تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
هواپیمای-سمپاش-ساختمان

هواپیمای سمپاش و انواع آن + ساختمان سمپاش هوایی

  • هواپیمای سمپاش و انواع آن + ساختمان سمپاش هوایی

    هواپیمای سمپاش و انواع آن + ساختمان سمپاش هوایی همگی در سایت دی مگ. امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم محتوا نویس سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. سمپاشی محصولات با حشره کش در دهه ۱۹۲۰ در ایالات متحده آغاز شد. اولین هواپیمای کشاورزی که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت، هواپیماهای دوبال جنگی مانند De Havilland Tiger Moth و Stearman بودند. پس از اینکه حشره‌کش‌ها و قارچ‌کش‌های مؤثرتری در دهه ۱۹۴۰ توسعه یافتند، و پوشش هوایی توسط تحقیقات دولتی در نیوزیلند توسعه یافت، هواپیماهای با بال ثابت کشاورزی برای ساخت هدف رایج شدند.

    هواپیمای سمپاش و انواع آن + ساختمان سمپاش هوایی

    هواپیمای سمپاش و انواع آن + ساختمان سمپاش هوایی

    برای کاهش رانش مواد سمپاشی شده، خلبانان کشاورزی تلاش می کنند تا درست بالای محصولات تحت درمان پرواز کنند. مزارع اغلب با موانعی مانند درختان، خطوط تلفن و ساختمان های مزرعه احاطه شده اند. هواپیماهای کشاورزی هدفمند، کابین خلبان را برای محافظت از خلبان در صورت وقوع حادثه تقویت کرده اند.

    هواپیمای سمپاش + ساختمان سمپاش هوایی

    از هواپیمای سمپاش بر علیه بیماری ها و آفات برنج، غلات، نیشکر، پنبه و درختان میوه و پشه مالاریا در کشورهای مختلف استفاده می شود. سمپاش های هوایی از لحاظ بعضی از اجزاء تشکیل دهنده تفاوت چندانی با سایر انواع محلول پاش ها ندارند. در زیر قسمت هایی از محلول پاش های هوایی که با سایر دستگاه های محلول پاش تفاوت دارند معرفی می شوند:

    ۱- نازل در سمپاش هوایی

    نازل در سمپاش هوایی به یک ضامن لاستیکی مجهز است. در صورتی که فشار پمپ ازحد معینی پایین تر باشد مجرای عبور سم درب نازل را مسدود می کند و مانع خروج سم از آن می گردد. وضعیت بسته بودن مجرای نازل تا هنگامیکه فشار پمپ به حد مطلوب برسد، ادامه خواهد داشت. نازل دارای اندازه های مختلفی است که با شماره ای مشخص می شود.

    ۲- پمپ در سمپاش هوایی

    پمپ در سمپاش هوایی اغلب از نوع دوار سانتریفیوژ است. نیروی محرکه پمپ توسط پروانه ای که نیروی چرخش خود را از جریان باد حاصل از حرکت هواپیما می گیرد، تامین می شود. این پروانه توسط یک چرخ دندانه نیروی لازم را برای پمپاژ پمپ منتقل می کند. پمپ از نوع دوار سانتریفیوژ نیروی محرکه پمپ از پروانه که توسط باد کار می کند گرفته می شود و توسط یک چرخ دنده به پمپ منتقل می شود.

    ساختمان-سمپاش-هوایی

    ساختمان-سمپاش-هوایی

    ۳- مخزن سم

    در زیر کابین خلبان قرار گرفته است. مخزن سم برای جلوگیری از اختلال در حرکت هواپیما به دلیل وزن زیاد مخزن سم در مرکز ثقل هواپیما و در زیر کابین خلبان نصب شده است.

    ۴- الانس یا بوم

    بوم در هواپیمای سمپاش دارای ۳۰ نازل است و هر نازل بر روی پایه ای به طول تقریبی ۱۰ سانتی متر نصب شده است. فاصله نازل ها از یکدیگر در روی بوم ۳۰ سانتی متر است. با کور کردن بعضی از نازلها می توان فاصله نازل هایی که کار می کنند، را زیادتر کرد. جریان محلول در بوم توسط یک شیر که در کابین خلبان قرار دارد، برقرار می شود. فشار سم در حین سمپاشی توسط یک فشار سنج که معمولا در سمت چپ خلبان قرار دارد و بوسیله پیچی که در کف کابین نصب شده است قابل تظیم است، مشخص می شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    هلیکوپتر سمپاش

    عمل سمپاشی با هلی کوپتر از نظر ساختمان سمپاش و شرایط کاملا مانند سمپاش های هواپیما است. ولی دارای امتیازاتی بشرح زیر است:

    1. سرعت حرکت هلیکوپتر در هنگام سمپاشی از صفر تا ۸۰ کیلومتر در هر ساعت قابل تغییر است.
    2. ذرات سم که از نازل خارج می شود، در اثر کوران هوای ایجاد شده توسط ملخ های هلی کوپتر به شدت به سوی پایین و روی زراعت کاشته شده رانده می شود.
    3. امکان مانور با هلیکوپتر خیلی بیشتر از هواپیما است. به طوری که می توان کاملا از نزدیک گیاهان را سمپاشی کرد.
    هلیکوپتر-سمپاش

    هلیکوپتر-سمپاش

    1. موانعی که در پرواز هواپیما ایجاد اشکال می کند، برای پرواز هلیکوپتر کمتر تولید زحمت می کند. هلیکوپتر می تواند از هر مانعی با حرکت آسانسوری رد شده و دوباره تا ارتفاع قبلی خود پایین بیاید.
    2. هلیکوپتر احتیاج به فرودگاه بزرگ ندارد و فضایی محدود برای نشستن آن کافی است.
    3. امکان سقوط و سایر خطرات آن نسبت به هواپیما کمتر است.
    4. مدت زمان دور زدن و مانور هلیکوپتر از هواپیما کمتر است.

    هواپیمای سمپاش و انواع آن

    هواپیمای کشاورزی

    هواپیمای کشاورزی هواپیمایی است که برای مصارف کشاورزی ساخته شده است. هواپیمای کشاورزی، معمولا برای سمپاشی محصول با آفت‌کش‌ها، کودپاشی هوایی و گردپاشی محصولات زراعی مورد استفاده قرار می گیرد. هواپیمای کشاورزی دارای موتورهای پیستونی یا توربوپراپ هستند. از هواپیمای کشاورزی نیز برای دانه پاشی آبی یا هیدروسیدینگ (hydroseeding) استفاده می شود. رایجترین هواپیماهای کشاورزی عبارتند از:

    • Air Tractor،
    • Cessna Ag-wagon
    • Gippsland GA200
    • Grumman Ag Cat
    • PZL-106 KRUK
    • M-18 Dromader
    هواپیمای سمپاش و انواع آن

    هواپیمای سمپاش و انواع آن

    • PAC Fletcher
    • Piper PA-36 Pawnee Brave
    • Embraer EMB. 202 Ipanema
    •  Rockwell Thrush Commander

    گردپاش ها

    گردپاش ها دو دسته هستند:

    1. گردپاش های کوچک دستی: در این دستگاه ها با چرخاندن یک دسته گرد از درون گردپاش خارج شده و بر روی گیاهان پخش می شود.
    2. گردپاش های بزرگ: به کمک این دستگاه ها که با تراکتور حمل می شوندT گرد بر روی گیاهان پاشیده و پخش می شود.

     

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    یک نظر

    1. مهران اسماعیلی پاسخ

      قدیمها هواپیمای سمپاش میومد محل ما گندمها را سمپلشی کنه من میرفتم تو مزرعه.چه حس خوبی بود هواپیما از دومتری ما رد میشد ولی سم خوبی میخوردیم.گاهی سالها هواپیما ندستالژی دوباله زمان هیتلر و جنگ جهانی میومد.یکبار هم در روستای نزدیک محل سقوط کرد چون با درخت برخورد کرده بود.ولی خلبان زنده موند خدا را شکر.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *