تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
ماشین-برداشت-نیشکر

ماشین برداشت نیشکر، سیب زمینی و چغندر قند + مشخصات فنی

  • ماشین برداشت نیشکر، سیب زمینی و چغندر قند + مشخصات فنی

    این مقاله شامل اطلاعات مفید و کاربردی درباره معرفی ماشین برداشت نیشکر،سیب زمینی و چغندر قند، همچنین مشخصات فنی این ماشین‌های برداشت است. اگر تصمیم به خرید یکی از ماشین‌های برداشت نیشکر، سیب زمینی یا چغندر قند را دارید، برای آگاهی یافتن از قیمت خرید و فروش این ماشین‌های برداشت در بازار می‌توانید از لیست پیشنهادی فروشندگان ماشین های برداشت استفاده نمایید و یا به سایت فروشگاه آنلاین دیبای سبز مراجعه نمایید. نوع ماشین برداشت، نرخ ارز و شرکت تولیدکننده به طور کلی از عوامل بسیار مهم در تعیین قیمت ماشین های برداشت هستند.

    ماشین های برداشت سیب زمینی و مشخصات فنی آن

    ماشین برداشت سیب زمینی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

    ۱- سیب زمینی کن

    ۲- سیب زمینی درآور (کششی، نیمه سوار، سوار)

    که نیروی حرکت را از تراکتور می گیرد.

    ۳- کمباین سیب زمینی

    کمباین سیب زمینی هم کار سیب زمینی کن و هم کار سیب زمینی درآور را انجام می‌دهد. کمباین سیب زمینی، همانند سیب زمینی درآور است، با این تفاوت که در آن چند تسمه اضافی قرار داده شده است تا چند کارگر بتوانند روی آن بایستند و شاخه‌ها و مواد زاید را در حین کار از محصول جدا کنند.

    ۴- ماشین سیب زمینی کن

    ماشین سیب زمینی کن شامل تیغه مثلثی که خاک را نرم کرده و غده را کمی بالا می آورد.

    ماشن-برداشت-سیب-زمینی

    ماشن-برداشت-سیب-زمینی

    قسمت های تشکیل دهنده ماشین برداشت سیب زمینی

    • کارد مرور-بوش ساقه: علف‌های اطراف ردیف را انجام می‌دهد.
    • چرخ تنظیم عمق (لاستیکی) همراه با اهرم آن: با بالا و پائین رفتن این اهرم نفوذ تیغه مثلثی تغییر می‌کند.
    • تیغه مثلثی شکل: علاوه بر گرم کردن خاک، غده را نیز تا حدی بالا می‌آورد.
    • انگشتی‌های دوار: میله‌های فلزی عمود بر زمین که بصورت شعاعی قرار گرفته و حین حرکت غده‌ها را از خاک بیرون می‌آورند.
    • ماشین سیب زمین درآور
    • چرخ تنظیم عمق: موثر در نفوذ تیغه در خاک
    • تیغه‌های مثلثی: که به زیر پائین‌ترین غده می‌رود
    • نقاله
    • کلاچ: وسیله ایمنی درگیر کردن سنگ در سیستم و قطع کردن حرکت
    • چرخ حمل و نقل

    مسئولیت تنظیمات در تنظیم عمق کار و یا سرعت حرکت دورانی انگشتی‌ها در سیب زمین کن و نیز تنظیم فاصله انگشتی‌ها با تیغه است. سرعت نقاله‌ها و تسمه‌ها در سیب زمینی درآور به شکلی است که در هنگام برداشت آسیبی به محصول ترسد.

    ماشین برداشت چغندر قند و مشخصات فنی آن

    ماشین برداشت چغندر قند نیروی خود را از تراکتور می‌گیرد. ساختمان این دستگاه از سه واحد اصلی تشکیل می‌شود:

    ۱- واحد سرزن-چاپر

    این واحد خود متشکل از سه قسمت است :

    • چاقوی دمار که تا حدودی شبیه دروگر عمودی است و شاخ و برگ‌ها را از روی تاج چغندر قند قطع می‌کند.
    • فلکه انگشتی که به دنبال چاقوی دوار قرار گرفته است و شاخ و برگ بریده شده را از روی ردیف محصول کنار می‌زند.
    • چندریاب که عمل سر زدن تاج چغندر را انجام می‌دهد. چغندریاب دارای یک چرخ کنگره دار بوده و در پشت آن یک چاقوی افقی قرار دارد.

    ۲- واحد چغندرکن

    این واحد عمل بیرون آوردن چغندر را به عهده دارد و دوتیغه مایل به هم دارد که به صورت مخروط ناقص ساخته شده اند. بعضی از این ماشین‌ها بجای دو تیغه، از دو چرخ مورب در کنار هم تشکیل شده اند.

    ۳- واحد تمیزکن

    غده‌ها توسط نقاله بر روی واحد تمیزکن قرار می‌گیرند. در اینجا با لرزش قسمت تمیز کن خاک‌های اضافی گرفته شده و سپس غده‌ها روی زمین افتاده و بعد به داخل انبار منتقل می‌شوند. عمل شستشو توسط بعضی از ماشین‌ها قبل از انتقال چغندر به کارخانه انجام می‌شود تا خاک چسبیده شده به چغندر از آن جدا شده و به مزرعه برگشت داده شود. در تنظیمات فاصله چاقوی دوار باید به اندازه‌ای بالا باشد که فقط شاخ و برگ را بزند. فلکه انگشتی‌ها نیز باید به اندازه‌ای پائین باشند که نوک انگشتی‌ها با چغندر تماس داشته باشند.

    ماشین -برداشت-چغندر قند

    ماشین -برداشت-چغندر قند

    ماشین برداشت نیشکر، سیب زمینی و چغندر قند + مشخصات فنی

    ماشین برداشت نیشکر Sugarcane Harvester و مشخصات فنی آن

    ماشین برداشت نیشکر دارای تنوع بسیار زیادی هستند. برخی از این ماشین‌ها فقط از نقاله جهت انتقال نی‌های بریده شده استفاده می‌کنند و در برخی دیگر، عمل انتقال نی‌های بریده شده به وسیله غلطک انجام می‌شود. در برخی از این دستگاه‌ها نی‌ها به شکل قطعه قطعه و در برخی دیگر به شکل یکپارچه تولید می‌شوند.

    • ساختمان ماشین برداشت نیشکر

    هر ماشین برداشت نیشکر از سیستم تغذیه، سیستم تمیز کننده و سیستم بالابرنده یا آسانسور تشکیل می‌شود.

    ۱- سیستم تغذیه

    این سیستم خود از بخش های زیر تشکیل می شود:

    •  جداکننده ی محصول

    این قسمت شامل چهار ردیف میله مارپیچی یا هلیسه است که در هر سمت دو عدد از آن قرار گرفته است. هلیسه‌ها با زاویه نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند و وظیفه آن‌ها جداکردن ردیف‌های کشت شده از یکدیگر است. این کار با کمک چرخش هلیسه‌ها در خلاف جهت یکدیگر صورت می‌گیرد. شیب موجود بر روی مارپیچ‌ها میزان عملکرد وسیله را افزایش می‌دهد. در زیر هر یک از جداکننده‌های محصول یک عدد کفشک قابل تنظیم قرار گرفته است که بر حسب عمق مورد نظر تنظیم می‌شود.

    • استوانه ضربه زن

    این وسیله شامل یک استوانه است که بر روی آن دندانه‌هایی جهت خم کردن سر نیشکر به سمت جلو تعبیه شده و قابل تنظیم است. تنظیم این استوانه متناسب با شرایط مختلف آب و هوایی در هنگام برداشت محصول صورت می‌گیرد.

    فروش ویژه ادوات و تجهیزات کشاورزی
    فرصت استثنایی به مدت محدود، فروش انواع ادوات و تجهیزات خاص به قیمت قبل کد تخفیف ۱۰ درصدی برای تمام محصولات  : BLACK-INSTRUMENT
    همین الآن خرید کنید
    ماشین-برداشت-نیشکر

    ماشین-برداشت-نیشکر

    •  قطع کننده های پایه ی نیشکر

    این قسمت شامل صفحات بشقابی شکل قابل تعویضی است که بر روی هریک از آن‌ها پنج تیغه جای می‌گیرد و در صورت کند شدن تیغه‌ها می‌توان آن‌ها را تعویض کرد. این صفحه‌ها با سرعت زیاد می‌چرخند و به کمک ضربه‌ای که به قسمت ابتدایی ساقه – طوقه نیشکر وارد می‌کنند، عمل بریدن ساقه انجام می‌گیرد. برش دقیق نی‌ها اهمیت زیادی بر درصد جوانه زدن نی‌های قطع شده دارد.

    •  استوانه های بلند کننده نی

    این قسمت شامل استوانه‌ای است که ساقه‌های بریده شده نیشکر در قسمت‌های قبل را بلند کرده و به غلطک‌های انتقال می‌فرستد. این وسیله در تنظیم مطلوب خوراک دهی اهمیت زیادی دارد.

    • غلطک های تغذیه

    این قسمت شامل استوانه‌هایی است که به صورت افقی قرار گرفته و عمل انتقال مستمر نی‌های بریده شده را انجام می‌دهند. به دلیل شناور و قابل تنظیم بودن این غلطک ها، نی‌ها با اندازه‌های مختلف، بدون آسیب دیدن قسمت‌های مستعد جوانه زنی‌شان به چاقوی قطعه قطعه کن منتقل می‌شوند.

    •  خردکننده های استوانه ای دوار

    این قسمت شامل محوری استوانه‌ای شکل است که به صورت افقی در پشت غلطک‌های تغذیه جای گرفته است و دارای چهارسری چاقوی تیز است. فاصله چاقوها و زاویه و نحوه برش نی‌ها قابل تنظیم است. به کمک این چاقوها نی‌های نیشکر به قطعات مورد نظر بریده می‌شود.

    ساختمان ماشین برداشت نیشکر

    ساختمان ماشین برداشت نیشکر

    ۲- سیستم تمیز کننده

    این قسمت شامل بخش های زیر است:
    •  بالازن

    این دستگاه‌ها دو سری صفحه تیغه‌ای هستند که در خلاف جهت یکدیگر چرخیده و عمل برش را انجام می‌دهند. از این وسیله برای بریدن قسمت‌های بالایی نیشکر که مواد قندی کمی دارد، استفاده می‌شود. قسمت‌های بالایی نیشکر در طی فرآیند برداشت، از نی‌ها جدا شده و به زمین باز می‌گردند. بالازن‌ها دو نوع هستند: تک برش و ریز کننده. در نوع تک برش فقط عمل برش و دور کردن قطعات برش خورده از ردیف برداشت صورت می‌گیرد.

    این نوع از بالازن‌ها در زمین‌هایی که در آن‌ها میزان تجزیه مواد آلی زیاد است، کاربرد دارند. نوع ریز کننده علاوه بر جداکردن، وظیفه‌ی ریز کردن قسمت‌های بالایی نیشکر را نیز برعهده دارد. این نوع بالازن در زمین‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آن‌ها از شخم جهت زیر خاک کردن بقایای گیاهی بهره می‌گیرند.

    • چاقوهای لبه دار

    این قسمت شامل یک صفحه مدور است که چاقوهایی بر روی آن قرار گرفته و به صورت عمودی می‌چرخد. در بالای هر جداکننده محصول یک عدد از این چاقوها جای می‌گیرد که وظیفه بریدن و جداکردن ساقه‌های در هم پیچیده را دارد. این قسمت کمک می‌کند تا عمل تغذیه به صورت مناسب انجام شده و ردیف‌ها به صورت کامل، از همدیگر مجزا شوند.

    • تمیز کننده ها

    تمیزکننده‌ها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند. وظیفه این قسمت جداسازی نیشکر از ضایعات همراه آن است.

    • جداکننده ی اولیه

    این نوع از جداکننده‌ها دارای پروانه‌هایی هستند که در هردقیقه ۱۳۰ می‌چرخند. و با عمل دمیدن خار و خاشاک موجود بر نی‌ها را از آن‌ها جدا می‌کنند.

    • جداکننده ثانویه

    این قسمت نیز شامل یک بادبزن هیدرولیکی است که درون کلاهکی پلاستیکی در انتهای دماغه نیشکر جای دارد. و با عمل دمیدن، ضایعات انتهایی را از نی‌ها جدا کرده و به زمین انتقال می‌دهد.

    • سیستم بالابرنده

    این سیستم از چند سری غلطک به همراه چرخ و زنجیر و نقاله تشکیل می‌شود و وظیفه آن انتقال مواد است. این قسمت به دلیل معلق بودن و تحمل وزن زیاد در هوا، بسیار سخت و محکم است. و قطعات آن به صورت یکپارچه به یکدیگر متصل شده اند. بالابر در هر دقیقه در حدود ده تن از نی‌های بریده شده را نزدیک به پنج متر از سطح زمین بلند می‌کند. جهت بالابرها قابل تنظیم است و می‌تواند راست ریز یا چپ ریز باشد. علاوه بر این، بالابرها از نظر ارتفاع نیز قابل تنظیم هستند.

    منبع: کتاب ماشین های کشاورزی، کمباین، آرش آذروش، ۱۳۹۴.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *