تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

کاهو ژاپنی

  • در دی مگ همه چیز را درباره “کاهو ژاپنی” بدانید:

    کاهو ژاپنی

    • نام علمی: Lactuca Sativus
    • خانواده: compositeae
    • نام انگلیسی: lettuce

    کاهو ژاپنی درواقع نوعی کلم بوده که دارای فرمی بشکه مانند با برگهای بیرونی سبز روشن و برگ های درونی زرد با محتوای آب زیاد و بسیار ترد می‌باشد. این کاهو بومی چین و ژاپن بوده که در قرن ۱۴ کشف و استفاده میشده، و در تمام اروپا و امریکا امروزه جز غذاهای محبوب می باشد.

    کاهو ژاپنی

    شرایط کاشت کاهو ژاپنی و هرآنچه که باید درباره آن بدانید:

    ۱- آب و هوا

    کاهو سبزی فصل خنک است در دمای ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی گراد به‌خوبی پرورش داده می‌شود. کاهو به دمای بالا حساس است وقتی که دما بالا باشد برگهای آن شروع به نوک سوختگی می‌کند. بذور در دمای ۳۰ درجه وارد دوره ی خواب می شوند و جوانه نمیزنند. در مورد کاشت کاهو دو مورد دما و طول روز را باید در نظر گرفت. در نقاط معتدل بذر را در پاییز و در نقاط سرد سیر در بهار می‌کارند. اگر زمان برداشت کاهو مصادف با هوای گرم شود ساقه گلدهنده ظاهر می‌شود و بوته به بذر می‌رود و دراین موقع برگها تلخ  و غیر قابل استفاده می‌شوند.

    کاهو ژاپنی

    ۲- خاک مناسب

    بهترین خاک ترکیبی از خاک های شنی و رسی با مخلوط کودهای‌آلی(خاکبرگ و ورمی کمپوست و…) می‌باشد. جهت تقویت خاک استفاده از کودهای ماکرو و میکرو توصیه می‌شود. کاهو در خاک های اسیدی خوب رشد نمیکند، همینطور در pH خنثی هم خوب رشد نمیکند چون عناصر آهن و منگنز  خوب جذب نمی شود. بهترین pH5/5تا ۵/۶ است. خاک باید دارای زهکشی خوب باشد و در عین حال رطوبت خوبی در خود حفظ کند.

    کاهو ژاپنی

    ۳- کاشت 

    معمولا کاهو را خزانه گیری میکنند. برای این کار بذر را به طور یکنواخت ۱۰ گرم در یک متر مربع، در زمین خزانه کاشته و وقتی بوته‌ها ۳ الی ۴ برگی شدند به محل اصلی منتقل می شوند. از زمان کاشت بذر تا هنگام انتقال حدود ۶ الی ۸ هفته طول می کشد. روی زمین اصلی فاصله‌ی بوته‌ها ۳۵ الی ۴۵ سانتی متر است و دو ردیف کاشت ۴۰ الی ۵۰ سانتی متر فاصله دارند.

    کاهو ژاپنی

    ۴- داشت

    سله شکنی زمین و کندن علوفه هرز از مهم ترین کارهای داشت کاهو می‌باشد چون ریشه کاهو سطحی است باید سله شکنی سطحی انجام شود. کاهو قدرت مبارزه با علوفه هرز را ندارد و در اوایل رشد باید حتما علوفه چیده شوند. توصیه می‌شود از کولتیوارهای تیغه ای به جای دندانه ای استفاده شود که عمق کولتیوار از ۵ سانت بیشتر نشود.

    ۵- برداشت کاهو ژاپنی

    نحوه ی برداشت با داس مخصوص یا چاقوی تیز است که از یک الی دو سانتی متر زیر خاک قطع میکنیم. بعد از برداشت برگهای آفت زده و خراب را جدا کرده.

    برای خرید انواع مختلف بذر کاهو می توانید به سایت دیبای سبز مراجعه کنید.

    از دیگر منابع نیز بیشتر بدانید:

    https://specialtyproduce.com/produce/Mizuna_Lettuce_2027.php

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *