۱- آب
محل ایده آل برای احداث نهالستان از لحاظ آب جایی است که در فصل رشد دارای بارندگی خوب و در فصل کندن و حمل نهال بارندگی کم داشته باشد ولی در عمل این مقدور نمی باشد . بهرحال زمینی را باید انتخاب نمود که آب مطمئن و با کیفیت خوب در دسترس باشد.
آب را می توان از شبکه آب مشروب ، از نهرها، رودخانه ها، دریاچه و چاه برداشت نمود. لازم است از آب مورد استفاده نیز نمونه ای به اندازه یک لیتر تهیه و به آزمایشگاه آب و خاک ارسال و مورد تجزیه قرار گیرد بعد از آماده شدن نتایج تجزیه آب ، با کارشناسان و مروجین کشاورزی مشورت شود اگر آب فاقد املاح غیر مجاز و پساب کارگاه های صنعتی باشد و هیچگونه شوری نداشته باشد، در نهالستان استفاده شود. چون وجود املاح غیر مجاز برای رشد گیاهان زیان آور می باشد.
در مورد آب و کیفیت آن با کارشناسان و مروجین کشاورزی مشورت و از آنها راهنمایی بگیرید.
آبی که پیش از ۵۰۰ قسمت در میلیون کلسیم داشته باشد موجب بالا رفتن شوری خاک شده و برای رشد گیاهان زیان آور خواهد شد. در بعضی مناطق ممکن است زیادی سدیم وبر مشکلاتی را در تکثیر و رشد گیاهان جوان بوجود آورد.
علاوه بر تهیه و تامین آب برای آبیاری نهالستان ، یک منبع آب بهداشتی و سالم نیز جهت استفاده کارگران نهالستان مورد نیاز می باشد. پیشنهاد می گردد قبل از تصمیم نهایی برای احداث نهالستان ، حتما با کارشناسان خاک شناسی و آبیاری در مورد قوانین مربوط به آب مشورت شود .
۲- هوا
آلودگی هوا یک مشکل اساسی در انتخاب محل نهالستان می باشد. در محلهایی که هوای آن بوسیله دود و سایر گاز های سمی مثل دی اکسید کربن ، فلورید، اوزون و آلاینده های شیمیایی آلوده می باشد از احداث نهالستان خودداری گردد. این آلودگیها عمدتا بوسیله صنایع، حمل ونقل موتوری و مراکز تولید برق ایجاد می گردد.
بهر حال ، مکان هایی که در مسیر وزش باد قرار گرفته و هوای آلوده صنایع و کارخانجات را دریافت می نمایند و یا محلهایی که تراکم دود های سمی بعلت سکون هوا در آنجا زیاد است برای احداث نهالستان مناسب نمی باشند.
منبع: کتاب آموزشی راهنمای انتخاب محل مناسب برای احداث نهالستان، انتشارات جهاد کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید