تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
سیستم کشت هیدروپونیک با استفاده از صمغ های مصنوعی

کشت هیدروپونیک با صمغ های مصنوعی

  • کشت هیدروپونیک با استفاده از صمغ های مصنوعی(Bayer)

    در این نوع کشت هیدروپونیک برای جلوگیری از تغییرات اسیدیته (PH) و غلظت محلول غذایی و نیز برای حفظ تعادل غذایی، از صمغ های مصنوعی استفاده می شود. این مواد، ترکیبات آلی هستند که در صنعت ساخته می شوند. این صمغ ها خاصیت تبادل یونی دارند و نقش حاصلخیزی خاک را انجام می دهند؛ یعنی مواد غذایی را بتدریج در دسترس گیاه قرار داده و آنچه را که گیاه مصرف نکرده و بازگردانده است، پس می گیرند.

    سیستم کشت هیدروپونیک با استفاده از صمغ های مصنوعی

    امروزه در کشت هیدروپونیک از صمغ های مصنوعی لواتیت. هاش. دی. پنج (۵٫H.D) که بصورت دانه های ژلاتینی هستند، استفاده می شود. این مواد را می توان در انواع سیستم های آبکشت و یا همراه با مواد دانه بندی بکار برد. البته در صورت بکار رفتن با مواد دانه بندی، بهتر است از مواد خنثی مانند الیکا (رس منبسط شده) استفاده شود. بدین منظور، گیاهان را در ظرفی به عمق حداکثر ۲۲ سانتیمتر کاشته و آنرا تا لبه از لیکا پر می کنند.

    سپس گلدان را در ظرف جداگانه ای که حاوی محلول لواتیت باشد قرار می دهند. میزان محلول باید بقدری باشد که یک سوم ارتفاع گلدان از محلول پر شود. به مرور زمان بر اثر تبخیر و تعرق، آب سیستم از دست می رود که باید کمبود آن را جبران کرد. محلول به علت خاصیت موئینگی تا سطح مواد دانه بندی بالا می رود و مورد استفاده گیاه قرار می گیرد.

    مزایای کشت هیدروپونیک با صمغ های مصنوعی

    ١- عدم نیاز به محلول سازی دائم

    ٢- کاهش هزینه نصب مخازن محلول

    ۳-صرفه جویی بسیار در مصرف آب

    ۴- امکان پرورش چند محصول در یک بستر کاشت، در صورتی که اسیدیته مطلوب آنها یکسان باشد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    کشت هیدروپونیک

    هیدروپونیک کشت گیاهان بدون استفاده از خاک است. در عوض، ریشه گیاهان توسط موادی مانند پیت ماس، گلوله های رسی، پرلیت و پشم سنگ حمایت می شود. گل ها، گیاهان و سبزیجات هیدروپونیک در محیط های رشد با محلول های غنی از مواد مغذی، اکسیژن و آب کاشته می شوند. این سیستم باعث رشد سریع، بازدهی قوی تر و کیفیت برتر گیاهان می شود.

    هنگامی که به دنبال ایجاد یا استفاده از یک سیستم هیدروپونیک برای رشد گیاهان هستید، صدها نوع سیستم هیدروپونیک برای استفاده در دسترس شما وجود دارد. با این حال، تنها شش نوع سیستم هیدروپونیک وجود دارد که همه تغییرات تحت آن قرار دارند. هر نوع سیستم هیدروپونیک به روشی متفاوت عمل می کند. به این معنی که هر شش سیستم هیدروپونیک مزایا و معایب متمایز خود را دارند که باید در نظر بگیرید. هنگامی که برای استفاده از سیستم هیدروپونیک برای رشد گیاهان آماده می شوید، باید بدانید که هر سیستم چگونه کار می کند، تا به طور کامل نحوه استفاده از سیستم انتخابی خود را درک کنید.

    اگر سیستم هیدروپونیک مناسبی ایجاد کنید و آب را عاری از ناخالصی ها با حسگرها و سیستم های تصفیه آب در سیستم های هیدروپونیک نگه دارید، سرعت رشد می تواند تا ۳۰ درصد سریعتر از روش های کاشت مبتنی بر خاک باشد. شش نوع سیستم هیدروپونیک جداگانه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید که شامل موارد زیر است:

    1. سیستم ویک (Wick System)
    2. کشت آبی Water Culture)
    3.  روش کشت جزر و مدی (Ebb and Flow)
    4. سیستم هیدروپونیک قطره ای (Drip)
    5. سیستم کشت هیدروپونیک ان اف تی ( N.F.T) (تکنیک فیلم غذایی)
    6. سیستم آیروپونیک (aeroponic system)

    منبع:

    ۱- کتاب آموزشی آشنایی با سیستم های کشت هیدروپونیک، انتشارات جهاد کشاورزی.

    ۲- sensorex.com

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *