تاریخ :۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • بذر مارچوبه و آموزش کاشت

    معرفی گیاه مارچوبه (Asparagus officinale)

    بذر مارچوبه و آموزش کاشت، گیاه مارچوبه اغلب به عنوان یک سبزی لوکس کشت می‌شود. گیاهانی که به خوبی از آن‌ها مراقبت می‌شود می‌توانند عمر طولانی داشته باشند. بستر مارچوبه می‌تواند بیش از ۲۰ سال دوام بیاورد. مارچوبه یک گیاه همراه خوب برای گوجه فرنگی، جعفری و ریحان است. زمانیکه مارچوبه همزمان با گوجه فرنگی رشد می‌کند، به محافظت از گوجه فرنگی در برابر سوسک کمک می‌کند. گفته می‌شود که مارچوبه نماتدهایی را که می‌توانند گوجه‌فرنگی را آلوده کنند، دفع می‌کند.

    *برای دیدن انواع ارقام مارچوبه و خرید آنلاین انواع بذرهای مارچوبه به فروشگاه اینترنتی کشاورزی دیبای سبز مراجعه کنید.

    معرفی گیاه مارچوبه

    معرفی گیاه مارچوبه

    مشخصات گیاهشناسی مارچوبه

    مارچوبه officinalis یک گیاه چندساله است که تا ۱٫۵ متر (۵ فوت) در ۰٫۸ متر (۲ فوت ۷ اینچ) رشد می‌کند. در مرداد گل می‌دهد و دانه‌ها از شهریور تا مهر می‌رسند. مارچوبه گیاهی دوپایه است. گل‌های منفرد یا نر یا ماده هستند، اما در هر گیاه فقط یک جنس وجود دارد. بنابراین در صورت نیاز به بذر، گیاهان نر و ماده باید رشد کنند و توسط زنبورها گرده افشانی شوند. این گیاه خود بارور نیست.

    مواد تشکیل دهنده مارچوبه

    • آب: ۹۱٫۷ درصد
    • پروتئین: ۲٫۵ گرم؛
    • چربی: ۰٫۲ گرم؛
    • کربوهیدرات: ۵ گرم؛
    • فیبر: ۰٫۷ گرم؛
    • مواد معدنی: کلسیم: ۲۲ میلی گرم; فسفر: ۶۲ میلی گرم؛ آهن: ۱ میلی گرم؛ منیزیم: ۰ میلی گرم؛ سدیم: ۲ میلی گرم؛ پتاسیم: ۲۷۸ میلی گرم؛ روی: ۰ میلی گرم؛
    • ویتامین ها: ویتامین آ ۵۴۰ میلی گرم؛ تیامین (B1): 0.18 میلی گرم؛ ریبوفلاوین (B2): 0.2 میلی گرم؛ نیاسین: ۱٫۵ میلی گرم؛ B6: صفر میلی گرم؛ ویتامین سی ۳۳ میلی گرم

    خاک مناسب کاشت بذر مارچوبه 

    • به راحتی در هر خاک باغچه‌ای خوب رشد می‌کند. مناسب برای خاک‌های سبک (شنی)، متوسط ​​(لومی) و سنگین (رسی) است. اما یک خاک لوم شنی غنی با زهکشی خوب و موقعیت آفتابی را ترجیح می‌دهد.
    • مارچوبه می‌توانند در خاک‌های بسیار اسیدی، بسیار قلیایی و شور رشد کنند. اما PH ۶.۵ یا بالاتر را ترجیح می‌دهد. اگرچه pH در محدوده ۴٫۳ تا ۸٫۲ را تحمل می‌کند.
    • می‌تواند در نیمه سایه یا بدون سایه رشد کند.
    شرایط محیطی مناسب رشد و پرورش بذر مارچوبه

    شرایط محیطی مناسب رشد و پرورش بذر مارچوبه

    بذر مارچوبه و آموزش کاشت

    برای بهترین نتایج، مارچوبه را در خاک حاصلخیز و با زهکشی خوب در آفتاب کامل پرورش دهید. خاک را به خوبی آماده کنید، علف‌های هرز را بردارید و مقدار زیادی مواد آلی مانند کمپوست یا کود دامی که به خوبی پوسیده شده است را در خود جای دهید. تا زمانی که گیاهان رشد کنند به خوبی آبیاری کنید و سالانه با مواد آلی مالچ‌پاشی کنید.

    تکثیر مارچوبه

    ۱- بذر:
    مارچوبه را از قبل به مدت ۱۲ ساعت در آب گرم خیس کنید و سپس در بهار یا به محض رسیدن بذر در اوایل پاییز در گلخانه بکارید. معمولاً طی ۳ تا ۶ هفته در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد جوانه می‌زند.

    ۲- نهال:
    نهال‌ها را زمانی که به اندازه کافی بزرگ هستند، در گلدان‌های جداگانه بکارید و آن‌ها را در اولین زمستان در موقعیت آفتابی در گلخانه رشد دهید. همچنین می‌توانید نهال‌ها را در اواخر بهار یا اوایل تابستان بکارید.

    مصارف دارویی مارچوبه

    مارچوبه بیش از ۲۰۰۰ سال است که به عنوان یک گیاه گیاهی و دارویی کشت می‌شود. هم از ریشه و هم شاخساره‌ها می‌توان استفاده دارویی کرد. اثر ترمیم‌کنندگی و پاک‌کنندگی روده، کلیه‌ها و کبد دارند. این گیاه ضد اسپاسم، مسموم کننده، قلب، آرام بخش، معرق، مدر، آرام بخش و مقوی است. ریشه آن معرق، به شدت مدر و ملین است. دم کرده مارچوبه در درمان یرقان و وزش احتقانی کبد استفاده می‌شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    مصارف دارویی مارچوبه

    مصارف دارویی مارچوبه

    اثر ادرارآور قوی ریشه‌های مارچوبه آن را در درمان انواع مشکلات ادراری از جمله سیستیت مفید می‌کند. همچنین در درمان سرطان استفاده می‌شود. گفته می‌شود که ریشه‌ها می‌توانند فشار خون را کاهش دهند. ریشه‌ها در اواخر بهار، پس از بریدن شاخه‌ها به عنوان محصول غذایی برداشت می‌شوند و برای استفاده بعدی خشک می‌شوند. دانه‌ها دارای فعالیت آنتی بیوتیکی هستند. گزارش دیگری حاکی از آن است که این گیاه حاوی اسید مارچوبه است که نماتوسید است و در درمان شیستوزومیازیس استفاده می‌شود.

    *برای دیدن انواع ارقام مارچوبه و خرید آنلاین انواع بذرهای مارچوبه به فروشگاه اینترنتی کشاورزی دیبای سبز مراجعه کنید.

    منبع: www.pfaf.org

     

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *