تاریخ :۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آرام-بخش-گیاهی

آرام بخش های گیاهی با آسپرین طبیعی

  • آرام بخش های گیاهی با آسپرین طبیعی

    آرام بخش های گیاهی

    در سالهای اخیر تحقیقات در مورد آرام بخش های گیاهی با آسپرین طبیعی و موثر برای مشکلات عصبی (روانی)، تعدادی از گیاهان به عنوان شاخص انتخاب شده اند، که از آن جمله می توان به گل همیشه بهار، سنبل الطیب، تاج گل کوهی، اسطوخودوس، بادرنجبویه و علف چای اشاره کرد. یکی از شایع ترین اختلالات روانی کاهش یا عدم آرامش است. اگرچه تلاش محققان و دانشمندان منجر به کشف چندین داروی شیمیایی برای حل این مشکلات شده است، اما عوارض جانبی این داروها به ویژه در بلندمدت برای مصرف کنندگان آن نگران کننده است.

    آرام بخش های گیاهی با آسپرین طبیعی

    آرام بخش های گیاهی با آسپرین طبیعی


    به همین دلیل از دهه ها قبل تلاش شده است تا با استفاده از مهمترین تجربیات گذشته و مدرن، داروهای گیاهی مختلف با اثرات درمانی و پیشگیرانه، داروهای گیاهی برای مقاصد درمانی تهیه شود. نتایج به روشی جدید تهیه شد. از جمله گیاهانی که از قدیم الایام برای این منظور استفاده می‌شده و امروزه به محصولات جدید و صنایع دارویی جدید تبدیل شده‌اند، می‌ توان به:

    • سنبل الطیب (گیاه گربه ای)،
    • رزماری (تاج کوه)،
    • بادرنجبویه (ملیس)
    • گیاهان ساعتی
    • نعناع، ​​رازک و… نام برد.

    آرام بخش های گیاهی 

    آرام بخشی با گیاه سنبل الطیب

    سنبل الطیب با نام فارسی خود از قدیم الایام برای درمان آرام بخشی و بی خوابی استفاده می شده است. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است که بوی خاصی دارد که می تواند گربه ها را مست کند. به همین دلیل به آن این پروژه می گویند. مقدار مصرف سنتی آن ۵ گرم ریشه له شده و آب پز است که می توانید روزی یک یا دو بار از آن استفاده کنید.
    اما امروزه محصولاتی به صورت قرص، کپسول و قطره از این ریشه ها در صنعت داروسازی تهیه می شود که استفاده از آنها آسان است. نکته مهم و احتیاط این است که داروهای تهیه شده از این گیاه را نباید به مدت طولانی مصرف کرد. و یک یا دو هفته بعد از دو یا سه هفته قطع شود.

    گیاه آرام بخش رزماری

    بخشی از گیاه رزماری که مورد استفاده قرار می گیرد، برگ های معطر آن است که از قدیم به عنوان آرام بخش استفاده می شده است. امروزه از این گیاه در محصولات متنوعی استفاده می شود که به راحتی قابل استفاده است. به طور سنتی استفاده می شود.
    برای این کار ۵ گرم از گیاه را له کرده، یک لیوان آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه بخارپز کنید و پس از صاف کردن بنوشید. می توانید این دوز را دو بار در روز و ترجیحاً یک بار در شب هنگام خواب تکرار کنید.

    گل ساعتی یک گیاه آرام بخش Passiflora caerulea

    قسمتی از گیاه گل ساعتی مورد استفاده گلهای آن است که بسیار زیبا هستند. این گیاه از زمانهای قدیم به عنوان آرام بخش و برای درمان بی خوابی استفاده می شده است. امروزه در صنعت داروسازی محصولات مختلفی از آن تهیه می کنند. مصرف سنتی آن به صورت جوشانده است و می توانید روزانه حدود ۵-۷ گرم گل خشک را به صورت دم کرده استفاده کنید.
    نکته مهم و احتیاط این است که فرآورده های این گیاه را نباید به طور مداوم و طولانی مدت استفاده کرد، زیرا حاوی آلکالوئیدهایی است که باعث وابستگی می شود، بهتر است بعد از مدتی مصرف آن را قطع کرده و دوباره شروع کنید.

    بادرنجبویه Dracocephalum؛ یک گیاه دارویی با درمان آرام بخشی و بی خوابی

    بادرنجبویه گیاهی از خانواده نعناع است. ظاهر آن شباهت زیادی به نعناع دارد، اما برگهای آن نازک، سبز کم رنگ و دارای رایحه ای مطبوع متفاوت از نعناع است. این گیاه دارای خواص بسیاری از جمله ضد ویروسی، ضد آلزایمر، ضد نفخ، ضد درد و اسپاسم است. اما یکی از اثرات آن آرام بخش و رفع بی خوابی است.
    در ایران محصول صنعتی برای این منظور از بادرنجبویه تهیه نشده است. اما می توانید روی ۵ گرم برگ ها یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس صاف کنید و بنوشید. می توانید این کار را تا دو بار در روز تکرار کنید.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    گیاهان حاوی آسپرین طبیعی

    اکثر مردم به محض احساس درد از آسپرین یا سایر داروهای ضد التهابی از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند. در اصل آسپرین از گیاهانی مانند زعفران و پوست درخت بید مجنون به دست می‌آمد. بعدها با توسعه صنعت داروسازی به صورت مصنوعی محقق شد که سود بیشتری نصیب سازندگان شد.
    مواد طبیعی تولید شده در آزمایشگاه و فروخته شده به عنوان دارو، یک عارضه دارد.

    خوشبختانه غذاهای زیادی وجود دارد که حاوی سالیسیلات یا اسید سالیسیلیک است که ماده فعال آسپرین است. غذاهایی که حاوی آسپرین طبیعی هستند عبارتند از: سیب، آووکادو، کدو، کلم بروکلی، گل کلم، گیلاس، فلفل، خیار، کشمش، خرما، انجیر، گریپ فروت، کیوی، شیرین بیان، مارچوبه، پاپریکا، هلو، آلو تازه و خشک ، تربچه قرمز، کاه اسفناج، زردچوبه، پوست درخت بید و کدو تنبل.

    منبع: کتاب درمان با گیاهان دارویی، فاطمه فرتوش، چاپ اول، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *