تاریخ :۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
کود-پاش

معرفی کود پاش و انواع آن + ماشین های داشت کشاورزی

  • معرفی کود پاش و انواع آن + ماشین های داشت کشاورزی

    در این مقاله از دی مگ به معرفی کود پاش و انواع آن از جمله کود پاش شارژی، کود پاش دامی، کود پاش پشت تراکتوری + ماشین های داشت کشاورزی و انواع آنها از جمله کولتیواتورها، وجین کن ها، چمن زن ها و شعله افکن ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

    معرفی کود پاش و انواع آن + ماشین های داشت کشاورزی

    معرفی کود پاش و انواع آن + ماشین های داشت کشاورزی

    ماشین های داشت کشاورزی

    ماشین های داشت ماشین هایی هستند که در طول زمان پرورش محصول مورد استفاده قرار می گیرند. این ماشین ها در عرصه باغبانی به گروه های زیر تقسیم می شوند:

    ۱- کولتیواتورها

    از این ماشین ها برای حذف علفهای هرز استفاده می شود. نوع خاصی از این دستگاه وجین کن چرخان نام دارد که دارای چرخ هایی با دندانه های انحنا دار است و در حذف علفهای هرز و زیر و رو کردن لایه های فوقانی خاک مورد استفاده قرار می گیرد.

    کولتیواتور-ماشین-داشت

    کولتیواتور-ماشین-داشت

    ۲- وجین کن ها

    وجین کن ها با دست کنترل و هدایت می شوند و برای حذف علف های هرز میان ردیف ها و شکستن سله خاک مورد استفاده قرار می گیرند. از تراکتور باغی نیز می توان در صورت مجهز کردن آنها به یک یا چند تیغه برای وجین کردن باغ استفاده کرد. راه اندازی این تیغه ها در هنگام توقف تراکتور به وسیله کلاچ مخصوص امکان پذیر است.

    ۳- چمن زن ها

    با نصب تیغه ها در جلوی کولتیواتورهای کوچک می توان از این ماشین ها به عنوان ماشین چمن زنی برای سطح های کوچک استفاده کرد. چمن زنی سطح های بزرگ توسط تیغه های بزرگی که بر روی تراکتور حمل می شوند صورت می گیرد. در این تیغه ها کاردهای متحرک و لبه تیز که قابلیت جایگزینی یا تیزشدن را دارند و خود از انگشتی های لبه تیز می گذرند با حرکت رفت و برگشتی علفها و چمن ها را قطع می کنند. ماشین های چمن زنی کوچک دو دسته هستند:

    • ماشین چمن زنی چرخی

    از ماشین چمن زن چرخی برای زدن چمن های کوتاه و انواع چمن های رونده مناسب هستند. تیز کردن تیغه های این ماشین ها با وسایل معمولی امکان پذیر نیست.

    • ماشین چمن زنی چرخان

    از ماشین چمن زن چرخان برای زدن چمن های بلند و همچنین چمن هایی که در نزدیکی درختان و یا موانع دیگر رشد کرده اند، استفاده می شود. تیز کردن تیغه های این ماشین ها با وسایل معمولی میسر است.

    ۴- شعله افکن ها از ماشین های داشت کشاورزی

    در مزارع کشاورزی از شعله افکن ها غالبا برای از بین بردن علفهای هرز در قسمت هایی که گیاهان سوراخ دار چند ساله درون خاک زمستان گذرانی می کنند استفاده می شود. کاربرد دیگر آنها سوزاندن بقایای گیاهی محصولات جهت کنترل آفات و بیماری ها است شعله افکن های کوچک در مزارع کوچک و شعله افکن های وصل شده به تراکتور در مزارع بزرگ کاربرد دارند. پرتاب آتش بر روی علفهای هرز با زاویه ۴۵ درجه صورت می گیرد و تا زمانی ادامه می یابد که برگها درجا پیچیده شده و بسوزند. با توجه به کیفیت نتیجه کار عمل شعله افکنی می تواند تا پنج بار نیز تکرار شود.

    معرفی کود پاش و انواع آن

    کود پاش ها (Fertilizer Spreader) دستگاه هایی هستند که کود را با حداکثر یکنواختی در سطح خاک پخش می کنند. کودی که برای افزودن به خاک مورد استفاده قرار می گیرد باید از ویژگیهای زیر برخوردار باشد:

    فروش ویژه ادوات و تجهیزات کشاورزی
    فرصت استثنایی به مدت محدود، فروش انواع ادوات و تجهیزات خاص به قیمت قبل کد تخفیف ۱۰ درصدی برای تمام محصولات  : BLACK-INSTRUMENT
    همین الآن خرید کنید
    1. فاقد قطعه های درشت باشد تا راه توزیع کود در دستگاه مسدود نشود.
    2. مرطوب و چسبنده نباشد.

    کود پاش پشت تراکتوری

    یکی از روشهای پخش کود، تزریق آن در خاک به شکل مایع یا گاز است. ابزارهایی که برای این منظور با اتصال به تراکتور مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از:

    1. تانکرهای مخصوص حمل کود مایع
    2. مخزن های نگهداری یا انبار کردن موقت کود مایع
    3. کودپاش های مخصوص جهت پاشیدن کود در سطح خاک و یا تزریق آن در زیر خاک

    مقدار کود افزوده شده به خاک به سرعت تراکتور اندازه شیپوره خروج کود و فشار پمپ بستگی دارد.

    کود پاش دامی

    در مورد کودهای دامی علاوه بر لودرها و تریلرهای حمل کود به مزرعه و وسایل مکانیکی تمیزکننده محل نگهداری دام ها ماشین مخصوصی برای پخش کردن کود طراحی شده است. که خود را خرد کرده و سپس آن را به استوانه دیگری که عرض بیشتری از ماشین دارد می ریزند تا روی زمین پخش شود. در نوع دیگری از ماشین های پخش کننده کود دامی گردش یک استوانه پره دار در میان کودها باعث پخش شدن آن بر روی زمین می شود.

    کود پاش شارژی

    کود پاش شارژی از سه بخش مخزن کود، موتور و صفحه کوددهی تشکیل شده است. در دستگاه کود پاش شارژی حجم نگهداری مواد در آن ۲۰ لیتر است و دارای پلاستیک مقاوم و محکم است. سرعت چرخش در این دستگاه قابل تغییر و بین ۷۰۰ دور تا ۱۲۶۰ دور است و با یک بار شارژی کامل ۱۲ ساعت کار می کند. در کودپاش شارژی امکان تنظیم دبی خروجی و تنظیم سرعت چرخش را دارد. و سرعت چرخش با استفاده از ولم کناری قابل تنظیم است.

    مقدار پاشش با استفاده از اهرم کناری تنظیم می شود. به این صورت که اگر اهرم به سمت بیرون کشیده شود، مقدار کود خروجی بیشتر را خواهید داشت. و اگر به سمت داخل کودپاش برود میزان پاشش کود کمتر است.

    جنس مخزن کودپاش و بذرپاش شارژی از پلی اتیلن ضخیم می باشد. باتری شارژی آن اسیدی می باشد و قابلیت شارژ به صورت مداوم و مکرر را دارد. اندازه طول پاشش بذر پاش شارژی ۶ تا ۹ متر است. با اهرم کناری و چرخاندن آن به طرفین این امکان را به مصرف کننده می دهد سرعت پاشش کود بذر را تنظیم کند. برای مثال سرعت پاشش را در حالت های آرام و سریع تنظیم کند. کود پاش شارژی قابلیت پاشش کود به طرفین به صورت ۱۸۰ درجه است.

     

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *