تاریخ :۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

کشف اولین ماده موثر بر علیه بیماری میوه سبز مرکبات

  • دانشمندان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا موفق به کشف ماده ای شدند که قادر به کنترل بیماری باکتریایی میوه سبز مرکبات است. این ماده که یک پپتید دارای خاصیت ضدمیکروبی است و بطور موثری باکتری را از بین می برد. به طور طبیعی در مرکبات وحشی مقاوم به این بیماری یافت می شود و نسبت به آنتی بیوتیک ها که برای کنترل این بیماری مصرف می شوند مزایای متعددی دارد.

    دکتر هیلینگ جین که کشف این ماده حاصل تحقیق ۵ ساله اوست می گوید: برخلاف آنتی بیوتیک ها که در شرایط محیطی و دمای بالا دوام ندارند. این پپتید از دوام خوبی برخوردار بوده تولید آن راحت است و برای انسان هم مضر نیست.وی توضیح می دهد: این ماده در لیموهای انگشتی استرالیایی که مقاوم به بیماری میوه سبز است یافت می شود که صدها سال است مورد تغذیه است . استفاده از مواد طبیعی گیاهی در محصولات کشاورزی ایمن تر از مواد شیمیایی سنتز شده است.


    بیماری میوه سبز یا گرینینگ یا “هوانگ لونگ بین” در فلوریدا شیوع گسترده دارد . در حال حاضر باغ داران از آنتی بیوتیک ها برای کنترل باکتری و نیز از آفت کش ها برای کنترل حشره ناقل بیماری استفاده می کنند. آنتیبیوتیک ها حساس به دمای بالا بوده در هوای گرم اثر خود را از دست می دهند در حالی که ماده کشف شده در دماهای بالا هم دوام می آورد. دکتر جین که موفق به شناسایی و جداسازی ژن مسئول تولید این مولکول هم شده است می گوید: این ماده بطور قابل توجهی این باکتری را کنترل می کند و علایم بیماری چند ماه بعد از شروع درمان از بین رفته و گیاه سلامت خود را باز می یابد.

    این ماده تنها چند نوبت در سال باید بکار رود و استفاده از آن مقرون به صرفه اقتصادی است. وی اضافه می کند: این ماده     می تواند بصورت واکسن برای محافظت از نهال های جوان در برابر بیماری استفاده شود چرا که باعث تحریک مصونیت یا ایمنی ذاتی گیاه در برابر باکتری می شود. پپتید می تواند بصورت تزریق یا پاشش روی شاخ و برگ بکار رود و قادر به حرکت و جابجایی سیستمیک درون گیاه است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید


    در حال حاضر دانشگاه کالیفرنیا اقدام به انعقاد قرارداد با یکی از شرکت ها کرده است تا نسبت به توسعه روش تزریق اختصاصی این ماده اقدام کند تا با بعد از تزریق پپتید به جاهایی از گیاه که مورد نیاز است برود و همچنین هر چه سریع تر این ماده بتواند به بازار ارائه شود.

    خبر گیاه پزشکی ایران – Iran Plant Protection News

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *