تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای جامع عملیات داشت چغندرقند و مدیریت آن

روش قند گیری از ریشه چغندرقند و موارد استفاده آن

  • روش قند گیری از ریشه چغندرقند:

    ریشه بزرگ چغندر دارای ۲۰-۱۶ درصد قند است. محصول ریشه ای که وارد کارخانه می شود در کانال های بزرگی ذخیره میشود. برای قند گیری ابتدا ریشه ها را با جریان سریع آب می شویند تا گل و لای آن حذف گردد. ریشه های تمیز شده توسط تیغه های ۷ مانند قطعه قطعه می شوند. قطعات در محلول آب و شکر با حرارت ۲۶ تا ۲۹ درجه سانتی گراد وارد می گردد. در نتیجه قند موجود در این قطعات به صورت شربت در می آید. (روش قند گیری از ریشه چغندرقند و موارد استفاده آن)

    جداسازی شربت از تفاله توسط صافی صورت می گیرد. به محلول صاف شده، آب آهک اضافه می نمایند تا مواد ناخالصی به صورت رسوب جداشده و اسیدهای آلی مانند اسید اگزالیک خنثی گردد. زیادی آهک را با گاز کربنیک رسوب می دهند و محلول را مجددا صاف می کنند تا رسوبات جدا شود. رنگ زرد محلول صاف شده را با اکسید سولفور (SO2) از بین می برند و دوباره صاف می نمایند.

    محلول شفافی که به این صورت به دست می آید تغلیظ می کنند تا غلظت قند بالا رود. سپس شیره حاصله را تحت فشار کم و حرارت زیاد قرار می دهند تا ساکارز کریستاله گردد.

    جداسازی کریستال ها از شیره با سانتریفیوژ صورت می گیرد. محلول باقی مانده را مکررا تحت فشار کم و حرارت زیاد قرار می دهند تا تمام ساکارز کریستاله شود. شیرهای که در نهایت باقی می ماند دارای مقداری قند و به رنگ تیره است که ملاس گفته می شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    موارد استفاده ملاس:
    1. سیلوی علوفه برای دام
    2. تهیه الکل
    3. استن و غیره

    (روش قند گیری از ریشه چغندرقند و موارد استفاده آن)

    منبع: کتاب زراعت گیاهان صنعتی وعلوفه ای، انتشارات دانشگاه پیام نور.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *