گیاه کاسنی:
گیاه کاسنی (Cichorium intybus) یک گیاه علفی دو ساله است. این گیاه را می توان در بسیاری از مناطق ایالات متحده به صورت وحشی در حال رشد یافت. از این گیاه هم برای برگ و هم برای ریشه های آن استفاده می شود. گیاهان کاسنی به راحتی به عنوان یک محصول فصل خنک در باغ رشد می کنند. بذر و پیوند وسیله اصلی رشد کاسنی است.
گیاه دارویی کاسنی دارای قابلیت کاشت آسان در فضای آپارتمان است
نحوه کاشت کاسنی در منزل
۱- ازدیاد و تکثیر گیاه کاسنی از طریق کاشتن میوه یا بذر آن صورت می گیرد. بذرهای این گیاه را میتوانید از خزانههای تهیه نشاء آماده و یا به طور مستقیم در خاک مناسب بکارید.
۲- پس از کاشتن بذر به آرامی روی بذر را با یک لایه قشر نازک خاک بپوشانید و کمی فشار دهید. سپس خاک را مرطوب کنید. لازم است پس از سبز شدن، بوتههای ضعیف تر را تنک (حذف) نموده تا فاصله بین بوتهها در محل کاشت بین ۱۵ تا ۲۰ ساتی متر باشد. همچنین لازم به ذکر است میوه کاسنی به مدت ۵ تا ۶ سال قوه نامیه خود را حفظ می کند و می توانید از آن برای کاشت گیاه کاسنی در سال های بعد استفاده کنید.
۳- جالب است بدانید کشت این گیاه شباهت زیادی به کاشت کاهو دارد. در مناطقی که زمستان ملایم دارند به عنوان محصول زمستانه و در اکثر نقاط می توان آن را به عنوان محصولی بهاره، تابستانه و یا پاییزه کشت کرد.
نحوه برداشت و استفاده از کاسنی
برگ گیاه کاسنی را معمولاً در ماه مرداد می توانید برداشت کنید و آن را در هوای آزاد و یا در فضای اطاق تحت اثر گرمای ملایم خشک کنید. برداشت ریشه کاسنی را نیز در ماه های مهر و آبان می توانید انجام دهید که بوسیله چنگال می توانید ریشه را از خاک خارج کنید.
نیازهای محیطی مورد نیاز رشد گیاه کاسنی
۱- خاک:
بهترین و مناسبترین خاک برای این گیاه خاکهای لومی سبک است که دارای مقدار زیادی مواد آلی است هستند. در خاکهای هوموسی نیز محصول فراوان حاصل میشود.

۲- نور:
گیاه کاسنی نیاز کمی به نور خورشیددارد و در محیط آپارتمان نیز به راحتی رشد میکند.
۳- دما:
کاسنی محصول آب و هوای خنک و فصل نسبتا سرد است و به سرما و یخ بندان مقاوم است. بنابراین از گرم نگه داشتن محیط رشد کاسنی اجتناب کنید.
۴- آبیاری:
آبیاری گیاه باید بطور منظم انجام گیرد. در سه هفته اول کاشت گیاه، حداقل یک بار در روز آبیاری کنید. به مرور تعداد دفعات آبیاری را می توان به دوبار در هفته کاهش داد.
۵- کوددهی:
استفاده از کودهای حاوی عناصر ازت، فسفر و پتاسیم برای رشد بهتر گیاه مفید است.
۶- آفات و بیماری ها:
از مهمترین آفات گیاه کاسنی پروانه آلو، سفیدک حقیقی و انواعی از شته ها می باشد.
برخی از مهمترین خواص کاسنی:
- درمان آکنه
- تصفیه کننده خون
- تقویت کننده قلب، کبد، کلیه، معده و سلامت چشم
- برطرف کننده تشنگی مفرط
- مدر صفرا
- تببر
- مؤثر در درمان دیفتری
- تصفیهکننده خون
- درمان بیماریهای پوستی
دیدگاهتان را بنویسید