اتصالات پلی اتیلن + قیمت و کاربرد اتصالات پلی اتیلن
اتصالات پلی اتیلن + قیمت و کاربرد اتصالات پلی اتیلن: برخلاف لوله های PVC و ABS، لوله های پلی اتیلن را نمیتوان با استفاده از چسب یا حلال کنار هم قرار داد. انواع و روشهای مورد استفاده برای اتصالات پلی اتیلن، باید یا جوش حرارتی یا مکانیکی باشد.
اتصالات پلی اتیلن
- اتصالات نر و ماده لوله پلی اتیلن: جهت اتصال پیچ دو لوله و رابط خطوط لوله در سایزهای گوناگون
- اتصالات بوشن: جهت متصل کردن دو لوله با قطرهای مختلف در یک خط لوله
- اتصالات چهار راهی: جهت انتقال سیال در جهات مختلف و انتقال خطوط لوله
- اتصالات درپوش: برای مسدود کردن مسیر یک خط یا انشعاب استفاده میشود
- اتصالات موفه کوتاه یا بلند پلی اتیلنی: تنظیم حجم ورودی و خروجی در یک بخش از لوله
- اتصالات مغزی: اتصال بین لوله پلی اتیلن و اجزای خط لوله کشی
- اتصالات سیفون پلی اتیلن: جهت تغییر مسیر خطوط لوله در یک مسیر منحنی پیچ دار به قصد دلخواه
- اتصالات زانویی: تغییر مسیر خط لوله کشی
- اتصالات فلنچ: در اشکال دایره ای یا مربعی جهت سوراخ دار کردن اتصالات بین لوله ها در سایز های مختلف
- اتصالات سه راهی: جهت انشعاب دادن در خطوط لوله
- اتصالات تبدیل پلی اتیلن دو سر مهره: جهت اتصال و پیچ دو لوله
عکس انوع اتصالات پلی اتیلن
جهت دیدن عکس انواع اتصالات پلی اتیلن و قیمت لوله پلی اتیلن و قیمت اتصالات پلی اتیلن به فروشگاه آنلاین دیبای سبز مراجعه نمایید.

اتصال-زانویی-پلی اتیلن

اتصالات-سه راهی-پلی اتیلن

اتصال پیچی لوله های پلی اتیلن

سه راه مساوی جوشی
مهمترین روشهای اتصال لولههای پلی اتیلن
۱- اتصال الکتروفیوژن
اتصال الکتروفیوژن یک روش ساده برای اتصال لولههای پلی اتیلن در شرایطی است که اتصال جوشی لب به لب عملی نیست. مانند شرایطی که باید شیرها (valve؛ قطعات مکانیکی هستند که جریان و فشار داخل یک فرآیند یا سیستم را کنترل میکنند)، زانوییها و سه راهیها اضافه شوند. اتصالات الکتروفیوژن که با نام EF نیز شناخته میشود، یکی از سادهترین روشهایی است که برای اتصال لوله پلی اتیلن استفاده میشود.
روش اتصالات الکتروفیوژن، دارای یک سیم پیچ مسی گرمایش الکتریکی است که پلاستیک اتصالات و لوله را ذوب میکند و باعث جوش خوردن آنها میشود. اینکه الکتروفیوژن چگونه کار میکند، ویژگیهای اتصالی که قرار است جوش داده شود، مانند زمان همجوشی، از طریق بارکد روی اتصالات ثبت میشود. روش الکتروفیوژن باید به درستی انجام شود تا موثر باشد.
از روش اتصالات الکتروفیوژن، در خطوط لوله انتقال گاز و خطوط آبرسانی قابل استفاده است. بدلیل بالا بودن ضریب اطمینان اتصالات الکتروفیوژن، بیشتر در شبکههای توزیع گاز مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از این روش میتوان اتصالات پلی اتیلن مختلف نظیر لوله–لوله، لوله–زانویی، لوله–بوبلین و… را ایجاد کرد. این روش به دلیل نداشتن محدودیتهای دیگر روشهای جوش، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

اتصال الکتروفیوژن لوله های پلی اتیلن
۲- اتصال لوله پلی اتیلن توسط کوپلینگ فشاری
روش دیگری که میتوان برای نگه داشتن لوله پلی اتیلن در کنار هم استفاده کرد، اتصال کوپلینگهای فشاری است. کوپلینگهای فشاری دارای یک حلقه دستگیره هستند که لوله را پس از عبور از یک حلقه O محکم نگه میدارد. سپس یک حلقه فشردهسازی چرخانده میشود که دستگیره را محکم میکند. اتصالات فشرده معمولاً از پلی پروپیلن (PP) با حلقه O-Ring EPDM ساخته میشوند، اگرچه برخی از اتصالات فلزی گاهی اوقات استفاده میشوند. اتصالات فشاری را میتوان توسط افراد غیر ماهر و بدون نیاز به ابزار یا تجهیزات خاص نصب کرد.
۳- جوش لب به لب پلی اتیلن
جوش لب به لب پلی اتیلن روش دیگری است که میتوانید از آن برای اتصالات پلی اتیلن استفاده کنید. در این فرآیند از ماشین آلات گیره هیدرولیک تخصصی برای برش دادن انتهای دو لوله کاملاً صاف استفاده میشود. هنگامی که لولهها به درستی تراشیده میشوند، صفحه داغ روی دو سر لولهها قرار میگیرد و پس از گرم شدن، صفحات جدا میشوند. سپس دو سر لولهها به هم فشار میآورند و باعث ذوب و اتصال آنها میشود.
اگر میخواهید بهترین اتصال را بدست آورید، باید مطمئن شوید که قسمتی که به هم وصل میشود، تمیز است. اگر سطوح کثیف باشند، این میتواند احتمال آلودگی را افزایش دهد. اطمینان حاصل کنید که هنگام اتصال از دما، و فشار جوش درست استفاده میکنید و به لوله زمان کافی برای ذوب شدن و درهم آمیختن میدهید.

اتصال-جوشی-پلی اتیلن
۴- اتصالات پیچی یا رزوهای لوله های پلی اتیلن
اتصالات پیچی یا رزوهای لوله پلی اتیلن، از پنج قطعه تشکیل شده است:
- بدنه
- سرپیچ
- اسپسلیت
- بوشینگ
- ارینگ
لذا چنانچه در نظر است برای اتصال لولهها از اتصال پیچی استفاده شود، این نوع اتصالی باید ساخت کارخانهی سازنده لوله باشد تا برقراری اتصالات امکانپذیر باشد. زیرا قطر خارجی لولههای پلی اتیلن باید متناسب با قطر رزوههای داخلی سرپیچ باشند. در نظر داشته باشید که ضخامت جداره لولههای ساخت کارخانههای مختلف الزاماً یکسان نیست. از اتصالات پیچی تنها در سیستمهای آبیاری مورد استفاده قرار میگیرد و کم فشار و کوچک هستند.
اتصالات پیچی لوله پلی اتیلن برای اتصال مستقیم لولهها یا بخشهایی از لوله جهت انطباق با اندازههای مختلف زانو، سه راهی و غیره و یا برای موارد دیگر مانند تنظیم یا اندازه گیری جریان سیال مورد استفاده قرار میگیرد. این اتصالات از جنس پلی اتیلن سخت است و قابلیت کار در فشارهای بالا تا ۱۰ اتمسفر را دارند. بسته به نوع اتصال گاهی اوقات به صورت فلنج دار تولید میشوند. اتصالات پیچی در شکلهای مختلف و به صورت نری و مادگی میباشند.
-
انواع اتصالات پیچی
- سه راه مساوی
- سه راه نر
- سه راه ماده
- زانو مساوی
- زانو نر
- زانو ماده
- رابط مساوی
- رابط نر
- رابط ماده
- درپوش انتهایی
- تبدیل

اتصالات-پیچی-پلی اتیلن
۵- اتصالات تزریقی پلی اتیلن
اتصالات تزریقی پلی اتیلن اغلب در مصارف کشاورزی، آبیاری و در خطوطی استفاده میشود که فشار روی آنها زیاد نباشد. این لوله برای استفاده در اندازه زیر ۹۰ میلیمتر مناسب است و برای خطوط و لولههای حساس مانند خطوط آتشنشانی مناسب نیست. نصب آسان، وزن سبک، تنوع بالا همه مواردی است که این لولهها را برای مصارف مختلف (و نه مصارف حساس)، محبوب کرده است.
جهت تولید اتصالات تزریقی ابتدا باید قالب اتصال ساخته شود و مواد پلی اتیلنی توسط ماشین آلات تزریق پلاستیک به داخل این قالبها تزریق میشود و اتصال مورد نظر تولید میشود. اتصالات تزریقی پلی اتیلن به صورت یکپارچه بوده و نسبت به اتصالات فلزی و چدنی از استحکام بالایی برخوردار هستند. اتصالات تزریقی چون به صورت قالبی ساخته میشوند، از نظر اندازه یکنواخت هستند. استفاده از ضایعات تا میزان ۵٪ وزنی مجاز میباشد. اما توصیه میشود به علت حفظ کیفیت اتصال، از ضایعات استفاده نگردد.
۶- اتصالات پلیمری
به اتصالات پلیمری، اتصالات غیر فلزی نیز میگویند. این اتصالات در انواع لوله پلی اتیلن، پلی پروپیلن، یو پی وی سی، سی پی وی سی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع اتصالات برای حمل سیالات اسیدی در پالایشگاه ها و آبیاری در فضاهای سبز مورد استفاده قرار میگیرند. سایزهای قطر لولهها در اتصالات پلیمری ۶ تا ۴ میلی متر، ۴ تا ۱۲ میلی متر، و ۱۲ میلی متر تا ۱۰ میلی متر است.

اتصال-پلیمری-پلی اتیلن
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید