تاریخ :۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه

عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه

  • عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه

    در طول دوره زندگی به عناصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارد و عناصری مانند مس، گوگرد و روی به تولید محصول خوب کمک می کنند. (عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه)

    عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه

    ازت:

    یکی از مواد ضروری در رشد پنبه می باشد و وجود ازت موجب تشکیل رنگ سبز گیاه و تنظیم سرعت رشد می گردد. اگر مقدار ازت کمتر از مورد نیاز باشد رنگ برگ ها زرد مایل به سبز شده و برگ ها کم کم خشک شده و رشد بوته به شدت کاهش می یابد.

    در مورد کودهای ازته بهتر است در ۲ یا ۳ مرحله به زمین اضافه شوند که مراحل قبل از بذر پاشی، موقع تنک کردن، زمان گلدهی را شامل می شود. میزان ازت خالص مورد نیاز گیاه در هر هکتار زمین زراعتی بین ۱۵۰-۱۰۰ کیلوگرم ازت خالص می باشد. در بعضی نقاط حدود ۳۰۰ کیلوگرم اوره بوده و در هر هکتار ۱۳۸ کیلوگرم ازت خالص مصرف می شود. کود اوره دارای ۴۶ درصد ازت می باشد.

    عناصر غذایی مورد نیاز گیاه پنبه

    فسفر:

    فسفر از عناصر مهم و ضروری برای پنبه می باشد و در رشد میوه و الیاف مؤثر است و برای آنکه پنبه بتواند کاملا از کودهای فسفره استفاده کند باید در هنگام شخم پاییزه به زمین اضافه نمود تا در زمانیکه گیاه در مرحله رشد است به حالت قابل جذب در آید. در صورت کمبود فسفر برگ ها به رنگ سبز تیره رنگ تغییر رنگ می دهند و رشد بوته کم می شود و در نتیجه کاهش عملکرد کیفیت الیاف را به دنبال خواهد داشت.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مقدار فسفر خالص مورد نیاز در گیاه در دوره رشد بین ۶۰ تا ۸۰ کیلوگرم در هکتار می باشد که می توان از کودهای فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل در مزارع استفاده نمود که دارای ۴۶ درصد فسفر می باشند.

    پتاس:

    یکی از عناصر اصلی و ضروری در رشد پنبه می باشد و مقاومت گیاه را در مقابل بیماری ها و سرما افزایش می دهد و نقش متعادل کننده جذب ازت را دارد، در صورتی که ازت بیش ز حد لازم در خاک موجود باشد. میزان پتاس مورد نیاز گیاه در دوره رشد بین ۴۰ تا ۶۰ کیلوگرم در هکتار می باشد که می توان از کود سولفات پتاسیم استفاده نمود. لازم به ذکر است که کود ازته و تمامی کود فسفره و پتاسه در زمان شخم به زمین اضافه می شود و باقیمانده کود ازته در ۲، ۳ مرحله سرک مصرف خواهد شد.

    منبع: کتاب زراعت گیاهان صنعتی وعلوفه ای، انتشارات دانشگاه پیام نور.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *