تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواص و موارد مصرف آویشن شیرازی

آویشن شیرازی و خواص شگفت انگیز آن

  • آویشن شیرازی و خواص شگفت انگیز آن

    • خواص و موارد مصرف آویشن شیرازی
      فارسی: آویشن
    • عربی: صعتر
    • اردو: ساتهر
    • انگلیسی: Oreganku Vulgare
    • نام علمی: Zatavia Multisloria
    • طبیعت: درجه دوم گرم و خشک

    ماهیت آویشن شیرازی  

    درختچه ای است خاردار و کوچک که برگ های ریز و باریک دارد و بر سر شاخک ها گل های بنفش رنگ دارد. آویشن معمولا در سنگ لاخه ها و بلندی ها می روید. (خواص شگفت انگیز آویشن شیرازی و موارد مصرف آن)

    خواص و موارد مصرف آویشن شیرازی

    چوب آن باریک و به چوب گزنه دشتی شبیه است و گل آن دایره ای است و از پونه خشک تر است و گل و پیکر رویشی آن مورد استفاده طبی است.

    خواص و مواقع استعمال آویشن شیرازی

    مفتت سنگ کلیه و مثانه، مسکن درد، مجفف رطوبات جگر و معده، کاسر ریاح، مسخن قوی، مدر بول، حیض و شیر، معرق، مفتح سده احشاء، پاک کننده سینه و شش، مقطع و مسهل بلغم و مخرج اقسام کرم معده. شکوفه خالص آن مسهل سودا می باشد. جهت سرفه، تقویت معده و کبد و طحال و کلیه نافع است.

    محلل خون منجمد و پادزهر سموم سرد حیوانی و گیاهی است. اگر ۲ مثقال آن را با عسل به صورت یکدست ترکیب کنند و با آب گرم بیاشامند جهت فالج، لقوہ، نسیان، صرع، کزاز، تقویت کلیه و باه و رفع درد دهان و حلق نافع است.

    بهترین آنتی بیوتیک است. تا اندازه ای گرمی دارد که لرزش زمستانی را از بین می برد. نوشیدنش درد انتهای دنده ها را از بین می برد. اگر آویشن را همراه با غذا بخورند، قوت چشم را نگه می دارد و کم سویی را از بین می برد.

    باید اشخاص سرد مزاج بخورند تا به هضم غذا کمک کند. اگر ۵ الی ۱۰ گرم آن را بخورید بلغم را بدون هی آزاری بیرون می برد و اسهال آن کافی و مفید است. برای ریزش مو و تقویت پیاز های مو مفید است. جوشانده آن اشتها می آورد و نفخ را دور می کند. برای ورم طحال با سرکه روی طحال ضماد شود و برای سایر ورم ها باعسل ضماد شود.

    برای درد دندان عرق آن مزمزه شود. برای درد گوش، جوشانده صاف شده آن در گوش ریخته شود، درد آن را تسکین می دهد. اگر با سرکه خورده شود برای ورم طحال نافع است. در تنگی نفس، بلغم را از سینه خارج می کند. برای تسریع هضم غذاهای سنگین مانند گوشت گاو، حلیم و کله پاچه نافع است.

    مضرات: کبد گرم و افزایش فشار خون

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مقدار خوراک: ۵ الی ۷ گرم

    محل رویش: ایران، افغانستان و پاکستان

    (خواص شگفت انگیز آویشن شیرازی و موارد مصرف آن)

    منبع:

    کتاب علم الادویه(مفردات طب سنتی)، سید محمدعلی سیدنظری، انتشارات مهرامیرالمومنین، ۱۳۹۲.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *