تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
تراکتور-باغی

معرفی تراکتور باغی + نکات استفاده از تراکتور باغی

  • معرفی تراکتور باغی + نکات استفاده از تراکتور باغی

    تراکتور باغی

    در این مقاله به معرفی جامع تراکتور باغی و نکات استفاده از تراکتور باغی و تفاوت تراکتورهای باغی و تراکتورهای چمنی می پردازیم. تراکتور باغی در عملیات باغبانی کاربرد گسترده ای دارند. این تراکتورها غالبا بسیار کوچک بوده و قدرت برخی از آنها کمتر از ۱۰ قوه اسب بخار است. به این تراکتورها می توان خیش هایی وصل کرد تا زمین را در عرضی محدود از دو سو زیر و رو کرده و همزمان در فضایی کوچک دور بزنند. به این تراکتور می توان وسیله های باغی دیگری نیز اضافه کرد که تنها در یک سوی تراکتور به طرف بیرون قرار می گیرند تا با آنها بتوان تا حد امکان به درخت نزدیک شده و خاک را زیر و رو کرد. ماشین های تهیه بستر خاک ورزی مجموعه کارهایی را شامل می شود که طی آنها شرایط خاک به گونه ای تغییر می کند که برای رشد گیاه مناسب باشد.

    • هدف های اصلی تهیه بستر بذر عبارتند از:
    1. مناسب کردن ساختار خاک
    2. کنترل رطوبت خاک
    3. از بین بردن علف های هرز
    4. زیرخاک کردن بقایای گیاهی و مواد زائد دیگر و آمیختن کود با خاک
    5. کنترل آفات
    معرفی-تراکتور-باغی

    معرفی-تراکتور-باغی

    اساسی ترین مرحله تهیه بستر، شخم زدن است که در آن لایه زیرین خاک به سطح زمین آورده می شود تا در برابر عوامل تخریب قرار گیرد. از طرف دیگر با شخم زدن کود و پس ماندهای گیاهی که در سطح خاک قرار دارند در درون خاک که محیطی مناسب برای پوسیده شدن است قرار می گیرند . برای آماده کردن بستر بذر، زیر و رو کردن زمین، نرم کردن خاک، جمع آوری ریشه ها و قطعه های باقیمانده روی سطح خاک، آمیختن کود و با خاک پوشاندن بذر- می توان از وسایلی مانند کولتیواتور و انواع کلوخ شکن و یا ترکیبی از آنها استفاده کرد.

    تفاوت تراکتورهای باغی و تراکتورهای چمنی

    ۱- تراکتور باغی تراکتورهای کوچک و سبکی هستند که برای استفاده در باغ های خانگی، چمنزارها و املاک کوچک طراحی شده اند. تراکتورهای چمنی برای برش چمن و برف زدایی طراحی شده اند.
    ۲- تراکتور باغی نسبت به تراکتورهای چمنی قادر به نصب مجموعه وسیع تری از اتصالات هستند.

    ۳- تراکتور باغی دارای شاسی کوتاه تر و صندلی پایین تر است. دارای چرخ های باریک هستند و فاصله چرخ ها از یکدیگر کم است.
    ۴- برخلاف تراکتورهای چمن‌زنی و ماشین‌های چمن‌زنی موتور عقب، تراکتورهای باغی از موتورهای میل لنگ افقی با یک تسمه محرک به گیربکس‌های معمولاً چهار یا پنج سرعته نیرو می‌گیرند. اگرچه برخی ممکن است دارای گیربکس‌های کاهش سرعت دوگانه باشند.
    ۵- به طور معمول، تراکتورهای باغی با موتور دیزلی بزرگتر و سنگین تر از تراکتورهای چمنی هستند. از نظر بصری، تمایز بین تراکتور باغی و تراکتور چمنی اغلب دشوار است. به طور کلی، تراکتورهای باغی محکم‌تر ساخته می‌شوند، با فریم‌های قوی‌تر و چرخ‌های ۱۲ اینچی یا بزرگ‌تر. 

    ۶- تراکتور باغی به راحتی در محیط های کوچک که درختان به یکدیگر نزدیک می باشند حرکت کنند. تراکتور باغی که در باغات مورد استفاده قرار می گیرند دارای شاسی کوتاه تری می باشند و این کار به این منظور انجام می گیرد که تعادل ماشین حفظ شود. همچنین تراکتور باغی دارای گلگیرهای متفاوت و خاص می باشد. از دیگر وجه تمایز آنها موقعیت لوله اگزوز و هواکش آنها می باشد که در  بخش بالای پوشش موتور قرار دارد.

    قبل از استفاده از تراکتور باغی چه نکاتی را باید بدانید؟

    ۱- برای کار با تراکتور به درستی آموزش دیده باشید.
    ۲- نحوه کار با تجهیزات و استفاده ایمن از تراکتور را بدانید. با مکان و عملکرد تمامی کنترل ها آشنا باشید.
    ۳- با سرعت، توانایی رانندگی در شیب ها یا زمین ناهموار و ویژگی های ترمز و فرمان تراکتور خود آشنا باشید.
    ۴- قبل از شروع کار در حالی که موتور خنک است سطح روغن را بررسی کنید و موتور را سوخت گیری کنید. اگر قبل از اتمام کار نیاز به سوخت گیری است، در صورتی که احتمال ریختن یا پاشیدن سوخت روی موتور داغ وجود دارد، صبر کنید تا موتور خنک شود.
    ۵- مطمئن شوید که سپرها، حفاظ‌ها و سایر وسایل ایمنی مانند چراغ‌های هشداردهنده در جای خود قرار دارند و به درستی کار می‌کنند. مثلاً حفاظ‌های مربوط به برق، خطوط محرک ورودی ماشین چمن‌زنی، تسمه‌های محرک، زنجیر و چرخ دنده‌ها.

    نکات استفاده از تراکتور باغی

    نکات استفاده از تراکتور باغی


    ۶- تمام قطعات شل یا آسیب دیده یا محافظ ها را تعویض یا سفت کنید. تراکتور را در شرایط کاری خوب نگه دارید.
    ۷- شلوار بلند، کفش‌های ضد لغزش، محافظ شنوایی و محافظ سر مناسب برای خطراتی که ممکن است با آن مواجه شوید، بپوشید. موهای بلند و هر چیزی که ممکن است در قسمت های متحرک یا چرخشی گره بخورد را ببندید.
    ۸- منطقه ای را که قرار است چمن زنی شود بررسی کنید. منطقه را از زباله ها پاک کنید و مطمئن شوید که هیچ فرد یا حیوان خانگی با قلمه ها یا وسایل پرتاب شده در هنگام چمن زنی مورد اصابت قرار نگیرد.

    معرفی تراکتور باغی + نکات استفاده از تراکتور باغی

    هنگام کار با تراکتور باغی چه کارهایی باید انجام دهید؟

    ۱- قبل از روشن کردن موتور، مطمئن شوید که تراکتور در دنده خنثی قرار دارد و کلاچ های اتصالی باز شده اند.
    ۲- اگر تراکتور در داخل یک گاراژ یا محفظه دیگر راه اندازی می شود، باید آن را به بیرون منتقل کنید تا از قرار گرفتن در معرض مونوکسید کربن که در داخل تجمع می کند، جلوگیری شود.
    ۳- قبل از استفاده، تراکتور را قبل از عملیات بررسی کنید. مطمئن شوید که ترمزها به درستی کار می کنند و دریچه گاز در وضعیت خوبی کار می کند.
    ۴- همیشه قبل از قرار دادن تراکتور در عقب، پشت سر خود را چک کنید. 
    برای پایداری بیشتر، تراکتور را به جای شیب ها به سمت بالا و پایین برانید. سرعت را در شیب‌ها، انحناهای تیز و در سطوح لغزنده، شل یا گل‌آلود کاهش دهید.

    فروش ویژه ادوات و تجهیزات کشاورزی
    فرصت استثنایی به مدت محدود، فروش انواع ادوات و تجهیزات خاص به قیمت قبل کد تخفیف ۱۰ درصدی برای تمام محصولات  : BLACK-INSTRUMENT
    همین الآن خرید کنید
    هنگام کار با تراکتور باغی چه کارهایی باید انجام دهید؟

    هنگام کار با تراکتور باغی چه کارهایی باید انجام دهید؟


    ۵- قبل از تنظیم دستگاه یا لوازم جانبی، دستگاه را خاموش کنید و به دنده خنثی تغییر دهید. ترمزها را تنظیم کنید یا سایر اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از حرکت تجهیزات انجام دهید. منتظر بمانید تا تمام قطعات متحرک یا چرخان متوقف شوند. در صورت دسترسی، سیم شمع را جدا کنید (یا کلید احتراق را بردارید).
    ۶- اجازه دهید موتور چند دقیقه قبل از خاموش شدن خاموش شود.
    ۷- از یک مکانیک کار واجد شرایط بخواهید که به طور مرتب تراکتور را سرویس کند.
    ۸- اطمینان حاصل کنید که صندلی و فرمان به درستی برای بدن شما تنظیم شده است. شما باید بتوانید بدون اینکه پشت خود را از روی صندلی حرکت دهید به پدال ها برسید و آنها را کار کنید.

    هنگام استفاده از تراکتور باغی باید از انجام چه کارهایی پرهیز کرد؟

    ۱- روی کاپوت تراکتور سوار نشوید و از میله کشش خودداری کنید.
    ۲- اجازه ندهید افراد دیگر سوار تراکتور شوند.
    ۳- از چرخش های تند و سریع، سوراخ ها، گودال ها، خاکریزها و غیره که ممکن است باعث واژگونی تجهیزات شود، خودداری کنید.
    ۴- تراکتورها را در جایی پارک نکنید که خطری برای مردم ایجاد کند.
    ۵- پیوست های ایمنی، حفاظ های ماشین یا برچسب های ایمنی را دستکاری یا حذف نکنید. از پیوست هایی استفاده کنید که به طور خاص برای دستگاهی که استفاده می کنید و برای کاری که انجام می دهید، طراحی شده اند.
    ۶- هنگامی که تیغه ها در حال چرخش هستند از روی شن یا سنگ رانندگی نکنید.
    ۷- تراکتور را بدون مراقبت رها نکنید. مگر اینکه برق آن خاموش باشد و کلید احتراق خارج شده باشد.
    ۸- اگر PTO در حال استفاده نیست، رانندگی نکنید.

    منابع:

    ۱- کتاب ماشین های کشاورزی، کمباین، آرش آذروش، ۱۳۹۴.

    ۲- www.ccohs.ca

    ۳- www.en.wikipedia.org

     

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *