تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
انواع-بذر-یونجه

انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه

  • انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه

    انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه: در این مقاله به معرفی انواع بذر یونجه در ایران و جهان و همچنین معرفی گونه های یونجه در ایران و مشخصات گیاهشناسی و اکولوژیکی آنها می پردازیم. با ما همراه باشید.

    انواع بذر یونجه در ایران

    • رقم بمی

    این یونجه در مناطق گرمسیر محصول خوبیتولید می‌نماید. ارتفاع بوته آن به ۷۰-۶۰ سانتی متر می‌رسد. برگ‌های آن درشت و پهن و مقدار شاخ و برگ آن زیاد است. یونجه بمی در شرایط محیطی مناسب ممکن است ۱۲-۱۰ چین علوفه تولید نماید. رقم بمی به یونجه هفت چین معروف است. محصول این یونجه بیشتر از یونجه همدانی است.

    • رقم یزدی

    این رقم پر محصول و دارای کیفیت بالایی است. مخصوص آب و هوای معتدل و فاقد زمستان سرد است. ارتفاع بوته آن به ۶۰-۵۰ سانتی متر می‌رسد. شاخ و برگ آن نسبتا زیاد و برگ‌هایش بزرگ است. عملکرد علوفه یونجه یزدی به طور متوسط در حدود ۱۲ تن علوفه خشک در سال است. این رقم گاهی تا هفت چین علوفه در سال تولید می نماید.

    انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه

    انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه

     

    • رقم همدانی

    این رقم نسبت به سرما بسیار مقاوم بوده و در مناطق سردسیر کاشت آن توصیه می‌گردد. برتری این رقم نسبت به سایر ارقام یونجه‌های ایرانی، عمل آمدن آن در مناطق سرد و مقاومت به سرمای زمستان است. ارتفاع بوته این گیاه به طور متوسط حدود ۸۵ سانتی متر است و حتی در بعضی مناطق از ۱۲۰ سانتی متر هم بیشتر می‌شود. رشد یونجه همدانی کند است و حداکثر ۵-۳ چین علوفه با نهایتا ۱۷ تن علوفه خشک در هکتار طی یک سال تولید می‌نماید. این یونجه نیازمند به آبیاری فراوان است. یونجه همدانی دارای ساقه خشبی، شاخ و برگ کم و برگ های کوچک تر از سایر ارقام یونجه های ایرانی است.

    • رقم بغدادی

    این رقم مخصوص نواحی گرمسیر و مقاوم به گرما است. رقم بغدادی برای اولین بار از عراق وارد ایران شده است. ارتفاع این گیاه به بیش از ۱۰۰ سانتی متر می‌رسد. به طور متوسط ۱۰ چین و نهایتا ۱۵ چین علوفه در سال از آن برداشت می‌شود. از این رقم در طی یک سال حدود ۲۵ تن علوفه خشک در هکتار برداشت می‌شود. این یونجه دارای برگ های پهن و بوته های بلندی است.

    • رقم نیک شهری

    مرکز اولیه رقم نیک شهری شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان است. بسیار حساس در برابر سرما و در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد هم به خوبی رشد می‌نماید. در شرایط مطلوب محیطی تا ۱۸ چین علوفه هم می‌توان از آن برداشت نمود. ارتفاع این رقم نسبت به سایر ارقام بیشتر و به حدود ۱۱۰ سانتی متر هم می‌رسد. برگ‌های آن بزرگ و پهن است.

    در ایران رقم های دیگری از یونجه مانند: مشهدی، مهاجرانی، اصفهانی، قره یونجه (آذربایجان) و … وجود دارد.

    ارقام بذر یونجه در جهان + معرفی گونه های یونجه

    ۱- گروه معمولی

    همه ارقام این گروه از گونه M.sativa هستند. مانند ارقام بوفالو، کادی، تالنت و…

    ۲- گروه ترکستان

    همه ارقام آن از گونه M.sativa هستند که منشأ آنها آسیای مرکزی است. این ارقام مقاومت بیشتری نسبت به سرما داشته و عملکرد آنها از گروه قبلی کمتر است. همچنین رشد مجدد آنها بعد از هر چین کمتر است، مثل واریته الافونتان (Lafontane).

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۳- گروه الوان

    این ارقام به سرما مقاوم هستند مانند ارقام رنجر و ورنال که در اروپا زیاد کشت می‌شوند.

    ۴- گروه غیرمقاوم (Non-Hardy)

    این گروه غیر مقاوم به سرما و بیماری‌ها بوده ولی به بعضی از آفات مقاومت نشان می‌دهند. این ارقام در مناطق نیمه گرمسیری به صورت فاریاب کشت می‌شوند مانند ارقام مو آپا (Moapa)، ایندیا (Indian) و آفریکن (African).

    معرفی گونه های یونجه

    معرفی گونه های یونجه

    انواع بذر یونجه در ایران و جهان + معرفی گونه های یونجه

    معرفی گونه های یونجه

    ۱- یونجه معمولی (Medicago sativa)

    این نوع یونجه دارای گل های ارغوانی بوده و دارای رشد مستقیم است. همچنین این یونجه دارای یک ریشه اصلی مستقیم است. انواع مختلفی از یونجه مثل بوفالو (Bufalo)، کالیورد (Caliverde)، تالنت (Talent) و کادی (Cady) از این گروه هستند.

    ۲- یونجه گل زرد (Medicago falcata)

    این گونه بومی سیبری است و مقاوم به سرما است. دارای گل‌های زرد و عادت رشدی خوابیده یا خزنده است. ریشه این گونه یونجه بسیار منشعب است و طوقه در این گونه محدود یا کوچک و در عمق تشکیل می‌شود. ارقامی از یونجه گل زرد توسط ریزوم تکثیر می‌شوند. این گونه در ایران کشت نمی‌شود، زیرا در سال فقط یک چین علوفه با مقدار محصول بسیار کم تولید می‌نماید.

    ۳- یونجه الوان (Medicago media)

    یونجه الوان از تلاقی گونه‌های گل زرد و معمولی ایجاد شده است. این تلاقی در کشورهای آلمان و فرانسه انجام شده است. رنگ گل در این یونجه‌ها از سفید تا زرد، آبی یا بنفش تغییر می‌کند. اکثر یونجه‌های تجارتی در این گروه قرار دارند. مقاومت به سرما و سایر خصوصیات آن حدواسط دو گونه قبلی است.

    • از انواع مهم یونجه هایی که در این گونه وجود دارند می توان ارقام:
    1. گریم (Grim)
    2. لأداک (Ladak)
    3. رنجر (Ranger)
    4. ورنال (Vermal)
    5. رامبلر (Rambler)
    6. آتلانتیک (Atlantic) و
    7. ناراگانست (Narraganset) را نام برد.
    انواع بذر یونجه در ایران و جهان

    انواع بذر یونجه در ایران و جهان

    لیست قیمت بذر یونجه

    لیست قیمت خرید انواع بذر یونجه برحسب رقم و برند آن در بازار و سایت های آنلاین کشاورزی متفاوت است. شما می توانید از طریق فروشندگان معتبری که در این حوزه فعالیت دارند، با بهترین قیمت، رقم بذر یونجه مورد نظر خود را خریداری نمایید. فروشگاه کشاورزی آنلاین دیبای سبز با فروش مایحتاج کشاورزان از جمله بذر، کود، ابزار آلات و ادوات کشاورزی و ارسال سفارشات بصورت روزانه و تنها در مدت یک روز کاری و همچنین ارائه‌‌ی خدمات کشاورزی و فضای سبز با هدف جلب رضایت مشتریان و کمک و همکاری با کشاورزان عزیز جهت افزایش بهره‌وری و نوین سازی این صنعت فعالیت داشته و با حذف واسطه بین تولیدکننده و مصرف کننده نهایی، قیمت محصولات و خدمات مورد نیاز کشاورزان را به طرز چشم‌گیری کاهش داده است.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *