامین شود. از این غذا ها می توان به مواردی از جمله جو دو سر پرک، ذرت، اسفناج و برگ چغندر اشاره کرد.
اهمیت نگهداری از جوجه یک روزه در فصل زمستان
چه به صورت طبیعی و توسط مرغ مادر و چه به صورت مصنوعی و با استفاده از دستگاه جوجه کشی، اقدام به جوجه کشی از تخم های نطفه دار کنید، لازم است تا قبل از هچ شدن آنها شرایط لازم برای نگهداری از جوجه های یک روزه را فراهم نمایید.
بهترین دما برای نگهداری از جوجه های یک روزه بازه ی دمایی ۳۲ تا ۳۴ درجه ی سانتی گراد می باشد. به این منظور توصیه می شود علاوه بر رعایت شرایط ذکر شده، حتما از لامپ های مادر مصنوعی در لانه استفاده کنید.
جوجه ها باید در محیطی کاملا بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی پرورش یابند. به علاوه غذای جوجه یک روزه یکی از موارد حائز اهمیت در این حیطه می باشد. جوجه ها در ۲۴ ساعت ابتدایی پس از هچ، نیاز به تغذیه ندارند. فقط برای افزایش انرژی آنها می توان از محلول آب شکر و یا انرژی پلاس استفاده کرد. اما پس از آن لازم است تا با دان استارتر مخصوص و انواع مکمل ها و مولتی ویتامین ها تقویت شوند.
سخن پایانی
جوجه کشی و نگهداری از مرغ و جوجه در فصل زمستان، گرچه با چالش هایی همراه است اما می تواند مزایایی نیز برای پروش دهنده به دنبال داشته باشد. در این مورد حتما باید شرایط رفاح طیور را در فصول سرد تامین کنید و دائما دقت و نظارت کافی را بر روی آنها داشته باشید. به این ترتیب می توانید بدون تاثیر پذیری از سرما و بیماری ها، مرغ و جوجه های خود را پرورش دهید و آنها را برای فصل بهار آماده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید